LTE Advanced Technology službeno priznat 4G standard

Fotografija članka: LTE Advanced Technology službeno priznat 4G standard

LTE Advanced  bežičnom standardu za 4G, sada je otvaren put za ubrzani razvoj i naknadne implementacije. Podsjetimo, kako bi neka 4G bežična tehnologije dobila službeni status,  potreban je standard koji uključuje postizanje vršne brzine od 1 Gbps i 100Mbps, dok mobiteli, moraju biti u potpunosti temeljeni na IP-u, i  imati mogućnost prebacivanja između mreža koje uključuju 4G, 3G i Wi-Fi. 

Nadograđenim LTE mrežama sada se pridružuje WiMAX 2 kao IMT-napredna tehnologija. Imajte na umu da je u tekućoj godini službeno pušteno u komercijalni rad 9 standardnih LTE mreža, te još 11 trebalo bi se pojaviti prije kraja 2010.  To uključuje Verizon u prosincu.  Naši operateri VIP i T-com također su u procesu implementacije 4G mreže. Navodno je preko 250 tvrtki zainteresirano za uvođenje LTE-based mreže, s CDMA, Greenfield, GSM i WiMAX uslugama među njima. Koliko bi ih se nadogradilo na LTE-Advanced nije poznata informacija.

LTE Advanced neće dobiti detaljne tehničke standarde do početka 2012. Trenutno, LTE,  dostiže teoretski 100Mbps, ali još uvijek ne na telefonu ili modemu za prenosiva računala. U video prilogu pogledajte razliku između brzine 4G i 3G mreža:


 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.