Londonski BBC gasi odjele za televiziju i radio?

Fotografija članka: Londonski BBC gasi odjele za televiziju i radio?

Televizijska kompanija sa sjedištem u Londonu najavila je kako će ugasiti odjele za televiziju i radio. Vijest zvuči šokantno, ali je navodno u skladu s unutarnjim restrukturiranjem i moderniziranjem kompanije.

Oglas

Kako je izjavio generalni direktor BBC-a Lord Tony Hall, budućnost kompanije je u “odjelima za sadržaj i publiku”, što bismo u slobodnom prijevodu mogli reći kako će naglasak staviti na sam sadržaj po kojem će kreirati nove odjele, kao i po populaciji koja će to pratiti. Odjeli za televiziju i radio nestaju u klasičnom smislu, odnosno preoblikuju se u nešto novo.

Ovo je vjerojatno najveća promjena u restrukturiranju ove kompanije u njenoj 93-godišnjoj povijesti. Naravno, postojeći TV i radio kanali će i dalje emitirati svoj program. No, ono što će polako nestajati je stroga granica između televizije, radija i Interneta.

Od novih odjela (divizija) pojavit će se BBC Entertain, koji će apsorbirati Radio 2 i televizijski zabavni program, zatim BBC Inform, informativni servis u kojem će se integrirati više servisa novosti i radija, kao što je i Five Live. Svaka od ovih odjela imat će i pod-odjele kao što je BBC Youth (pod-odjel BBC Entertain odjela), a koji će sadržavati online kanal BBC Three i popularnu glazbenu stanicu Radio 1.

Novo restrukturiranje kompanije će imati dvojaki učinak – integracija TV-a, radija i Interneta i brisanje njihovih granica, ali i pojednostavljenje unutarnjih međusobnih upravljačkih odnosa, a i mijenjat će se ponešto i priča oko plaća zaposlenika.

Ono što bi gledatelji, slušatelji i čitatelji trebali dobiti je bolji program. Živi bili pa vidjeli…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.