Logitech G613 i G603 – bežični igrački miš i tipkovnica koji se neće isticati ni u uredu

Fotografija članka: Logitech G613 i G603 – bežični igrački miš i tipkovnica koji se neće isticati ni u uredu

Logitech je predstavio novi savršen par bežične periferije za igrače sa Logitech G brendingom, Logitech G603 miš i G613 mehanička tipkovnica.

Oglas

Oba uređaja razvijena su na Logitechovoj Lightspeed bežičnoj tehnologiji koja obećava brzu 2,4 GHz vezu kako bi pokreti miša i pritisci na tipke trenutno reagirali na računalu kao da su ovi periferni uređaji povezani žicom.

G603 miš ima novi optički senzor HERO (High Efficiency Rating Optial) koji je napravljen za iznimne performanse i štednju baterije (do deset puta duže trajanje od Logitechovog 3366 senzora i do četiri puta bolje performanse od M010 i M000 senzora). Senzor se osvjetljava posebnom infracrvenom LE diodom kroz iluminacijsku leću u obliku koljena. Kroz nju se infracrveno svjetlo odbija od površine stola u drugu leću za detekciju koja potom skreće zraku na optički senzor koji se sa sastoji od hardvera za pretvaranje ulovljenog svjetla u pikseliziranu snimku, a ta se šalje procesoru miša.

Ovaj miš ima otključani firmver za nadogradnje, popravke i optimizacije te prilagodbe “po potrebi korisnika”. Miš možete spojiti i preko bluetootha, ako ga želite ponijeti sa sobom na put ili na posao bez potrebe za malim receiverom. Odaziv je navodno jednu milisekundu sa LightSpeed High načinom, dok je preko bluetootha 7,5 do 11,25 sekundi. High način ima trajanje baterije (2 x AA) od 6 mjeseci, dok je Low bluetooth način štedljiviji i baterija traje do 18 mjeseci.

Izgledom je vrlo diskretan sa jednostavnim dizajnom za desnoruke korisnike, osim dvije tipke s gornje strane ima kotačić i tipku za podešavanje osjetljivosti. Sa lijeve su strane tipke za palac, a sve tipke mogu se konfigurirati preko Logitechovog softvera. Nažalost nema RGB rasvjete.

G613 je bežična mehanička tipkovnica sa poprilično standardnim i nenametljivim dizajnom, također bez rasvjete i također sa dvije AA baterije standardne veličine. Ova tipkovnica nema high i low način kao miš, već samo Lightspeed sa 1-milisekundnim odazivom.

Prema logitechu, tipkovnica može izdržati 1,5 godine na bateriji sa “normalnim igračkim korištenjem”. Mehanički switchevi su Logitechovi Romer-G sa hodom 1,5 mm i pokretačkom silom 45 g za bolje “osjećanje” i brzo procesuiranje pritisaka te ekstremno brz transport pritiska prema spojenom računalu. Romer-G prekidači imaju prigušeni “clicky” zvuk i nije potrebno pretjerano pritisnuti za izvršavanje pritisaka.

Uz ovaj duo, Logitech je prestavio i enormnu podlogu G840 XL sa dimenzijama 89,99 x 39,98 centimetara te debljine 3 mm. Dizajnirana je da se raširi preko cijelog stola za čišći i ujednačeniji izgled kada koristite G603 i G613. Gumirana stražnja strana sprječava klizanje, a platnena gornja površina omogućava precizno optičko praćenje miša i optimalan otpor.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.