Logitech K810 tipkovnica – pročitajte recenziju i poželjet ćete je!

Fotografija članka: Logitech K810 tipkovnica – pročitajte recenziju i poželjet ćete je!

Tipkovnice kao periferni uređaji djeluju kao nezanimljivi uređaji za testiranje. No, Logitech K810 tipkovnica nam se itekako svidjela!

Oglas

Naš Racunalo.com portal je poznat po svojoj “širini sadržaja”. Iako na većini portala možete pročitati informacije o mobilnim uređajima, smartfonima i tabletima, mi smo uvijek imali dimenziju više. Ili dvije. Jedan od naših brojnih dimenzija proteže se i na računalnu periferiju – zvučnike, miševe i tipkovnice. Upravo u ovu kategoriju spada i Logitech K810 tipkovnica koja nas je oduševila.

U prvi tren bi svatko pomislio kako tipkovnica nije ništa drugo nego – tipkovnica. Ali nije tako. Ova tipkovnica ima neke karakteristike koje će vam se sigurno svidjeti. Zašto tako mislimo? Vidjet ćete i sami :)

Logitech K810 tipkovnica

Vanjski izgled

Tipkovnica kao tipkovnica, rekli biste. U većini slučajeva bismo se i složili s vama, ali ovaj puta nam to ne pada na pamet. Logitech K810 tipkovnica nas je oduševila sa svojim karakteristikama, kako se ono kaže – sa svih strana.

Najjednostavnije ćete shvatiti ako joj pripišemo neke epitete po kojima ćete je prepoznati:
– bežična
– s pozadinskim osvjetljenjem
– s punjivom baterijom
– istovremeno spajanje više uređaja (?!?)

Je li vam sada malo jasnije? Vjerojatno je, ali ćete reći kako vam to nije dovoljno. Ok, slažemo se, no tek se zagrijavamo, ono pravo tek dolazi. Idemo redom…

U oku ugodnoj crnoj kutiji uz Logitech K810 tipkovnicu pronašli smo samo upute. Nema drivera, nema dodataka, nema nikakvih žica… super… Tipkovnicu vadimo iz prozirnog omota i na prvi pogled vidimo kako se radi o kvalitetnoj izradi i kvalitetnim materijalima.

Što je najvažnije kod tipkovnice? Pa vjerojatno tipke! Ako vas one razočaraju, sve možete baciti u vodu. Odmah smo bežično preko Bluetootha spojili računalo i isprobali kvalitetu tipki. Vrlo smo zadovoljni njihovom kvalitetom i “odzivom”. Tipke su srednje dugog hoda, mekane pod prstima i razmaknute međusobno, tako da je samo tipkanje vrlo ugodno i uz vrlo malo grešaka prilikom pretipkavanja probnog teksta.

Ono što nam se posebno svidjelo je pozadinsko osvjetljenje tipkovnice koje je vrlo ugodno, bijele je boje i ima četiri nivoa jačine. Naravno, možete ga isključiti i tako dodatno uštedjeti bateriju. I to nije sve – tipkovnica na sebi ima senzor koji prepoznaje kada stavite ruke iznad tipkovnice te automatski pali pozadinsko osvjetljenje. Vrlo zgodna i efektna funkcija koja dodatno štedi trajanje baterije u Logitech K810 tipkovnici. Sve u svemu, ovo nam se jako svidjelo. A kome i ne bi :)

Zaokružimo priču o samim tipkama, još jednom ponavljamo da smo jako zadovoljni, toliko da bi si je odmah priuštili. No, ovo nije kraj naše analize, ima još toga što moramo isprobati. No, prvo ćemo pažnju obratiti na vanjski izgled. Logitech K810 tipkovnica je tanka i lagana, s metalnim okvirom oko tipki, dok je gornji dio iznad tipke od plastike (kao i stražnji dio).

Na gornjem ćete rubu pronaći microUSB ulaz preko kojeg se tipkovnica spaja na računalo ili punjač, a kako bi se napunila baterija. S desne se strane nalazi tipka za paljenje, a odmah pokraj (sa stražnje strane) nalazi se Bluetooth tipka za aktivaciju veze (o tome nešto kasnije). S donje ćete strane primijetiti i četiri malene gumene nožice kako se Logitech K810 tipkovnica ne bi klizala dok tipkate.

I tu više nemamo što za dodati. Logitech K810 je punokrvna Bluetooth bežična tipkovnica s pozadinskim osvjetljenjem. Velika joj je prednost što je malih i kompaktnih dimenzija, a s druge strane na tržištu praktički nema konkurencije tako da možemo reći kako je jedinstvena.

Kako se Logitech K810 tipkovnica spaja s drugim Bluetooth uređajem?

Prije nego opišemo kako se možete spojiti Logitech K810 tipkovnicom na uređaje, recimo kako se istovremeno može spojiti na tri uređaja, primjerice računalo, tablet i smartfon. Samo prebacivanje između uređaja obavlja se klikanjem na tipke Bluetooth 1 (F1), Bluetooth 2 (F2) i Bluetooth 3 i F3. A sada samo spajanje…

Primjer na tabletu:
1. Uključite Bluetooth opciju u postavkama (ispod WLAN-a)
2. Uključite tipkovnicu (tipka s desne strane)
3. Omogućite da tablet postane vidljiv svim uređajima u blizini (tapkanjem na naziv tableta)
4. Na tipkovnici stisnite tipku s donje strane kako bi tablet prepoznao tipkovnicu
5. Kada tablet prepozna Logitech K810 tipkovnicu, tapnite na njen naziv za uparivanje. Na tabletu će se pojaviti dodatni ekran s 6-cifrenim brojem koji morate utipkati u tipkovnicu i stisnuti Enter.
6. Na ekranu tableta bi se trebalo pojaviti informacija o uspješnom uparivanju, te je tipkovnica spremna za korištenje!

Ugodno vam bilo korištenje tipkovnice!

Koje uređaje podržava Logitech K810 tipkovnica?

Praktički sve. Tipkovnica će raditi na računalima, tabletima i smartfonima, a podržava operativne sustave:
– Windows 7 / 8 / RT
– iOS 4.0 ili noviji (iPhone, iPad)
– Android 3.0 ili noviji (tableti, smartfoni)

Kako se veza ostvaruje preko Bluetooth veze, uzmite u obzir kako će ova bežična veza kvalitetno funkcionirati unutar 10 metara zračne linije. Ako se baterija isprazni, crveni indikator će vam dati do znanja kako je trebate puniti (svijetli zeleno kada se puni). Inače baterija može trajati i do godinu dana (ovisno koliko radite), no ako budete puno “svijetlili” baterija može trajati i manje od dva tjedna. Preporučujemo da je isključite dok je ne koristite.


Zaključak

Što reći o Logitech K810 tipkovnici? Jednostavno – sviđa nam se! Ovo je odličan komad hardvera koji nas je doslovno oduševio i mislimo kako je Logitech ponovo nadmašio sam sebe.

Od pozitivnih elemenata moramo spomenuti odličan dizajn, odlične tipke s pozadinskim osvjetljenjem, kvalitetne materijale i doslovno pravi užitak prilikom rada. Baterija traje dovoljno dugo za dugotrajan rad, a mogućnost istovremenog spajanja na više različitih uređaja svakako je dodatni bonus. Isto tako, zbog svojih malih i kompaktnih dimenzija možete je strpati u bilo koju torbu i koristiti na bilo kojem mjestu uz praktički bilo koji uređaj. Samo spajanje je dječja igra, aktivna je za manje od minutu (štopali smo!).

Ono što nam baš nije leglo je cijena. Istražili smo hrvatsko tržište i saznali kako se Logitech K810 tipkovnica prodaje po cijeni od 619 do 899 kuna. Raspon je vrlo širok, i sami možete vidjeti kako možete uštedjeti puno. Druga stvar koja nam se nije svidjela je nedostatak hrvatskih slova. I to smo istražili kod prodavača i na nekoliko lokacija gdje smo je našli nije bilo hrvatskih slova. To su i jedina naša dva minusa za Logitech K810 tipkovnicu. Možda i nedostatak touchpada, iako za to možete spojiti posebno miša, što mislimo da je puno bolje rješenje, barem kada se o računalima radi.

Ukupno gledajući, Logitech K810 tipkovnica je nešto novo na svjetskom tržištu i sigurno će pronaći svoje nove vlasnike. No, to je tek početak, s nestrpljenjem očekujemo slične tipkovnice drugih proizvođača. Više informacija o Logitech K810 tipkovnici potražite na .

+ Hvalimo
+ kvalitetna tipke, mali i kompaktni dizajn
+ pozadinsko osvjetljenje
+ spajanje na računala, tablete i smartfone

– Zamjeramo
– nema hrvatske tipke
– nema touchpad
– cijena

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.