LG Touch 10 monitor od 23 inča, osjetljiv na dodir i optimiziran za Windows 8 OS

Fotografija članka: LG Touch 10 monitor od 23 inča, osjetljiv na dodir i optimiziran za Windows 8 OS

LG Electronics je predstavio zanimljiv monitor. Standardne je veličine od 23 inča, ali je osjetljiv na dodir, što će itekako dobro doći u radu s novim Microsoftovim Windows 8 OS-om.

Oglas

Dok “standardni” monitori osjetljivi na dodir podržavaju multitouch funkciju u dvije točke, LG-jev Touch 10 monitor, kao što to i njegov naziv sugerira, dozvoljava istovremeni rad s deset prstiju. Ako ste razmišljali o kupovini novog monitora ove veličine a koji je osjetljiv na dodir, možda je ovo zanimljivo rješenje. Naravno, sve dalje je pitanje cijene.

Ako već koristite smartphone ili tablet, njihovi ekrani uglavnom podržavaju istovremeni rad s najviše dva prsta. Rad na ovom monitoru je sasvim drugačiji doživljaj. Vjerojatno se pitate u kojim poslovima možete upotrijebiti istovremeni rad svih deset prstiju. Primjerice, možete povlačiti i rotirati više elemenata na radnoj plohi istovremeno, rotirati elemente, crtati i obavljati neke druge poslove.

Veliki ekran od 23 inča omogućit će vam i primjerice sviranje na virtualnim muzičkim instrumentima kao što je piano, sintisajzer ili neki udarački instrument. Gledanje filmova, igranje video igara i aktiviranje edukacijskih programa za klince je standardna mogućnost koju ne treba posebno opisivati. Isto tako, sve se više pojavljuje aplikacija koje podržavaju “touch-friendly” rad.

Spomenimo i kako je ekran vrlo kvalitetan, radi se o IPS matrici (In-Plane Switching), a koja je osjetno bolja – prikazuje življe boje, bolji kontrast i ima veći kut gledanja od standardnih monitora s TN matricom (Twisted Nematic).

LG Touch 10 monitor bi se do kraja godine trebao pojaviti i na Europskom tržištu po za sada nepoznatoj cijeni. Kada i po kojoj će se cijeni pojaviti u Hrvatskoj raspitajte se kod ovlaštenih distributera.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.