LG Optimus Vu – 5 inčni phablet koji stiže na tržišta širom svijeta, i u Hrvatsku?

Fotografija članka: LG Optimus Vu – 5 inčni phablet koji stiže na tržišta širom svijeta, i u Hrvatsku?

O novom LG Optimus Vu “phablet” mobilnom uređaju znamo još od veljače. Kako se ovih dana počeo pojavljivati na tržištima širom svijeta, red je da se ponovo podsjetimo na njega.

Oglas

Znate što ne “phablet”? Nikad čuli? Radi se o novom pojmu u mobilnoj industriji, a odnosi se na uređaje koji su veći  od smartphonea, a manji od tableta. Smartphonei se uglavnom kreću do veličine ekrana od 4,3 inča, a tableti uglavnom počinju s veličinom ekrana od 7 inča. Upravo ovu među-kategoriju u LG-ju zovu “phablet”, a smatraju je značajnom jer se radi o kupcima kojima je smartphone premali,  tablet prevelik. Da, ima i takvih :)

LG Optimus Vu je prvi mobilni uređaj na svijetu s 5 inčnim ekranom i dijagonalnim osima u odnosu 4:3, što je po današnjim standardima – nestandardno. No, u južnokorejskoj kompaniji misle kako imaju tržište za to. Već su u ožujku proizveli i prodali pola milijuna Optimus Vu “phableta” na domaćem tržištu, prodaja u Japanu ide bolje od očekivanja, pa se nadaju kako će ga vrlo dobro prihvatiti i druga svjetska tržišta.

Podsjetimo se kako radi na 4-jezgrenom Nvidia Tegra 3 procesoru, ima nadograđeni QuickMemo i Notebook posebno prilagođene 5 inčnim ekranima. Instaliran je Android 4.0 ICS OS, podržava 3G mreže, dok je ekran rezolucije 1024×768 točaka (podsjećamo 4:3). Ugrađeno je 32GB RAM-a, dvije kamere – stražnja od 8MP i prednja od 1,3MP. Tanak je samo 8,5 milimetara.

Dok ovo čitate, LG Optimus Vu dolazi na tržišta Europe, ostatak Azije, Afriku i Latinsku Ameriku. Kada i po kojoj će se cijeni pojaviti na hrvatskom tržištu, raspitajte se kod ovlaštenih distributera.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.