M.E.T. servis objašnjava – kako se popravlja ekran na smartfonima

Fotografija članka: M.E.T. servis objašnjava – kako se popravlja ekran na smartfonima

U prvom hrvatskom servisu za sve vrste smartfona kažu kako imaju pune ruke posla. Danas će nam ukratko objasniti postupak popravljanja/reparacije ekrana.

Oglas

Podsjećamo kako je M.E.T. servis prvi hrvatski servis za sve smartfone – kineske, južnokorejske, američke, dakle bilo koje. S radom su počeli prije otprilike mjesec dana, o čemu smo u Hrvatskoj, a kažu kako im je početak rada počeo vrlo burno, uz puno posla.

U tom su periodu već popravili 40-ak smartfona i tableta, više nego jedan dnevno, što je odličan početak za jedan novi servis. Tome svakako pridonosi i vrlo privlačan , kao i njihova efikasnost u radu.

U prvih mjesec dana rada najčešći kvarovi s kojima su se susretali bili su razbijeni ekrani, ošećeni FPC kablovi i USB konektori, te nama omiljeni – padovi u vodu. Od nekih naših posjetitelja smo čuli kako su im smartfoni čak padali i u WC školjke, nije nam samo jasno kako :)

Pitali smo Stanka Tomašića, vlasnika M.E.T. servisa da nam ukratko objasni kako se popravlja ekran smartfona, što nam je i pokazao na jednom primjeru – slike možete vidjeti u nastavku, a radi se o reparaciji ekrana za Huawei P9. Postupak je slijedeći:
1. Demontaža/skidanje oštećenog LCD ekrana
2. Zagrijavanje oštećenog touch dijela i odvajanje od LCD-a
3. Čišćenje ljepila s LCD-a, laminiranje novog ljepila i polaroid folije
4. Postavljanje novog dodirnog dijela ekrana (touch), laminiranje i uklanjanje mjehurića nakon spajanja s novim dodirnim dijelom (touch). Ovaj se postupak obavlja u posebnom stroju za vakumiranje. Nakon toga se obavlja hlađenje na 4°C kako se ne bi ponovo pojavili mjehurići.
5. Reparirani se ekran montira na pametni telefon.

Evo kako to izgleda na slikama.

Možda vam ovaj postupak djeluje jednostavno, no Tomašić napominje kako cijeli postupak traje 3-4 sata, ne manje. Dok smo objavljivali ovaj članak, u međuvremenu su popravili ekran na jednom Asusovom smartfonu, kao i još nekoliko smartfona.

M.E.T. servis se inače nalazi u Istri, točnije u Novigradu, no pohvalili su se kako im uređaji na servis poštom dolaze iz cijele Hrvatske. Ako vam se pokvari vaš pametni telefon, sve što trebate je poslati ga na ovu adresu:
M.E.T. d.o.o.
Stancijeta 13d
52466 Novigrad (Cittanova)
Hrvatska

Naravno, morat ćete platiti poštarinu ovisno o vrsti dostave, no obradovat će vas informacija kako je povrat pošiljke besplatan! Vaš ćete popravljeni uređaj dobiti nazad putem brze Overseas pošte, bez obzira u kojem se dijelu Hrvatske nalazili, od istočne Slavonije preko središnje Hrvatske pa sve do krajnjeg juga Dalmacije.

Mogućnosti plaćanja su razne odnosno iste su kao i na samom što možete i sami provjeriti – putem svih kreditnih kartica, na rate, pouzećem, transakcijski, Maestro karticama PBZ-a, Zaba, Erste, IKB banka,.. kako vam god odgovara.

Što se tiče samih cijena, u M.E.T. servisu nam garantiraju kako će biti izuzetno povoljne, bez obzira o kojem se uređaju radi. Naravno, uvijek ih možete kontaktirati telefonski i dobiti informaciju više, kontakt telefon vam je na .

U servisu su se također pohvalili kako su do sada uspjeli popraviti više od 90% smartfona, nisu uspjeli popraviti samo one koji imaju greške na matičnim pločama. No, i to će uskoro moći popravljati jer je u planu nabavka BGA Rework Station stroja koji može popraviti IC i druge čipove na matičnim pločama.

Ako vam se vaš “kinez” ili neki drugi smartfon pokvari, pošaljite ga u – popravit će vam ga po povoljnim cijenama i uz besplatnu dostavu na vašu adresu!

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.