LG Smart TV webOS 2.0 platforma premijerno na CES 2015 sajmu

Fotografija članka: LG Smart TV webOS 2.0 platforma premijerno na CES 2015 sajmu

LG je već do sada prodao više od 5 milijuna televizora s vlastitom webOS platformom. Novi webOS 2.0 nudi još više mogućnosti na isto tako novim LG 4K Smart TV-ima.

Oglas

Na sajmu CES 2015 koji se održava u Las Vegasu od 6. do 9. siječnja, LG Electronics (LG) će predstaviti impresivnu liniju televizora sa svojom najnovijom Smart TV platformom webOS 2.0. LG-ev webOS 2.0 je posebno dizajniran kako bi poboljšao ključne značajke prisutne na trenutnoj generaciji pametnih televizora što rezultira izvanrednim korisničkim iskustvom, neusporedivim s bilo kojim drugim konkurentskim sustavom. Štoviše, LG surađuje s pružateljima sadržaja poput Amazona i Netflixa kako bi vlasnicima LG-evih televizora osigurao širok raspon opcija za gledanje u 4K razlučivosti.

Dizajnirani da bi gledanje TV-a učinili jednostavnijim, televizori s platformom webOS su prvenstveno razvijeni zbog sve veće frustracije uslijed kompleksnosti pametnih televizora. S fokusom na tri dominantne značajke – Simple Connection, Simple Switching i Simple Discovery – webOS čini navigaciju na današnjim naprednim televizorima jednostavnijom nego ikad. Potrošači su prihvatili LG-eve napore na području pametnih televizora s ovom platformom što potvrđuje rezultat od 1 milijun prodanih uređaja u prva dva mjeseca od predstavljanja ranije ove godine, odnosno 5 milijuna uređaja u osam mjeseci.

LG-ev webOS 2.0 donosi novu razinu jednostavnosti i praktičnosti, a pruža više opcija nego ikad prije. Tako ova platforma nudi dugačak popis poboljšanja i impresivnih značajki. Pokretanje traje do 60 posto manje vremena, a pristup sadržaju je brži. Pri prebacivanju s početnog zaslona Smart TV-a na, primjerice YouTube, korisnici će uočiti da se vrijeme učitavanja smanjilo za do 70 posto.

Među novostima su i My Channels, koji omogućava prilagodbu omiljenih TV ili set-top box kanala na izborniku Launcher Bar za još veću praktičnost, te Quick Settings uz koji korisnici mogu prilagoditi različite značajke bez prekidanja programa koji gledaju. Tu je i Input Picker uz koji se povezani uređaji automatski prepoznaju za brzu uporabu.

Kroz partnerstva s najvećim pružateljima sadržaja, vlasnici ovih televizora mogu pristupiti velikom izboru Ultra HD sadržaja putem usluga kao što su Amazon i Netflix. LG-evi pametni televizori s platformom webOS u 2015. nude pristup sadržaju u 4K razlučivosti na Netflixu, uključujući i popularne serije kao što su House of Cards i Marco Polo. Ultra HD sadržaj na Amazonu uključuje filmove poput After Earth, Elysium, The Amazing Spider Man 2 i The Da Vinci Code.

Posjetitelji LG-evog štanda na sajmu CES 2015 (Las Vegas Convention Center, Central Hall #8204) od 6. do 9. siječnja moći će vidjeti nove LG-eve televizore s platformom webOS 2.0.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.