LPDDR3 DRAM će zamijeniti LPDDR2, memorija novi mobilni trend u 2014

Fotografija članka: LPDDR3 DRAM će zamijeniti LPDDR2, memorija novi mobilni trend u 2014

Koliko ste puta čuli od prijatelja kako im je smartfon prespor, neće učitati neke igre ili aplikacije? Najčešće je to nedostatak memorije, odnosno RAM-a.

Oglas

Kao i na računalima, i kod mobilnih uređaja je RAM memorija (u ovom slučaju LPDDR2 odnosno low-power DDR) je ključni dio za rad tog istog uređaja. Procesor može biti ne znamo koliko jak, možete imati mjesta za pohranu i 100 GB, ali ako nedostaje RAMA odnosno radne memorije sve možete baciti u vodu. Ta ista radna memorija više i nije toliko skupa, no veća količina RAM-a može poskupjeti mobilni uređaj za primjerice 100-njak i više kuna, što korisnici mogu kazniti ne-kupovinom skupljeg uređaja, a niti ne znaju koliko su pogriješili.

LPDDR3 DRAM će zamijeniti LPDDR2, memorija novi mobilni trend u 2014

Mobilni uređaji, smartfoni i tableti, itekako ovise o RAM-u. No, kako je rat na tržištu mobilnih uređaja prilično žestok među nevjerojatno brojnim proizvođačima, svaka ušteda na bilo kojem dijelu tog istog uređaja snižava krajnju cijenu uređaja.

Ipak, vidi se nekakvo svjetlo na kraju tunela. Naime, očekuje se kako bi već iduće 2014. godine osjetno brži LPDDR3 RAM trebao zamijeniti trenutno aktualni LPDDR2 RAM, a LPDDR4 RAM se očekuje krajem 2015. godine ili početkom 2016. godine. Ako govorimo o proizvođačima, nekako nam se čini kako je Samsung jedan od glavnih igrača.

Dajte nam puno RAM-a kako bi mobilni uređaji lakše disali… :)

LPDDR3 DRAM će zamijeniti LPDDR2, memorija novi mobilni trend u 2014

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.