Mašite rukom na “guglofonu”

Fotografija članka: Mašite rukom na “guglofonu”

 Rad na tome kako poboljšati i pojednostaviti korištenje mobilnih telefona je stalan. Mlada izraelska tvrtka EyeSight je razvila posebno korisničko sučelje EyeSight’s Natural User za android mobilnu platformu  što omogućava da koristite telefon uz pomoć geste, tj., ne dodirujte zaslon na uređaju. Svaka gesta može se prevesti na aktivnosti kao što su preskakanje pjesama, kontrola media player, listanje stranica u eRideru ili web pregledniku, prebacivanje sadržaja kanala u medijima, poslati SMS ili uspostaviti glasovni poziv. 

Tehnologija se zasniva oko kamere u mobilnom telefonu i korisnikovog gibanja ruke ispred kamere mobitela, te ih pretvara u komande koje se šalju telefonskoj aplikaciji. EyeCan je optimiziran za mobilne telefone sa malim CPU sposobnostima i za malu potrošnju energije. Sve je dizajnirano za rad s bilo kojom standardnom kamerom na mobilnom telefonu.  eyeCan može biti ugrađen u bilo kojem sloju softverskog stoga uređaja, ili direktno u određeni program.

Pogledajte ovu zanimljivu demonstraciju kako bi dobili uvid kako sve funkcionira:

Eyescan je odmah predviđen za dvije fronte: kao platforma za mobilne igre – Eyeplay, i kao cjelovit sustav za tumačenje naredbi gestama – EyeCan.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.