Ljubavna pisma u virtualnom svijetu

Fotografija članka: Ljubavna pisma u virtualnom svijetu

Ljubavna pisma pisana rukom nisu već dugo u trendu. Možda samo u nekoj škrinjici ili ladici naših baka možemo pronaći neko sačuvano pismo. Ali to ne znači da ljubavi nema. Naprotiv, samo što je tehnologija promijenila sredstvo pisanja. Umjesto rukopisa koristimo  SMS ili IM poruke i e-poštu.

Oglas

Nabrojeni način komunikacije posebno su prihvaćen kod tinejdžerskih parova ali i onih nešto starijih. Je li to dobro ili loše?  Istraživanja ja su pokazala da slanje SMS, Viber, WhatsUp, BBM poruka, pokazuju da partneri imaju dobar indeks stabilnosti odnosa ili jedan sasvim zdrav odnos. Takav način komunikacije  između partnera uz korištenje slika ili emotikona,  iako možda trivijalan, lako prenosi emocije u trenu i veseli oba partnera. No u ovom obliku komunikacije između partnera, cure trebaju imati na umu popularnu rečenicu, naslov knjige: Muškarci su s Marsa, žene s Venere. Dečki ne vole  SMS bombardiranje a niti pretjerano imaju cjelodnevnu potrebu slanja SMS ili IM ljubavnih porukica svojim boljim polovicama.  Zato curke, ne pretjerujte i ne očajavajte ako vam odabranik srca ne pošalje dnevno 10 poruka u kojima piše da misli na vas ili mu nedostajete :D

Ljubavna pisma u virtualnom svijetu  02

Pogledajmo sada i drugu situaciju, kada nema više emocija, ili se pojavi određeni problemi u suživotu partnera. U tom slučaju SMS i IM poruke su jedan od najgorih načina komuniciranja. Nekoliko SMS-a ne može izraziti širinu ozbiljnosti dijaloga, jer ljudska komunikacija dolazi od neverbalnih simbola, poput izraza lica i govora tijela. Potvrđeno je da tekstualne poruke ne mogu točno pokazati ozbiljnost problema, kao što može jedan pogled. Osim toga, tekst lako može biti pogrešno protumačen i još više pogoršati već zategnut odnos.

Ljubavna pisma u virtualnom svijetu  04
Psiholozi predlažu da u slučaju kada je u vašoj vezi sjajno, ili se nadvijaju oblaci, a nema mogućnosti komunikacije licem u lice, nije loše koristiti video ili tekstualni chat. Ovaj oblik komunikacija je više nalik onoj u stvarnom životu, licem u lice, iako ne postoji dijalog u stvarnom svijetu.

A sada idem poslati svojoj jačoj polovici SMS  da pri povratku doma, kupi parfe tortu od čokolade kod Vinceka :D Eto, tako izmjenjuju nježnosti oni malo stariji ;)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.