LG Q6, Q6+ i Q6α: sasvim nova povoljna serija sa “FullVision” ekranima

Fotografija članka: LG Q6, Q6+ i Q6α: sasvim nova povoljna serija sa “FullVision” ekranima

Točno prema najavljenom rasporedu LG je predstavio novu Q seriju svojih uređaja sa „FullVision“ ekranima koji se nalaze u rangu srednje klase.

Oglas

Iako se na početku pričalo kako će LG predstaviti LG G6 Mini – manjeg brata svog flagship LG G6 pametnog telefona koji je predstavljen 2016. godine, to se ipak nije dogodilo. Kompanija je umjesto toga odlučila predstaviti potpuno novu seriju uređaja koju opisuje slijedećim riječima:

Ovo su pametni telefoni srednje klase koji dolaze sa nekim ključnim značajkama LG-jevih premium smartfona po odličnoj cijeni.

Predstavljeni uređaji nose nazive LG Q6, LG Q6+ i LG Q6α, a razlikuju se samo po pitanju količine radne i interne memorije. No, prvo ćemo pisati o onome što im je svima zajedničko, a to je prije svega 5.5-inčni FullVision ekran FHD+ (2.160 x 1.080 piksela) rezolucije te isti dizajnerski stil koji možemo vidjeti i kod LG G6 flagshipa. Svi se navedeni pametni telefoni u svom radu oslanjaju na Qualcomm Snapdragon 435 procesor, dok za njihovu autonomiju brine baterija kapaciteta 3.000 mAh.

Od opcija povezivanja se između ostaloga spominju 802.11n Wi-Fi  i Bluetooth 4.2 podrška. Na stražnjoj se strani ovih pametnih telefona nalazi jedna 13 MP glavna kamera, dok se sa prednje strane smjestila širokokutna (100 stupnjeva) 5 MP selfie kamera. Napravljeni od aluminija ovi pametni telefoni odaju premium dojam koji je dodatno pojačan činjenicom kako će se kod svih modela naći program to jest značajka za prepoznavanje lica koja je prisutna i na LG G6 flagshipu.

I za kraj se zna da će ovi uređaji za prodaju prvo biti dostupni u kolovozu na nekim ključnim tržištima Azije, a zatim će krenuti i na europsko i američko tržište.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.