LG Q6 – ovog tjedna u Južnoj Koreji, a uskoro diljem svijeta

Fotografija članka: LG Q6 – ovog tjedna u Južnoj Koreji, a uskoro diljem svijeta

Naravno, vrlo ga brzo očekujemo i na našem tržištu. Ipak, LG Q6 nemojte miješati skompanijinim top modelom G6, ovo je smartfon srednjeg ranga i namijenjen je za milenijalace.

Oglas

Ovaj smo smartfon još početkom srpnja, kada smo govorili kako postoje još dva modela ove potpuno nove serije – Q6+ i Q6α. Smartfon se može pohvaliti FullVision ekranom, a u kompaniji tvrde kako su se prilikom dizajna vodili potrebama milenijske generacije.

Što se tiče samih karakteristika možemo ih smjestiti u srednju klasu. Iako ga ne treba miješati s kompanijinim top modelom G6, novi LG Q6 ima također kompanijin FullVision ekran i može se jednostavno koristiti jednom rukom. Zahvaljujući multitasking funkciji ekran možete podijeliti u dva dijela i koristiti dvije aplikacije odjednom, dok Square Camera Mode omogućuje spajanje dviju slika u jednu i stvaranje kvadratnih rešetkastih kolaža.

Njegov metalni okvir izrađen je od aluminija serije 7000, jedne od najizdržljivijih dostupnih aluminijevih legura koja se obično koristi u zrakoplovnoj i pomorskoj industriji, a uređaj ima i zaobljene kutove kako bi se raspršila energija udara prilikom pada. LG Q6 je dizajniran uzimajući u obzir standard MIL-STD 810G koji ispituje i mjeri uređaje i njihove reakcije na ekstremne temperature, kišu, vlagu, pijesak i prašinu kako bi se odredilo može li ih koristiti američka vojska. Baterija uređaja Q6 je također podvrgnuta strogom testiranju, zahtjevnijem od onog propisanog međunarodnim standardima. Kako bi se učinkovitije raspršila toplina, u pametni telefon Q6 je ugrađen rashladni sustav s termalnim jastučićem (thermal pad), a ključne komponente su postavljene daleko jedna od druge kako bi se smanjilo unutarnje zagrijavanje.

Naravno, smartfon se već odavno nalazi i u našoj Usporedilici.

LG Q6? - osnovne značajke

– EKRAN: 5.5 inča, IPS, 1080 x 2160 točaka
– PROCESOR: Qualcomm Snapdragon 435 MSM8940, 8 jezgri, 1.4 GHz
– RADNA MEMORIJA: 2 GB
– INTERNA MEMORIJA: 16 GB
– PREDNJA KAMERA: 5 MP
– STRAŽNJA KAMERA: 13 MP
– OPERATIVNI SUSTAV: Android 7.1.1 Nougat
– BATERIJA: 3000 mAh
– DIMENZIJE, TEŽINA: 69.3 x 142.5 x 8.1 mm, 149 g

Od ovog će tjedna LG Q6 biti dostupan u Koreji, a u narednim tjednima i na ključnim tržištima Azije, Europe, Bliskog istoka te Sjeverne i Južne Amerike. Kod nas se očekuje početkom rujna, a o cijenama je za sada prerano govoriti. Kažu kako će biti “izuzetna”. Nismo si dali mira i prošvrljali po webu i vidimo kako se one na azijskom tržištu kreću od 250-330$.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.