Logitech dovodi glazbu s računala u sve vaše prostorije

Racunalo.com foto

Spomenuti bežični glazbeni sustav povezuje računalo s kućnim sustavom za zabavu ili sustavom zvučnika zahvaljujući Logitechovoj bežičnoj tehnologiji Music Anywhere. Sustav prepoznaje bilo koji audio format pohranjen na računalu, uključujući MP3, iTunes (AAC), WMA, Internet radio, i podcastove. Istovremeno, elegantni daljinski upravljač velikog dometa, opremljen zaslonom i kotačićem za pomicanje po sadržaju vidljivom na zaslonu, olakšava korisnicima snalaženje po glazbenoj kolekciji, bez obzira gdje se oni nalazili – na kauču, za stolom u blagovaonici ili spavaćoj sobi.
«Danas na desetke milijuna ljudi koristi kako bi pohranili i organizirali postojeće digitalne glazbene zapise, te dodali novu glazbu,»kaže Dale Pistilli, direktor marketinga proizvoda Logitechove Media Control Group. «Međutim, većina njih nema računalo spojeno na kućni sustav za zabavu. Logitechov sustav Wireless DJ Music System omogućuje im pristup svoj toj sjajnoj glazbi bez obzira gdje se nalazili, dok im bežični daljinac Wireless DJ remote daje potpunu kontrolu nad istom. To je cjelokupno i cjenovno pristupačno rješenje koje se lako instalira i ne zahtjeva kompliciranu kućnu mrežu.»
Prema rezultatima istraživanja koje su nedavno u cijelom svijetu proveli analitičari tvrtke Parks Associates, 40 posto kućanstava koja su «prikopčana» na internet sluša glazbene zapise na svojim računalima, dok ih 33 posto sluša glazbu na internetskim radio postajama.  Istovremeno, međutim, manje od 10 postio spomenutih kućanstava tu istu glazbu sluša preko stereo sustava. Naime, glazba je često «zaglavljena» na računalu, daleko od primarnih sustava za zabavu ili drugih prostorija u domovima. Postojeća rješenja koja premošćuju ovaj jaz obično zahtijevaju složenu instalaciju  ili podržavaju ograničen broj glazbenih formata, a često su i cjenovno izvan dosega većine potrošača.
Logitechova bežična tehnologija Music Anywhere ujedinjuje jednostavnost tzv. «plug-and-play» instalacije sa čistoćom digitalnih audio zapisa, te radi u cijelom domu, bez potrebe za postojećom bežičnom mrežom. Odašiljač se uključi u USB port na računalu, čime se glazbeni prijemnik/držač povezuje sa stereo sustavom putem standardnih RCA konektora ili s multimedijskim zvučnicima putem 3,5 milimetarskog džeka za slušalice. Nakon što je instalacija završena, bežični glazbeni sustav Wireless DJ Music System šalje glazbene zapise izravno na prijemnik, i to na udaljenosti do 50 metara. Daljinski se upravljač zatim automatski povezuje s računalom u istom bežičnom dometu.
Ono što ovaj bežični glazbeni sustav čini jedinstvenim jesu bežični daljinski upravljač Wireless DJ te sofisticirani softver Logitech® StreamPoint™. Zahvaljujući plavom LCD zaslonu i mehaničkom kotačiću korisnici s lakoćom mogu prolaziti kroz cjelokupnu kolekciju digitalnih glazbenih zapisa, odabrati određenu pjesmu, listu pjesama ili radio postaju na internetu, i na zaslonu daljinca vidjeti što trenutno svira. Daljinac dolazi i s opcijom za aktivnu listu pjesama, tzv. DJ List, koja korisnicima omogućuje da dodaju pjesme ili cijele albume bez da prethodno zaustavljaju glazbu koja u tom času svira. To znači da daljinski upravljač na nekoj zabavi može ići od ruke do ruke i da svatko tko želi može biti DJ. Daljinac je opremljen litij-ionskom baterijom i može se jednostavno napuniti ako se odloži na glazbeni prijemnik/držač, a pri «normalnoj» uporabi baterija može potrajati do tjedan dana.
Logitechov softver StreamPoint™ radi na računalima i organizira sve audio zapise, playliste i omiljene radio postaje na internetu komplementarne s programima kao što su iTunes, Windows Media® Player i Musicmatch® Jukebox, stvarajući tako jedinstvenu glazbenu bazu koju se lako može pregledavati zahvaljujući već spomenutom daljinskom upravljaču.


Cijena i dostupnost
Logitechov bežični glazbeni sustav Wireless DJ Music System će stići na tržišta SAD-a i Europe krajem rujna. Predložena maloprodajna cijena jest EUR 249,99. Logitech nudi i dodatni bežični prijemnik Wireless Music System Add-On Receiver po predloženoj maloprodajnoj cijeni od  EUR 79,99, a zahvaljujući kojemu korisnici mogu uživati u glazbi s računala u dodatnim prostorijama (do maksimalno četiri dodatne prostorije).

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.