LightCyber Magna je nova platforma za detekciju IT napada

Fotografija članka: LightCyber Magna je nova platforma za detekciju IT napada

IT sigurnost je uvijek u trendu. Jučer je u Zagrebu tvrtka LightCyber predstavila svoje sigurnosno rješenje koje može uspješno štititi IT infrastrukturu.

Oglas

Sarah Foster, LightCyber EMEA održala je uvodno predavanje, dok je Franjo Majstor, Smart Group  hrvatskim sigurnosnim i IT stručnjacima demonstrirao LightCyber MagnaTM platformu za bihevioralnu detekciju napada (Behavioral Attack Detection) koja nudi precizan i učinkovit uvid u napredne ili ciljane napade, insiderske prijetnje, te malware koji je zaobišao tradicionalne sigurnosne kontrole.

Magna nudi upozorenja koji uključuju automatizirano prikupljanje istražiteljskih podataka s bogatim kontekstualnim podacima o korisniku, endpointu i mreži, omogućujući time brzu reakciju i rješenje problema. Rezultat je mogućnost detekcije i zaustavljanja napada prije nego je šteta počinjena, i bez potrebe da se borimo sa stotinama ili tisućama alerta dnevno.

Magna identificira kompromitirane korisnike i entitete tijekom čitavog ciklusa napada i predstavlja jedino rješenje koje uključuje i mrežni (DPI) i endpoint (agetless) kontekst. Za razliku od alternativnih rješenja, Magna se ne oslanja na tehničke artefakte koji dovode do prevelikog broja lažnih uzbuna (false positives), Magna je dizajnirana od strane eksperata u cyber ratovanju kako bi detektirala anomalije u ponašanju napadača, koje napadač ne može sakriti. Rezultat su visoko pouzdani alerti koji podrazumijevaju automatski generirane istražiteljske podatke kako bi se odgovor na svaki incident mogao fokusirati, i zaustaviti napadače prije nego je stvarna šteta počinjena.

Prednosti LightCyber Magna platforme

LightCyber MagnaTM precizno i efikasno detektira aktivne napade bez obzira na njihov malware status (poznat ili nepoznat, known ili unknown) ili tehnike napadača – koje možda uopće i ne uključuju upotrebu malwarea – kako bi smanjila vrijeme napada i umanjila počinjenu štetu.

Preciznost detekcije
•    Smanjeno vrijeme napada i počinjena šteta
•    Automatska detekcija oportunističkih, insiderskih i naprednih napada
•    Fokusira stručnjake za sigurnost na najkritičnije sigurnosne probleme

Operativna efikasnost
•    Ograničena količina pouzdanih alerta
•    Automatizirana istraga podataka o korisniku, enpointu i mreži
•    Nema konfiguracije, nema endpoint agenata, nema vanjske pohrane

Integracija protumjera
•    Karantena potvrđeno malicioznih korisnika, hostova i domena
•    Integracija s vodećim third party sigurnosnim alatima
•    Brisanje zaraženih datoteka

Više potražite na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.