Lytro Illum – digitalna kamera na stereoidima

Fotografija članka: Lytro Illum – digitalna kamera na stereoidima

Tvrtka Lytro je proizvođač digitalnih fotoaparata i mislimo da nije previše poznata svekolikom pučanstvu na našim prostorima, osim profesionalcima. U 2012 godini plasirali su na tržište Light Field kameru koja nudi fokusiranje sliku nakon što je snimljena, mijenja perspektive na slici itd. Upravo su dvije godine kasnije spremni lansirali drugu generaciju fotoaparata pod nazivom Lytro Illum.

Oglas

U odnosu na prethodnu generaciju modelu je promijenjen cjelokupni dizajn, sada je više u skladu s općom percepcijom dizajna fotoaparata i ima moćniji hardver.

Lytro Illum - digitalna kamera na stereoidima  01
S hardverske strane Lytro Illum pokreće Qualcomm Snapdragon 801 procesor. Senzor je 40 MP, i u paru je s Androidom sustavom i Light Field 2.0 čipom za bržu obradu većih datoteka. Tu je i 8x optički zoom (30-250 mm ekvivalent), objektiv sa stalnim f/2.0 otvorom, 4-inčni 800 × 480 piksela nagibni zaslon osjetljiv na dodir, najveća brzina zatvarača od 1/4000 sekunde i kontrole izloženosti koji uključuju program, ISO prioritet, Shutter Priority i Manual.

Lytro Illum - digitalna kamera na stereoidima  05

Lytro Illum - digitalna kamera na stereoidima  02
Masa Lytro Illum digitalnom  fotoaparatu je oko 680 grama, što nije pretjerano. Osim toga ima podršku za memorijsku karticu, USB 3.0 prijenos i WiFi veze. Lytro Illum fotoaparat bit će uskoro dostupna za kupnju ali .

Lytro Illum - digitalna kamera na stereoidima  07

Njegova cijena 1499 dolara. Lytro fotoaparati osim što su dostupni u SAD-u, putem Best Buy, Amazon.com trgovina, tvrtka ima maloprodajne partnera u Njemačkoj, Austriji , Švicarskoj i Velikoj Britaniji.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.