LG Smart InstaView novi hladnjak s webOS platformom i glasovnim komandama

Fotografija članka: LG Smart InstaView novi hladnjak s webOS platformom i glasovnim komandama

Tehnologija na velika vrata dolazi i na naše kućne uređaje. Jedan od primjera je i LG Smart InstaView Door-in-Door frižider s Amazon Alexa glasovnim komandama. Predstavljen je na sajmu CES 2017, a pokazuje kako svakodnevica u kuhinji može biti ugodnija.

Oglas

Na sajmu CES 2017 u Las Vegasu, LG Electronics je predstavio svoj hladnjak Smart InstaView Door-in-Door s nizom značajki koje omogućava Amazon Alexa uz LG-evu platformu webOS. Hladnjak dolazi s 29-inčnim LCD zaslonom koji postaje proziran nakon dvostrukog tapkanja po njemu, a uz webOS korisnici mogu koristiti mnoštvo značajki i aplikacija – primjerice, recepti s Food Channela ih mogu voditi u pripremi jela.

Amazonova glasovna usluga Alexa korisnicima pruža pristup inteligentnom osobnom asistentu koji pretražuje recepte, reproducira glazbu, naručuje s platforme Amazon.com, dodaje predmete na popis za kupnju i sl. Uz više od 6.000 vještina, Alexa može upravljati pametnim domom, naručiti prijevoz, postaviti kuhinjske mjerače vremena i provjeriti vremensku prognozu – hands-free, pomoću glasovnih naredbi. Uz Alexu, svakodnevna dnevna rutina, poput kuhanja ili planiranja dnevnog rasporeda, pretvara se u dinamično i zabavno iskustvo.

Osim usluga koje osigurava Amazon, hladnjak Smart InstaView Door-in-Door nudi i niz drugih praktičnih značajki. Uz izbornik Smart Tag korisnici mogu dodati oznake kako bi ukazali na to koja je hrana dostupna u hladnjaku, a mogu upisati i datum isteka roka trajanja. Članovi obitelji mogu postaviti podsjetnike i popise zaduženja koje se prikazuju na zaslonu hladnjaka. Kamera od 2 MP s panoramskom superširokom lećom fotografira unutrašnjost hladnjaka iz različitih kutova i šalje ih na pametni telefon što omogućava kupnju u bilo kojem trenu bez unaprijed pripremljenog popisa.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.