Logitech i YouTube promoviraju web video filmove

Racunalo.com foto

Logitechove nagrađivane web kamere QuickCam i software Logitech Video Effects postali su omiljenim alatima korisnika spomenute, vrlo popularne stranice za razmjenu video uradaka. Korisnici Logitechovih web kamera QuickCam do sada su «skinuli» 5 milijuna Video Effects dodataka i znakova od čak 140 različitih sadržaja za download ponuđenih na stranicama Logitech.com. Spomenuti se sadržaji nadopunjuju i «osvježavaju» svaki mjesec s novim sadržajima vezanim uz veće praznike i događaje, poput upravo završenog Svjetskog prvenstva u nogometu, čime se nastoji zadovoljiti neprekidna potražnja od strane korisnika stranice YouTube. Rastuće internetske zvijezde su iskoristile ove animirane dodatke – poput naočala, brade i brkova, ili čak strijele koja prolazi kroz glavu – kako bi obogatili svoje video uratke, dok se drugi potpuno transformirali u trodimenzionalne animirane likove (avatari) na video filmovima koje snimaju i zatim dijele putem Interneta. 
«Kada smo prošle godine predstavili Logitechov software Video Effects, naša ciljna skupina bili su ljudi koji bi koristili web kamere kako bi se izražavali na zabavan i kreativan način,» kaže Gina Clark, Logitechova potpredsjednica zadužena za marketing proizvoda u sektoru za internetsku komunikaciju. «Izvanredan porast korištenja stranice YouTube pokazuje da smo se upustili u sljedeću fazu video komunikacija – osobno izražavanje (Personal Expression). Nudeći jednostavan pristup stranici YouTube samo jednim pritiskom na gumb u našem softwareu, mi korisnicima zapravo olakšavamo snimanje i razmjenu video uradaka.  A zahvaljujući našem popularnom programu Video Effects, gotovo svatko može biti kreativan i zabavan u izradi svojih filmića».
Logitechov novi software QuickCam software, koji će na tržište stići krajem ovogodišnjeg ljeta, imat će intuitivno sučelje s ikonicama pomoću kojih će biti lako mijenjati postavke kamere, pokrenuti aplikacije video razgovora, aktivirati Logitechove Video Effects, te snimati video uratke. A tu će biti i integrirani blogging/sharing/podcasting tab s linkom na početnoj stranici YouTube.
Tvrtka YouTube omogućuje korisnicima lakši prijenos i razmjenu video uradaka putem Interneta, odnosno raznih stranica, blogova i elektroničke pošte. Trenutno tvrtka svaki dan zabilježi više od 50 milijuna «gledanja» video filmova, dok se više od 40.000 novih video uradaka dnevno «digne» na stranice.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.