Looking Glass – Microsoft alat za društvene mreže namijenjen tvrtkama

Fotografija članka: Looking Glass – Microsoft alat za društvene mreže namijenjen tvrtkama

Looking Glass – Microsoft alat za društvene mreže namijenjen tvrtkama

Microsoft je objavio novi dokaz o prototipu monitor alata koji ima za cilj pomoći tvrtkama organizirati i analizirati njihovu društvenu prisutnost na webu. Spajanjem društvenih medija i marketinškim djelovanjem u njima , trgovci su sada u mogućnosti ne samo prodavati oglase, već i pratiti kupca kroz sučelja društvenih medija ili različite feedove.

Ideja je povezivanje socijalno medijskih monitoring alata sa ostatkom markentiške organizacije : bazom podataka kupaca i prodajom, radnim nalozima i klijentskim servisnim centrima. Looking Glass povlači različite podatke iz platformi kao što su Facebook, Twitter, YouTube, Flickr ili s neke treće strane. Svi ti prikupljeni podatci će se spojiti na Microsoftove platforme tvrtke, kao što su Outlook i SharePoint.

Kako to izgleda u praksi?
Jedan dobar primjer bi bio Microsoftov novi Zune HD. U prošlosti, Zune HD marketinški tim je morao analizirati statistike iz Twittera, You Tub-a i sl. To je ponekad moglo biti prilično dosadno. Međutim, s Looking Glass, oni su sada u mogućnosti da vide što korisnici kažu o proizvodu u realnom vremenu . Sve je podržano u bogatom i impresivnom sučelju koje prikazuje grafove i statistike, a sve zahvaljujući Microsoftovoj Silverlight tehnologiji.

Koristeći tehnologiju iz Microsoft Research, automatski se svaki post selektira kao pozitivan ili negativan, tako da tim Zune HD ima mogućnost rangiranja komentara . Osim toga, mogu vidjeti kako kupci reagiraju na proizvod koji prodaju. Sve ove informacije se pretvaraju u karte ili grafove koji pokazuju koliko dobro kampanja napreduje.

Trenutno, još uvijek je sve u fazi testiranja , a ovaj monitor alat će biti otvoren za male grupe javnih testera, sljedećeg mjeseca.

Sveukupno gledano, Microsoft izgleda da čini dobar posao u ovoj platformi oko usvajanja digitalnih medija i korištenje mainstreama.

Autor: Sanja Ledinek

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.