LG W53 SMART, HD monitor koji smanjuje zamor očiju automatskom kontrolom jačine osvjetljenja

Fotografija članka: LG W53 SMART, HD monitor koji smanjuje zamor očiju automatskom kontrolom jačine osvjetljenja

LG W53 SMART, HD monitor koji smanjuje zamor očiju automatskom kontrolom jačine osvjetljenja

Monitori iz serije W53 imaju posebnu značajku Auto Brightness koja omogućuje optimizaciju jačine osvjetljenja te ostalih postavki slike, ovisno o svjetlu u prostoriji i sadržaju koji se prikazuje. LG je ove postavke temeljio na unificiranom mjerenju odsjaja (unified glare rating), preporučenom od strane Međunarodnog odbora za osvjetljenje, kako bi osigurao ugodno iskustvo gledanja.

„LG je proveo opsežno istraživanje u Europi i Aziji, a rezultati su ukazali na prigovore potrošača na zamor očiju koje izazivaju monitori čija je slika ili presvijetla ili pak pretamna.“, rekao je B.B. Hwang, Predsjednik uprave tvrtke LG Electronics Business Solutions. „Zato je najnovija LG-eva serija monitora W53 SMART opremljena paketom inteligentnih značajki koje optimiziraju svjetlinu ekrana, smanjujući tako naprezanje očiju. Time dolazi i do značajne uštede energije zbog smanjivanja intenziteta pozadinskog svjetla.“

Još jedna u nizu novih značajki serije W53 je i Cinema Mod koja uklanja odvlačenje pažnje za vrijeme gledanja online video sadržaja. Naime, ta će značajka zacrniti sve osim samog video isječka, fokusirajući tako pažnju korisnika na sadržaj, a ne na različite oglase. Nadalje, ovi monitori uključuju i timer koji podsjeća korisnike da naprave pauzu od posla prema unaprijed utvrđenim vremenskim intervalima. Aktivaciju podsjetnika je lako namjestiti na svakih sat vremena ili na individualne vremenske intervale preko jednostavnog korisničkog sučelja.
Serija je obogaćena i senzorom koji bilježi približavanje korisnikove ruke zaslonu te aktivira svjetlo koje tada olakšava pronalaženje potrebnih kontrola. Kada nije u upotrebi, svjetla se gase, dajući monitoru elegantniji i sofisticiraniji izgled.

LG W53 SMART, HD monitor koji smanjuje zamor očiju automatskom kontrolom jačine osvjetljenja

„Danas su različiti zasloni sveprisutni u našim životima − na računalima kod kuće i na poslu, na mobilnim telefonima, multimedijskim uređajima, GPS navigaciji i digitalnim kamerama.“, rekao je Aleksandar ćosić, BS Sales i Marketing Manager u predstavništva LG-a u Hrvatskoj te dodao: „LG-evi stručnjaci su zato razvili SMART tehnologiju kako bi minimizirali zamor očiju, koji je neizbježan kod višesatnog gledanja u monitor.“

LG-evi monitori iz serije W53 SMART dostupni su u veličinama zaslona od 18.5 do 27 inča. Monitori veći od 21.5 inča nude i Full HD 1920 x1080p rezoluciju sa 16:9 odnosom stranica, što ih čini savršenima za prikaz Full HD filmova i video igara. Ti se monitori mogu pohvaliti i digitalnim omjerom kontrasta do 50 000:1 i vremenom odziva od 2ms.

LG-e va serija monitora W53 SMART dostupna je u boljim hrvatskim trgovinama. Cijena modela W2353V je 1.749 kn, a potražite ih kod ovlaštenih distributera.

LG W53 SMART, HD monitor koji smanjuje zamor očiju automatskom kontrolom jačine osvjetljenja

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.