Logitech G602 Wireless Gaming Mouse recenzija – miš za gamere

Fotografija članka: Logitech G602 Wireless Gaming Mouse recenzija – miš za gamere

Kada ste u svijetu video igara, tada je vrlo važno imati precizan i kvalitetan miš kao što je Logitech G602 Wireless Gaming Mouse. Inače ste mrtvi.

Oglas

Ne trebamo puno objašnjavati koliko je dobro imati dobru periferiju na računalu. Naravno, pri tome mislimo na tipkovnicu i miša. Ovo je priča o Logitech G602 Wireless Gaming Mouse, bežičnom mišu s minijaturnim “stickom” koji trebate ubosti u računalo, i sve radi od prve. Za sam inicijalni rad ne trebate nikakve instalacije i drivere, tek ako ga želite programirati, a o tome ćemo nešto kasnije.

Logitech G602 Wireless Gaming Mouse ima velike mogućnosti, što ćete i sami saznati čitajući ovu recenziju. Ono što nam se svidjelo na ovom mišu je trajanje baterije, te osjećaj u ruci prilikom igranja i općenito korištenja ovog miša u radu, što su vrlo važne karakteristike, pogotovo ako ste osjetljivi u tom dijelu.

Idemo redom, počet ćemo s vanjskim izgledom a dalje kamo nas priča odnese. U svakom slučaju, ako tražite novi i kvalitetni, možda je upravo Logitech G602 Wireless Gaming Mouse vaš novi “pomoćnik”.

Logitech G602 Wireless Gaming Mouse recenzija

Vanjski izgled i funkcionalnost

Nakon što smo Logitech G602 Wireless Gaming Mouse miš izvadili iz kutije, moramo reći kako smo se ugodno iznenadili. Miš je bio zapakiran u uredno složenoj crnoj kutiji s plavom unutrašnjošću, odmah smo osjetili kako se radi o elitnom modelu koji ima i svoju cijenu, naravno.

Sam dizajn je ergonomski i “izoštren”. Dizajn je pomalo futuristički, s kombinacijom oštrih rubova i blagih zavoja. Ona oštrina se najviše osjeti na tipkama, od kojih je desna malo duža. To je prirodno, rekli bismo, jer nam je svima srednji prst duži od kažiprsta, zar ne?

Logitech G602 Wireless Gaming Mouse odlično reži u luci. S obzirom na ergonomski dizajn, nije teško zaključiti kako je napravljen isključivo za dešnjake, jer ga lijevom rukom nećete moći koristiti. Bočni dijelovi, tamo gdje prianjaju vaši prsti, napravljeni su od hrapave i blago gumirane plastike, dok je dio ispod dlana također od rebraste plastike, s također laganim gumenim dodatkom. Miš nam djeluje prilično čvrsto i robusno, te je napravljen od kvalitetnih materijala.

Ono što smo mogli zaključiti dok smo radili i igrali se je da dobro leži u i u prosječno velikoj muškoj ruci. Za klizanje po stolu ima četiri velike plastične površine, te dodatna šesterokutna površina po sredini, oko tipke za paljenje i vrlo osjetljivog senzora. Miš odlično klizi po svim površinama, tako da u tom dijelu nećete imati nikakvih problema.

Programibilne tipke i baterija

Kotačić između tipki ima “klikove” što inače volimo, ne volimo kada scrollamo i ne osjetimo ništa, nemamo osjećaj gdje smo. Iza kotačića se nalazi još jedan tipka koja nudi dva načina rada – Performance i Endurance. Ako svijetli plavo onda je to Performance mod, što znači da je izuzetno precizan, što je vrlo važno u igrama – baterija će trajati do 250 sati neprekidnog rada, što gotovo je 10 i pol dana igranja! Ukoliko želite da vam baterija traje što duže, prebacite tipku u zeleni Endurance mod, tada se preciznost smanjuje (i ne treba vam u svakodnevnom radu) no zato se trajanje baterije povećava na čak 1440 sati, što je 60 dana neprestanog rada. Ako to podijelite u radne dane, to je 3 puta više, ali ako radite neprestano 8 sati. Drugim riječima, baterija bi mogla potrajati i do godinu dana.

Kada već govorio o bateriji, Logitech G602 Wireless Gaming Mouse ima još jednu zanimljivu mogućnost. Naime, ukoliko želite imati lakši miš, možete izvaditi jednu bateriju i on će i dalje raditi – baterije se umeću s donje strane. Mi volimo ipak teži miš, a vama kako volja :) Kada se baterija približava kraju, tada će indikator iznad tipke (koji je odlično skriven u dizajnu) žmigati svjetlo plavo.

S lijeve se strane nalazi prava raskoš – lijevo gore su dvije, a bočno još šest programibilnih tipki. Naravno, nismo zaboravili one tri klasične – lijevu i desnu tipku, te “klik” na srednjem kotačiću. Inače ih sve možete programirati i kombinirati kako hoćete, ovisno o igri koju igrate. Naravno, možete programirati i neke funkcije u Windowsima. Nećemo to posebno objašnjavati u ovoj recenziji nego ćemo vas uputiti na , koji svakako preporučujemo da downloadate nakon što kupite miša, jer u kutiji nema nikakvog softvera.

Što je još zanimljivo?

Logitech G602 Wireless Gaming Mouse će zadovoljiti veliku većinu korisnika, to je sigurno. Bežično se spaja na računalo što je dobro, mislimo da su “žičani” miševi “out of date” bez obzira koliko precizni bili, ta žica uvijek nekako smeta.

Isprobali smo ga na nekoliko žestokih pucačina na PC računalima, kao što su , i , na svima je miš radio besprijekorno. Naime, mali nano-prijemnik šalje prema mišu čak 500 “pingova” u sekundi, tako da to jednostavno mora biti precizno.

Isto tako, samu preciznost možete mijenjati tipkama G10 i G11, tako da možete dobiti od 250-2500 dpi (točaka po inču). Inače, po specifikacijama radi odlično do 3 metra daljine, iako smo ga probali i na većoj udaljenosti, i radi.

Zaključak
Imati kvalitetnog i preciznog miša s ergonomskim dizajnom, to bi svatko htio. Upravo je takav novi Logitech G602 Wireless Gaming Mouse miš koji je odlično odrađivao svoj posao dok smo ga testirali. Ima i odlične kritike od kupaca, što nas nije začudilo.

Saznali smo i kako mu je garancija 3 godine, a Logitech garantira i 20 milijuna klikova, odnosno 250 kilometara “vožnje” po stolu. Radi bez ikakvih instalacija na Windows 8/7/Vista, odnosno Mac OS 10.6.8 ili novijem.

Logitech G602 Wireless Gaming Mouse miš se nalazi u prodaji u Hrvatskoj i cijena mu je 610 kuna. Nije malo, ali i njegove su mogućnosti raskošne. Ako vam treba preciznost i kvaliteta, nećete žaliti niti kune, zar ne?

Dodatne detalje o Logitech G602 Wireless Gaming Mouse potražite na .

+ Hvalimo
+ vrlo precizan, ergonomski dizajn
+ trajanje baterije
+ programibilne tipke (11)

– Zamjeramo
– skuplja prljavštinu s donje strane
– da je malo teži bilo bi bolje
– cijena

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.