Light L16 – nove Android kamere koje će pokopati moćne DSLR digitalce?

Fotografija članka: Light L16 – nove Android kamere koje će pokopati moćne DSLR digitalce?

Vrlo ambiciozna startup tvrtka iz Kalifornije, Light, najavila je kako će svojom novom 16-u-1 kamerom praktički ugasiti proizvodnju moćnih DSLR fotoaparata. Može li Light L16 napraviti revoluciju?

Oglas

Prvo pitanje koje nam se zavrtjelo u glavi je – pa što to znači 16-u-1 kamera? Naime radi se o modulu kamere koji se sastoji iz 16 dijelova. Upravo zato se nova kamera zove Light L16, a trebala bi vlasnicima Android pametnih telefona ponuditi kvalitetu slike koje daju neusporedivo skuplji profesionalni DSLR fotoaparati.

Kažu kako se svih 16 modula i leća vide sa stražnje strane. Pet ih je ekvivalent fokalne dužine od 35 milimetara, pet ih je 70 milimetara, i šest ih je 150 milimetara. Drugim riječima, dobili ste raspon optičkog povećanja od 35 do 150 milimetara.

Kada snimate fotografije, čak 10 leća snima istovremeno, tako da ćete dobiti fotke koje su rezolucije i do 52 MP. Za sada se testiranja obavljaju na neimenovanom Android uređaju. Čini se kako ova startup tvrtka i uspijeva u tome, no ono što je sigurno je kako ova tehnologija nije niti malo jeftina.

Cijena Light L16 je otprilike kao neki DSLR aparat srednje klase. Prvi će se modeli pojaviti navodno u studenom, a cijena je 1.299$, a nakon 6. studenog cijena raste na 1.699$. Ipak, masovna proizvodnja i prodaja se očekuje polovicom 2016. godine. Kako bi fotke mogle izgledati možete vidjeti niže.

Sve je to lijepo, divno i krasno, no svatko tko se imalo više razumije u optiku i nove tehnologije će vam reći – pa zar mislite da proizvođači DSLR-ova tapkaju u mjestu i ništa ne rade? Za nas je ovo samo marketinška priča kojoj je cilj prodavati proizvode. Hoće li kamere na Android smartfonima biti bolje? To je sigurno. Hoće li dostići i pogaziti DSLR-ove? Ne baš… :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.