Lumix DC-GH5S – Panasonicov najvideocentričniji fotić do sada

Fotografija članka: Lumix DC-GH5S – Panasonicov najvideocentričniji fotić do sada

Panasonic je na CES-u 2018 u Las Vegasu upravo najavio svoj najnoviji videocentrični mirrorless – Lumix GH5S.

Oglas

Ukoliko opsežne video značajke na GH5 nisu dovoljne za vaše potrebe, GH5S bi mogao biti za vas. Dizajniran je primarno za profesionalne snimatelje, te kažu kako će donijeti najbolju kvalitetu video zapisa na Lumix kamerama.

Odustali su od 20,3 MP Micro Four Thirds LiveMOS senzora sa GH5-ice i zamijenili da potpuno novim od 10,2 megapiksela. Što bi trebalo omogućiti  više svjetla, radi većih piksela, maksimalan ISO od 25.600 i prošireni do 51.200. Za dodatno smanjivanje šuma pri slabom svjetlu, dodali su i svoju Dual Native ISO tehnologiju. Te novi senzor omogućava 14-bitne raw fotografije i multi-aspect (isti kut gledanja pri 4:3, 17:9, 16:9 i 3:2).

GH5 je bio prvi fotoaparat koji je omogućuje interno snimanje 4K (UHD) sadržaja pri 60/50 sličica u sekundi, dok GH5S ide korak dalje i može snimati C4K (4K) pri istom frame-rateu. Kao i prethodnik, snima video sa 10-bitnom 4:2:2 bojom, a V-Log od sada dolazi predinstaliran. Također ima TC ulaz/izlaz za usklađivanje. Nema ograničenja na dužinu snimanja, kao i sa GH5 te također podržava 4K HDR video Hybrid Log Gamma.

Što se tiče dizajna, jedine razlike su potpuno crvena tipka za početak snimanja na kojoj sada piše “REC”, crveni krug oko kotačića za promjenu načina i naravno “S” oznaka. To znači jednaku razinu otpornosti na loše vremenske uvijete pomoću zabrtvljenog tijela od magnezijske legure.

Nema promjena ni što se tiče povezivosti. I dalje imamo dvostruki utor za SD kartice kompatibilan sa UHS-II i V90 standardima te HDMI priključak pune veličine, zajedno sa utorima za mikrofon, monitoring slušalice i sinkronizaciju bljeskalice.

Zaslon i EVF sada su poboljšane “Live View Boost”  značajkom za povećanu osjetljivost i sa noćnim načinom koji nudi crveno sučelje.

Autofokus je unaprijeđen. I dalje nudi AF mrežu sa 225 točaka, ali sada može fokusirati pri još slabijoj rasvjeti, do -5EV (za razliku od -4EV na GH5). Može fotografirati  12 fpsa (12-bit raw AFS), 8 fps (AFC) te 11 fpsa (14-bit raw AFS) te 7 fps (AFC).

Panasonic Lumix GH5S trebao bi biti dostupan od idućeg mjeseca po cijeni od 2.499 eura u Europi.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.