Logitech Z-10 – zvučnici s komandama na dodir

Racunalo.com foto

“Do sada su zvučnici za računalo samo proizvodili zvuk,” kaže Jef Holove, podpredsjednik marketinga za audio proizvode u Logitechu. “Pomoću informativnog ekrana, komandi na dodir i vrhunskog zvuka, zvučnici Z-10 nastoje uzbuditi nekoliko ćula – vid, dodir i sluh. I povrh toga, ovi zvučnici su jednostavno očaravajući, jer uz napredne mogućnosti vezane za digitalnu glazbu, donose i razinu rafiniranosti u dizajnu.”
Tijekom posljednjih nekoliko godina došlo je do eksplozije u digitalnoj glazbi. Slušanje radija preko interneta također je znatno poraslo. Prema anketi koju su analitičari tvrtke Parks Associates nedavno proveli širom svijeta, 40 posto umreženih kućanstava sluša glazbu preko računala, a 33 posto njih sluša internet radio. Zvučnici Z-10 odražavaju porast važnosti računala kao čvorišta za digitalnu glazbu, te pripadajuću vrijednost vrhunskih zvučnika koji upotpunjuju iskustvo.  Prednje strane zvučničkih kutija premazane su akrilnom smolom i čine čisto, minimalističko lice zvučnika naglašeno digitalnim zaslonom i dvjema metalnim mrežama na svakom zvučniku.  Savršeni za upotrebu uz stolno ili prijenosno računalo, ovi snažni zvučnici pružaju bogat zvuk bez potrebe za odvojenim niskotonskim zvučnikom koji dodatno zauzima prostor.   
Stavljajući komande osjetljive na dodir na prednju stranu zvučnika Z-10, Logitech je uklonio potrebu za otvaranjem i zatvaranjem raznih aplikacija potrebnih za upravljanje glazbom na monitoru računala. Ljudi mogu nastaviti s radom ili surfanjem po webu, ili mogu čak isključiti monitor i koristiti ugrađene komande za zvučnike, koje služe za podešavanje glasnoće, visokih i niskih tonova, i upravljati glazbenim sadržajem pomoću tipki za “play, pause, skip forward, skip back” – baš kao i kod prijenosnog glazbenog playera ili tradicionalne glazbene linije. Koristeći USB tehnologiju i sofisticirani softver, zvučnici mogu prikazati podatke o sadržaju sa popularnih media playera, uključujući iTunes®, Windows Media® Player, Winamp, i Musicmatch®. Digitalni zaslon također pokazuje vrijeme, glasnoću zvuka i ostale sistemske podatke s računala.Zvučnici Logitech Z-10 imaju i četiri gumba za podešavanje Internet radio stanica, koji su smješteni na ploči zvučnika osjetljivoj na dodir. Kada se dotaknu, praktični gumbi za podešavanje korisnicima omogućavaju brzu pohranu i pozivanje njihovih omiljenih Internet radio stanica i playlista.
Sa ugrađenim visokotonskim zvučnicima veličine 2,5 cm i niskotonskim zučnicima veličine 7,6 cm u svakoj kutiji, zvučnici Logitech Z-10 nude puni raspon čistog, bogatog zvuka uz basove koji su nevjerojatni s obzirom na ekonomičnu veličinu zvučnika. Ugrađeno pojačalo razdvaja niske od visokih frekvencija – što se naziva biamplifikacija – odnosno, usmjerava visoke signale prema visokotonskim zvučnicima, a niske prema niskotonskim zvučnicima  – pristup koji se obično koristi samo kod zvučnika za kućna kina.
Budući da zauzimaju minimalan prostor – svaka kutija je 24,6 cm visoka, 11,4 cm široka i 11,9 duboka – zvučnici Z-10 čine elegantan dodatak  radnom stolu, ili bilo kojem drugom mjestu na kojem se može koristiti računalo. Jedan USB kabel osigurava i digitalni zvučni signal, i informacije  za LCD, što omogućava jednostavno postavljanje. Zvučnici također uključuju praktičan priključak za slušalice koji omogućava privatnost prilikom slušanja, i pomoćni ulaz veličine 3,5 mm koji se može priključiti na MP3 playere ili druge audio uređaje.


Cijene i raspoloživost
Interaktivni sustav zvučnika 2.0 Logitech Z-10 biti će raspoloživ u Sjedinjenim državama i Europi  počevši od listopada. Predložena maloprodajna cijena za Europu je EUR 149,99.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.