Logitech na CeBITu proslavlja 25. rođendan

Racunalo.com foto

“Kako Logitech slavi 25 godina, podsjećamo se koliko je PC tehnologija imala važnu ulogu u evoluciji digitalnog životnog stila i rastu naše tvrtke,” rekao je Guerrino De Luca, predsjednik i CEO Logitecha. “Započeli smo kao proizvođač miševa, podupirući intuitivni oblik navigacije na PC-u. Kako PC računalo postaje sve bogatije medijima, i kako se pojavljuju nove digitalne platforme, proširili smo naš portfelj inovativnih osobnih perifernih uređaja kao odgovor na ove promjene – u toj mjeri da su naši proizvodi manje periferijski a više središnji dio iskustva naših potrošača kada su u pitanju digitalni zvuk, Internet komunikacije, te kućna zabava.”
Također, tvrtka je na konferenciji za medije po prvi put javno predstavila Geralda P. Quindlena kao svog novog starijeg potpredsjednika za prodaju i marketing. Gospodin Quindlen je u Logitech prešao iz tvrtke Kodak u listopadu 2005. godine.
“Na CeBIT-u ćemo obogatiti svoj bogat portfelj proizvoda za Internet komunikacije i digitalni audio, kao i proširiti ponudu miševa i daljinskih upravljača,” rekao je Quindlen. “U našoj 25. godini, nastavit ćemo s inovacijama i zadržati vodstvo u dizajnu i kvaliteti. Iz godine u godinu Logitech donosi uzbudljive inovacije u svijet osobnih perifernih uređaja, čime iskustvo korištenja PC-a, igraće konzole, iPod-a ili kućnog sustava zabave postaje još osobnije. Tako će biti i ove godine.”
De Luca će održati ključni govor na sajmu CeBIT u petak, 10. ožujka, 2006 u 10 sati (po središnjem europskom vremenu). Objasnit će važnost PC tehnologije današnjim digitalnim životnim stilom te prikazati kako inovativni osobni periferni uređaji postaju osnova današnjeg digitalnog iskustva.
Logitech je na sajmu predstavio zvučnike i slušalice za digitalni zvuk, daljinske upravljače za kućnu zabavu, web-kamere Internet video komunikaciju, laserske miševe, te poboljšanu tehnologiju digitalnih olovaka. Između ostaloga, vrijedi istaknuti:


Novi proizvodi za digitalni zvuk
Logitech je predstavio dva nova proizvoda iz svog rastućeg portfelja za jednako tako rastuću publiku među korisnicima digitalne glazbe.
• Odlično prodavani zvučnici Logitech® mm50 Portable Speakers za iPod sada se mogu kupiti u crnoj boji, kako bi se uklapali u izgled novih crnih modela iPod nano i iPod video. Logitechovi zvučnici koji se slažu uz bijele modele iPod-a postali su jedan od tvrtkinih najpopularnijih zvučnika, zahvaljujući spoju prenosivosti, privlačnom dizajnu i vrhunskoj kvaliteti zvuka. Zvučnike je moguće kupiti u Europi po predloženoj maloprodajnoj cijeni od 149.99 eura.
• Naglavne slušalice Logitech® Noise Cancelling Headphones nude vrhunsku tehnologiju redukcije buke uz najpovoljniju cijenu. Koristeći Logitech® SilentSound™ tehnologiju uklanjanja buke, ove slušalice filtriraju buku okoline kroz široki frekvencijski spektar, uključujući i zvuk avionskog motora, ventilator, ili uredski klima uređaj. Slušalice Logitech Noise Cancelling Headphones uklanjaju do 22 decibela (i 92%) pozadinske buke, što je usporedivo s ostalim dvostruko skupljim slušalicama. Slušalice će biti u ponudi u Europi i SAD-u početkom travnja, po predloženoj maloprodajnoj cijeni od 149.99 eura za Europu. Logitechove naglavne slušalice bolje su od ostalih proizvoda u svom cjenovnom razredu, koji obično tvrde da uklanjaju 10 -18 decibela buke.


Rast Harmonije u Europi: daljinski upravljači Harmony 785 i Harmony 555
Logitech je poboljšao ponudu proizvoda Harmony® na Europskom tržištu uvođenjem novih modela – Harmony® 785 i Harmony® 555. Svaki je od ovih upravljača osmišljen kako bi pružio potpunu i jednostavnu kontrolu nad sve kompleksnijim uređajima za kućnu zabavu. Obitelj proizvoda Harmony je nova, sve jača sila na američkom tržištu daljinskih upravljača, a tvrtci se čini da će slično biti i u Europi. Ukupan broj novih korisnika upravljača Harmony u Europi je od veljače 2005. godine rastao za otprilike 45 posto mjesečno.


Internet komunikacije
Zahvaljujući rastu širokopojasnog Interneta te sve većem broju ljudi koji Internet koriste za glasovne i video pozive, prodaja Logitechovih slušalica i web kamera je u porastu. Logitech je od 2001. godine već prodao preko 17 milijuna PC slušalica, a prodaja slušalica se u prva tri tromjesečja tekuće fiskalne godine povećao 78 posto (travanj – prosinac), u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.
Logitech je predstavio četiri nove povoljne web-kamere kako bi se ljudima olakšalo sudjelovanje u video pozivima pomoću popularnih aplikacija, kao što je Skype® ili MSN® Messenger. Novi modeli QuickCam® Connect, QuickCam® Messenger, QuickCam® Chat, i QuickCam® Express dijele novu minimalističku inačicu Logitechovog poznatog dizajna “očne jabučice”, koji je jedan od najprepoznatljivijih oblika u PC industriji.


Daljnja dominacija u laserskoj tehnologiji
Logitech je predstavio četiri nova laserska miša koji ciljaju na četiri različite publike: igrače, ljevake, korisnike laptopa, te korisnike desktop PC-a. Pomoću Logitechove laserske tehnologije za tracking, ovi miševi rade na gotovo bilo kojoj površini, te su puno precizniji od tradicionalnih optičkih miševa.
• U Europi Logitech predstavlja posebno izdanje nagrađivanog modela Logitech® G7 Laser Cordless Mouse, koji dolazi u kompaktnom crnom LAN kućištu, tako da igrači mogu svoje miševe ponijeti na natjecanja, štiteći ih od oštećenja prilikom putovanja. Miš G7 nudi brze USB bežične performanse, koristeći digitalnu bežičnu tehnologiju na 2.4 GHz, uz laserski očitavanje na 2000 dpi, i dvije Litij-ionske baterije.
• Model Logitech® MX™610 Left-Hand Laser Cordless Mouse dizajniran je za ljevake, te je posebno oblikovan kako bi korištenje lijeve ruke bilo što ugodnije. Bit će u prodaji početkom travnja po predloženoj maloprodajnoj cijeni od 59.99 eura u Europi. Taj svestrani model nudi Logitechovu preciznu lasersku tehnologiju, naprednu bežičnu tehnologiju, opširne kontrole za navigaciju, kao i svjetla za obavještavanje o pristigloj elektronskoj pošti i Internet porukama.
• Novi Logitech® MX™400 Precision Laser Mouse sa žicom bit će u prodaji u SAD-u i Europi početkom travnja (po predloženoj maloprodajnoj cijeni od 39.99 eura u Europi). Model nudi kombinaciju laserskih performansa, oblikovan je za desnu ruku, te je udoban za korištenje uz desktop PC.
• Model za laptop računala Logitech® V150 Laser Mouse for Notebooks koristi preciznu lasersku tehnologiju koja radi na više podloga od obične optičke tehnologije, pružajući slobodu korištenja laptop računala gdje god želite. Plug-and-play USB miš će biti u ponudi u Europi i SAD-u od lipnja, po pristupačnoj predloženoj maloprodajnoj cijeni od 29.99 eura za Europu.


Digitalna olovka zabilješke pretvara u digitalni tekst u nekoliko sekundi
Logitech je najavio novu inačicu digitalne olovke Logitech® io™2 Digital Pen, s poboljšanim prepoznavanjem rukopisa i novom kraticom kojom se zabilješke učinkovito pretvaraju u Microsoft® Word® dokument. Ova nova olovka pretvara rukopis u digitalni tekst u nekoliko sekundi, a u ponudi je po sada već pristupačnijoj maloprodajnoj cijeni. Pomoću poboljšanog softvera za prepoznavanje rukopisa, olovka se uči na korisnikov osobni rječnik i osobni rukopis, kako bi se zabilješke pretvarale u tekst što učinkovitije. Pomoću jednostavnog simbola korisnici mogu označiti dio teksta koji žele poslati u novi Word dokument. Kad je olovka na postolju, zabilješke se pojavljuju na podijeljenom ekranu – i rukopis i automatski pretvoren tekst, kako bi korisnici mogli urediti tekst ili ga jednim klikom poslati direktno u novi Word dokument.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.