Limitirane serije Leica M9-P fotoaparata uskoro na tržištu

Fotografija članka: Limitirane serije Leica M9-P fotoaparata uskoro na tržištu
Tijelo kamere modela M9-P je obloženo "Veau Swift telećom kožom. Ova iznimno fina i podatna koža se primjenjuje ne samo za tijelo fotoaparata već se također koristi za naramenice uključenu u set.
 
 
Fotoaparat također ima posebni dizajn nastao u suradnji s automobilskom dizajnerom Walterom de’Silva. Redizajnirane su neke značajke fotoaparata, uključujući osnovnu ploču, brojčanik na zatvaraču i multifunkcijskom kotaču, kao i okidač. Osim serijskog broja, svaki fotoaparat nosi jedan od niza uzastopnih limited edition brojeva. Model dolazi u dva različita seta, s jednom ili tri leće. Serija je ograničena na 300 uređaja. 
 
 
 
Mjesec dana kasnije na tržište stiže još posebnija serija, Leica M9-P Hermes – Jean-Louis Dumas, u počast prijateljstva i suradnje između Jean-Louis Dumasa, bivšeg predsjednika Hermesa, koji je preminuo u svibnju 2010, i Leica Camera AG. Serija je ograničena na 100 uređaja. U setu dolaz s tri leće: Leica Summicron-M 28 mm f / 2 ASPH, Noctilux Leica-M 50 mm f/0.95 ASPH i Leica APO-Summicron-M 90 mm f / 2 ASPH.
 
Sada pogledajte video koji pokazuje kako radnici iz Leica-e sastavljaju fotoaparat koja košta 25.000 dolara, i druga 50 000 dolara. Gotovo sve faze izrade su ručne, od rezanja kože, štancanje, šivanja, bojanje itd.
 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.