LIVE: Sjeverna Koreja je trenutno offline

Fotografija članka: LIVE: Sjeverna Koreja je trenutno offline

Sjeverna Koreja je povezana s ostatkom svijeta Internet vezama preko četiri mrežna centra…

Oglas

… a svi su trenutno neaktivni. Poznata naslovna fotografija prikazuje u kolikom je tehnološkom i svakom drugom mraku Sjeverna Koreja, a najnovije informacije pokazuju da je moguće čak i niže pasti.

U pravilu Sjeverna Koreja ima solidne internetske veze s ostatkom svijeta (nemogućnost pristupa istih od strane građana je druga priča), ali cijeli prošli tjedan su bilježeni određeni problemi. Napokon je danas prije 4 sata od trenutka objave ovog članka, zabilježeno da su svi njihovi mrežni centri potpuno offline.

Još se ne zna točno da li je riječ o odmazdi za nedavan napad na Sony centre ili je riječ o “običnoj” grešci. No, slučajnost je zamjetna. Glasnogovornica Bijele kuće je dala izjavu kako ne želi komentirati nestanak Interneta u Sjevernoj Koreji i uputila je novinare da “se obrate vladi Sjeverne Koreje za komentar”.

Pad veze svakako može biti posljedica lošeg održavanja istih, a kao treća glasna varijanta se spominje i Kina, budući da je to jedina država s kojom je Sjeverna Koreja direktno povezana (sve četiri linije putuju kroz Kinu).

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.