LG Touch 10 (model ET83) napredni IPS monitor optimiziran za Windows 8 operativni sustav

Fotografija članka: LG Touch 10 (model ET83) napredni IPS monitor optimiziran za Windows 8 operativni sustav

Dok uobičajeni touchscreen zasloni omogućuju rad s dva prsta, LG-ev 23-inčni monitor Touch 10 osigurava istovremenu uporabu 10 prstiju (10-point touchscreen).

Oglas

Ovaj je monitor idealan izbor za sve koji žele poboljšano iskustvo uporabe računala dodirom bez potrebe za nadograđivanjem cijelog osobnog računala.

„To je izuzetan novi proizvod koji ponovno osmišljava iskustvo dodira i pokazuje da je LG vodeća tvrtka u razvoju nove generacije monitora sa zaslonima osjetljivim na dodir“, rekao je J.J. Lee, izvršni potpredsjednik i voditelj poslovne jedinice IT u kompaniji Home Entertainment. „Pametni telefoni i tableti pokazali su da su potrošači spremni prihvatiti dodirne značajke. Naš zaslon kojim je moguće upravljati s 10 prstiju ovaj koncept odvodi korak dalje eksponencijalnim širenjem raspona interaktivnih mogućnosti. Vjerujemo da će ova tehnologija oduševiti i nadahnuti programere, ali i korisnike.“

Korisnici pametnih telefona i tableta će monitor Touch 10 prihvatiti kao velik napredak u intuitivnom korisničkom iskustvu s kojim su već upoznati. Većina zaslona osjetljivih na dodir radi na principu sustava prepoznavanja pokreta dva prsta koji omogućava osnovnu manipulaciju elementima na zaslonu. LG-ev monitor Touch 10 pruža korisnicima mogućnost korištenja svih prstiju istovremeno pa tako mogu izvesti mnoštvo novih aktivnosti, primjerice simultano povlačenje i rotiranje više predmeta. Iznimno osjetljiv zaslon korisnicima omogućava i iskorištavanje značajki operacijskog sustava Windows 8, uključujući virtualnu tipkovnicu. Monitor Touch 10 ujedno podržava i korištenje kapacitativne olovke koja se kupuje zasebno.

„Odlično je vidjeti kako LG uvodi korištenje dodira u uporabu računala na tako inovativan način“, rekao je John Case, potpredsjednik odjela WW OEM Marketing u Microsoftu. „Kombiniranje LG-evog monitora Touch 10 s desktop ili prijenosnim računalom čiji zaslon nije osjetljiv na dodir stvorit će nevjerojatno iskustvo uporabe Windowsa 8 za korisnike.“

Impresivan monitor dijagonale 23 inča idealan je za glazbene aplikacije koje uključuju virtualne glasovire, sintesajzere i žičane instrumente. Veći zaslon gledanje filmova, igranje igara ili korištenje dječjih edukativnih programa čini još ugodnijim, a niz aplikacija prilagođenih zaslonima osjetljivim na dodir dostupan je putem Windows Storea. Također, postavljanje monitora iznimno je jednostavno – potpuna funkcionalnost osjetljivosti zaslona na dodir dostupna je odmah po povezivanju monitora te nije potreban nikakav dodatan softver.

Za optimalnu kvalitetu slike monitor koristi napredni IPS (In-Plane Switching) panel koji ima brojne prednosti u usporedbi s uobičajenim TN (Twisted Nematic) panelima kad je riječ o boji i jasnoći prikaza. Prikazane boje su živopisne i realistične s dobrim kontrastom i konzistentnošću. IPS tehnologija ujedno osigurava ugodnije iskustvo gledanja umanjujući zamor očiju te tako omogućava dužu uporabu.

LG-ev monitor Touch 10 će u studenom 2012. biti dostupan u Koreji, a potom i na europskim tržištima.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.