LG Vision AI i Voice AI – rješenja za umjetnu inteligenciju (AI) premijerno na MWC 2018

Fotografija članka: LG Vision AI i Voice AI – rješenja za umjetnu inteligenciju (AI) premijerno na MWC 2018

Čini se kako će i pametni telefoni južnokorejskog LG-ja postati inteligentniji i pametniji. Prvi je u tom smjeru krenuo Huawei s Mate 10 serijom, Samsung ima svoje adute, a sada se javio i LG, a radi se o dva rješenja – Vision AI i Voice AI.

Oglas

Nova inteligentna rješenja za pametne telefone LG će predstaviti krajem mjeseca na MWC 2018 sajmu. Kažu kako su u razvoj uložili više od godine dana, a prve prave rezultate vidjet će posjetitelji i novinari u Barceloni. Kako kažu, njihova nova tehnologija donosi “jedinstveno i intuitivnije korisničko iskustvo”.

Prvi su u LG-ju nazvali Vision AI, a odnosi se na novu generaciju prepoznavanja slike, što nam govori kako će naglasak biti na kamerama, odnosno fotografiji i videu. Prvi koji će utjeloviti ovo rješenje je novi LG V30 pametni telefon. Naime, softver će analizirati objekte koje fotografirate i predložiti najbolji mod za snimanje, a u obzir će uzeti boje, kut, pozadinsko osvjetljenje, refleksiju i pregršt drugih parametara.

Kako bi razvio ovo inteligentno softversko rješenje, LG je analizirao više od 100 milijuna fotografija grupiranih u više od 1.000 kategorija. Spomenimo i kako Vision AI ima novi sustav za snimanje u uvjetima slabijeg osvjetljenja.

Drugi inteligentni sustav su nazvali Voice AI, a sastoji se od 32 ekskluzivne glasovne komande koje je LG razvio za Google Assistant. Nećemo ih nabrajati, jer sve dodatne detalje možete pronaći na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.