LG Optimus G Pro – 5.5 inčni moćan phablet, veliko iznenađenje u velikom pakiranju [TEST]

Fotografija članka: LG Optimus G Pro – 5.5 inčni moćan phablet, veliko iznenađenje u velikom pakiranju [TEST]

Od kraja prošle godine aktivno raste broj LG high-end smartphonea. Prvo je kompanija plasirala na tržišteizdanje, uslijedio je , i nakon njega još jedan interesantan model phableta – LG Optimus G Pro, koji smo upravo testirali.

Oglas

LG Optimus G Pro, gledajući sa strane specifikacijske liste odlikuje puno svijetlih točaka: 5.5 inčni zaslon, 4-jezgreni Qualcomm Snapdragon S4 Pro 600 procesor, 2 GB RAM-a i 32 GB ROM-a. Za razliku od nekih phableta danas na tržištu, Optimus Pro G nema stylus. Budući da pokretni i nepokretni hardverski elementi nisu dovoljni sami po sebi za ugodno korisničko iskustvo ako operativni sustav nije dovoljno optimiziran za njihov rad, odmah smo se bacili na otkrivanja je li LG uspio posložiti sve kako treba u ovom modelu.

Specifikacija sklopovlja  i funkcionalnost

S hardverske strane, LG Optimus G Pro, ima jedan od danas naprednijih Qualcomm Snapdragon procesora, Adreno 320 , plus oko 23 GB ROM-a dostupno za korisničko instaliranje aplikacija. Prema sintetičkim testovima jednako je brz kao i. Na Vellamo testu performansi browsera (HTML5), malo gubi u odnosu na HTC One (2410 vs 2.414), dok GPU test performansi NenaMark2, ukazuje da je prilično dobar sa svojih 60 fps. Budući da je konkurent SGN II, moramo napomenuti da ipak ima bolje rezultate testova. Uostalom, noviji je model.

(usporedba : SGS Note II i )

S obzirom na činjenicu da sintetički testovi nisu potpuno objektivni, pokrenuli smo nekoliko igara poput (ima vrlo visoke zahtjeve na GPU), i da vidimo hardverske mogućnosti na djelu, ne nominalne vrijednosti. Osvježavanje zaslona je OK, stopa renderiranja u složenim scenama također, ali brzina varira. Zato smo u postavkama sustava uključili ispravak omjera visine i širine, funkcionalnost namijenjenu za “ispravan omjer”, koja prisilno smanjuje rezolucije. Tada nam se brzina u igrama uvelike poboljšala.

Na razini operativnog sustava, iskustveno, stabilnost i fluidnost sasvim su u redu. Phablet nema apsolutno nikakvog problema u radu. Pomicanje kroz početne zaslone je brzo pa čak i najzahtjevnije animacije se izvršavaju besprijekorno. Po dodiru na ikonu, odmah dolazi do učitavanje aplikacija. Multitasking je gladak. Isprobali smo paralelno gledati HD video, i imali otvoreno nekoliko kartica na pregledniku, nismo uočili usporavanje sustava uslijed opterećenja. Palac gore.

Kvaliteta poziva je adekvatna. Nema problema s prijemom signala. LG Optimus G Pro radi odličan posao na pronalaženje i povezivanje s 4G LTE i HSPA + mrežama. Još nešto. LG G Pro ima stvarno glasan zvučnik pozicioniran na gornjem lijevom dijelu leđa. U mirnom okruženju dovoljno je postaviti glasnoću na 50%. Za slušanje glazbe bolje je koristiti slušalice nego vanjski zvučnik jer daje kositren zvuk. S izuzetkom HTC One, koji ima prednje stereo zvučnike, većina smartphonea ima osrednju kvalitetu zvuka. I to je tako. Zvučnik koristite baš ako morate za slušanje glazbe i to sotto voce. Uočili smo da spikerfon propušta prilično buke.

LG G Pro ima sve ostalo što se očekuje, uključujući GPS, Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 a / b / g / n i NFC za bežične plaćanje, prijenos podataka i uparivanje s drugim uređajima. Osim toga, Optimus G Pro također podržava Wi-Fi Direct funkcionalnost i LG dual-screen reprodukciju. Optimus G Pro nema . Nudi svoj LG SmartShare DLNA. Imate li Smart TV, dovoljno brzu kućnu mrežu, Wi-Fi Direct je praktičniji od HDMI ili MRT načina spaja. Ali, još uvijek mali broj korisnika ima navedene uvijete. Model ima bežično punjenje ali u pakiranju ne dolazi bežični punjač. Bluetooth 4.0 radi savršeno. Nisam imali problema s uparivanjem niti jednog gadgeta počevši od raznih slušalica do hands-free sustava u automobilu.

Test baterije:

Prva faza: Svjetlina zaslona postavljena na 100% (isključena automatska svjetlina), isključen način uštede energije, Bluetooth, NFC, Wi-Fi i ažuriranje društvenih mreža. Aktivna 4G mreža i sinkronizacija samo jednog e-mail računa: 38 sati i 15 minuta dok kapacitet baterije nije dosegao 10%. Tijekom tog vremena pristigla su nam 42 e-maila na koje smo odgovorili, i imali smo 53 minute razgovora. To je sve. Nije bilo surfanja internetom, upotrebe fotoaparata i sl.

Druga faza: Igranje igara – svake tri minute se konzumira 1% energije i dolazi do povećanja temperature baterije. U prosjeku za manje od pola sata igranja, temperatura baterije nam se povećala s 30 stupnjeva na 37.3. Dosta veliko zagrijavanje ali ništa previše kritično. Sumirano, igranje igara donosi vidljiv pad razine snage.

Treća faza: automatsko pojačavanje/smanjenje svjetline zaslona, uključen štedni način rada procesora tako da ne koristi sve 4 jezgre kada ne treba. Time smo dobili cjelodnevno bezbrižno korištenje uređaja u poslovne i komunikacijske svrhe. Što znači da smo ujutro u 9 sati skinuli smartphone s punjača i opet ga stavili na punjenje oko 1 sat iza ponoći. Pri tome smo imali sinkronizaciju dva e- računa, umjereno koristili Skype, Viber, WhatsUp, malo čitali vijesti korištenjem internata uz p ažuriranje društvenih mreža svakih sat vremena.

Četvrta faza: u stanju čekanja tijekom noći (od 00 – 8:00) opet na 4G mreži, baterija je pala s 82 % na 74 %.

Ukupno gledajući, stvarni svijet korištenje varira ovisno o tome kako koristite phablet ali baterija nije loša iako ekran crpi dosta energije. Bit će te zadovoljni.

Dizajn, kvaliteta izrade i  funkcionalni elementi

Što se tiče vanjskog dizajna, „Samsungoljupci“ će odmah uzviknuti: isti Galaxy Note II. Hm, hm… nisu i dijelom jesu u pravu. Modeli imaju dodirne točke u dizajnu poput forme, odvojiv stražnji poklopac, ali nisu nikako isti. Samo su slični. Oba modela su oblikovana tako da zadovolje popularne trendove. Da malo objasnimo kroz analogiju sa svijetom mode. Poznata Coco Chanel je jednom prilikom izjavila: „ Mala crna haljina prolazi u svim prilikama“. To znači da je velikom broju ljudi oku ugodna i kao takva prihvatljiva za sve prilike. I dan danas imamo razne varijacije crne male haljine. Tako je i u dizajnu smartphonea. Dizajneri oblikuju svoje modele tako da unesu u što više elemenata koji će se bit „lijepi“ svima, primjenjuju isprobane recepte i zato govore istim stilskim jezikom. No dobro, vratimo se mi na naš testni model.

LG Optimus G pro ima masu 172 g, tijelo izrađeno od crne plastike u dimenzijama 150.2 × 76.1 × 9.4 mm. Voljeli bi da se mogla izbjeći barem djelomično plastika ali to je subjektivno mišljenje. Postoji samo jedan tanki okvir metalik izgleda oko rubova koji malo podiže opći dojam. Iako ima isti zaslon ka SGN II, bolje nam je sjeo u ruci. Vjerojatno zato što je uži i lakše se koristiti jednom rukom posebice kada se radi o mogućnostima dosega palca. Ovdje treba naglasiti još jedan detalj. Granica između zaslona i tijela iznosi samo 3.65 mm.

Prednji dio Optimusa G Pro, ima 1 cm prostora iznad (LG logo, senzor blizine i 2.1 MP kamera) i ispod ekrana gdje se nalaze zvučnik, fizička home tipka (malo uzdignuta) između dvije kapacitivne tipke: povratak i izbornik. Tipke rade u redu, ali ih je malo teže pronaći bez pozadinskog osvjetljenja.

Omogućeno je postaviti duljinu trajanja svjetlosnog indikatora između 1.5 do 5 sekundi maksimalno. Home tipka također ima LED osvjetljenje u različitim bojama za različite akcije. To je izvrsno za praćenje krajičkom oka komunikacijskih događanja vezanih uz uređaj radite li neki posao, a phablet vam je u blizini. Tako ostajete uvijek u tijeku stvari. Usput, najviše nam se svidjelo bljeskanje u duginim bojama kada se oglašavan budilica.


Sa stražnje strane je poklopac, izrađen od tanke lagane plastike (čini se izdržljiv). Ima uzorak mozaik linija korištenih u Nexusu 4, ne bi li se unijelo malo živosti i razbila dosadna crna površina. Zamjerka ide sjajnom premazu. Prema osobom mišljenju “soft touch” je boji u pogledu sprječavanja klizanja uređaj iz ruke i manje prikuplja otiske. Usput, ako ste malo osjetljiviji (ne opsjednuti) na čistoću gadgeta poput nas, krpica će vam se često naći u ruci. Iznad poklopca je uzdignut objektiv kamere dok s lijeve strane je zvučnik i na desnoj strani LED svjetla.


Uklanjanjem stražnjeg poklopca uočavamo utor za microSIM karticu ali se mora izvaditi baterija za njeno umetanje. U neposrednoj blizini je čitač proširenja memorije. Optimus G Pro može podržati 64 GB microSD memorijsku karticu. NFC antene je jasno vidljiv na unutarnjoj strani poklopca baterije.

Drugi mikrofon i microUSB priključak (podatkovni prijenos/punjenje baterije) se nalaze na dnu.

 Desni bok: Tipka za zaključavanje zaslona nudi malo bolje povratne informacije nego tipka za volumen. 

Vrh: 3.5 mm utor i IR za daljinsko upravljanje kućanskim aparatima i uređajima 

S lijeve strane LG je specijalno dizajnirao akcijsku tipku – QuickButton, za trenutno pokretanje bilo koje aplikacije. Po defaultu, učitava QuickMemo (detalji slijede kasnije). Moguće je postaviti ga za bilo koju aplikaciju koju želite. Možete ga postaviti za otvaranje aplikacije kamere, pretvoriti u prečac za otvaranje preglednika itd. Mi smo ga podesili za aktivaciju fotoaparata.  Pozicioniranje tipke glasnoće na telefonu lijevom rubu je preniska, previše.

 Zaslon :


LG Optimus G pro ima iste LCD duljine dijagonalu kao Samsung Galaxy Note II od 5.5 inča, ali True HD IPS +, razlučivosti od 1920 x 1080 točaka, 16 milijuna boja. To je puni HD standard. Kutovi gledanja su dobri, nema previše promjena u boji ili svjetlini, ali ima ih. IPS daje manje živopisne boje no tekst je čistog kontrasta s obzirom na 400 ppi gustoće. Ukupni prikaz je iznimno oštar dok na suncu vidljivost nije kritična što je značajna prednost u odnosu na AMOLED ekran, postavite li svjetlinu na 100%. Svjetlina ekran iznosi 369 luksa mjerenjem na svjetlomjeru. Prosjek je inače oko 29o luksa.

 

Android i UI

LG Optimus G Pro pokreće Android Jelly Bean, i nije najnovija inačica. Budući da smo već toliko puta opisali kako radi ova inačica, osvrnut ćemo se samo općenito na sustav i detaljnije na značajke koje LG je dodao.

Na početnom zaslonu osim sata imamo informacije poput stanja mreže i pet prilagodljivih prečaca, za brzi pristup određenim funkcijama. Optimus UI 3.0 donosi pet prečaca tipki ispod zaslona koje je opet moguće prilagoditi. Prisutno je nekoliko načina otključavanja zaslona: povlačenjem prsta bez unosa bilo kakve informacije kroz laganu animaciju koja polako otkriva sadržaj na telefonu, otključavanje prepoznavanjem lica, crtanjem uzorka, PIN i lozinka.

Optimus G Pro ima tri početna zaslona ali podržava ih ukupno sedam. Početne zaslone moguće je prilagoditi na sve načine, odabrati jednu od četiri teme tipične za Optimus liniju (pomalo već dosadne), birati razne efekte za prijelaze između zaslona, promijeniti pozadinu ikona pa čak i njihove slike. Još jedan dodatak prilagodbe je promjena oblika (izbor od 8 fontova) i veličine fonta cijelog sustava (do vrlo velikog), uključujući web preglednik.

Postoji brzi izbornik u obavijesnom panelu koji nudi priličan broj ikona za podešavanje određenih opcija u 4 zasebna reda.

Za naš ukus, to je previše informacija i obavijesti koncentriranih na jednom mjestu, što donosi lošiju preglednost. Uzmite u obzir da je ovo samo subjektivno mišljenje, možda će vama bit baš cool. Na našu sreću, set od 4 reda moguće je onemogućiti i dobiti prikaz samo u jednom redu.

Aplikacijska ladica nudi sortiranje po abecedi. Ne sviđa nam se što aplikacije koje ste sami instalirali pojavljuju se uvijek na kraju bez obzira na abecedni red. Moguće je koristiti dvostruke veličine ikona.

Po uzoru na Samsung, postoji QSlide funkcionalnost ili male plutajuće aplikacije koje se pojavljuju na svim zaslonima, bez obzira na to štoda radite u tom trenutku na uređaju. Naravno da ne možete sve aplikacije postaviti u male prozore. Uključene aplikacije koje možete su kalkulator, internetski preglednik, kalendar, video player i bilješke. Aplikaciji QSlide je lako pristupiti iz obavijesnog bara. QSlide ima podesivu transparentnost pozadine u gornjem desnom uglu prozora.

Mali prozor sadrži izvornu pozadinu, uključujući ukupno tri aplikacije koje mogu biti otvorene istovremeno na zaslonu. Na primjer, želite li kupiti neki artikl na e-trgovini, a cijena je izražena u eurima, uključite aplikaciju kalkulator, i izvršiti izračun u HRK bez potrebe za izlazom iz preglednika. Dosita zgodno i funkcionalno.

QuickMemo smo upoznali na Optimus G modelu. Dopušta jednostavno pisanje po zaslonu, odnosno napraviti bilješke prstom i onda spremiti kao . jpg screenshot. Mogli bi reći da je djelomična zamjena za stylus. Radi u vodoravnom i okomitom ppoložajusmartphonea.

Od prošle godine Sony i Samsung mobilni telefoni ili tableti, i ovogodišnji HTC One imaju ugrađenu funkciju daljinskog upravljača. LG Optimus G Pro također drži korak s tim trendom. Za razliku od konkurencije, Optimus G Pro –  QRemote, može se koristiti za daljinsko upravljanje ne samo TV uređajima, već set-top kutijama, glazbenim sviračima, DVD ili Blu-ray uređajima, klima uređajima i projektorima. Ovisno o uređajima dobiva se odgovarajući skup različitih funkcija.

Za konfiguriranje QuickRemote, odaberite prostoriju u stanu gdje se uređaj nalazi, dodajte uređaj, unesite informaciju o proizvođaču i pritisnite nekoliko puta ponuđene tipke na na zaslonu kroz vođenu konfiguraciju. To je sve. Nema problema želite li upariti više uređaj. Jednom kada konfigurirate daljinski upravljač moguće mu je pristupiti putem brze tipke, ili kroz obavijesno područje.

Pozivi i kontakti: Površina za biranje brojeva je apsolutno ogromna. Putem kartica pruža pristup favoritima, grupi, povijesti poziva itd. Najvažnije kontakte je uuobičajenomoguće dodati za brzi pristup kao prečace. Dodatak (widget), postavljen na jednom od početnih zaslona omogućuje pristup do top devet kontakata.

Intermet: LG G Pro ima i standardni Android preglednik i Chrome. Koji god od njih da koristite lijepo rade svoj posao preko WiFi ili HSPA + i LTE mreža (koristili smo VIP). U android pregledniku uočili smo mala dodatak koji se pojavljuje na dnu ekrana za lakše dijeljenje sadržaja na određenim web stranicama. S obzirom na to da postoji QuickMemo, pomalo suvišno.

QTranslate postaje jedna od aplikacija kojima se koristi proizvođači smartphone za natjecanje. Samsung Galaxy S4 ima glasovno prevođenje i sposobnost da prevede e-mailove i poruke. Google ima opet vlastitu aplikaciju – Google prevoditelj. LG ima svoj QTranslator ali temeljen na Google prevoditelju. Koristeći QTranslator, možete postaviti kameru preko teksta na papiru i u nekoliko sekundi dobit će te prijevod. Ne radi savršeno jer  to je  ipak strojno prevođenje. Aplikacija je dostupna i kroz offline rječnike, što može ubrzati vrijeme prevođenja i točnost.

Pokreti, geste, rukovanje jednom rukom i tipkovnica

 

Rukovanje jednom rukom: Korištenje zaslona jednom rukom moguće je primijeniti na tri mjesta: brojčanoj (numeričkoj) tipkovnici, LG tipkovnici (pomak u desnu ili lijevu stranu zaslona, klikom na strelicu tipkovnice – prvi puta korišteno za Optimus Vu model) i za upis lozinke kada je zaslon zaključan. Probali smo i djeluje. Ne morate imati divovske prste.

Ali to nije sve. Moguće je koristiti i podijeljenu tipkovnicu u portretnom položaju. Imate li manje ruke i bojite se da vam uređaj ne padne držite li ga jednom rukom ova opcija nije loše rješenje za unos teksta. Povećava doseg palca. Da ne zaboravimo, teme tipkovnica su promjenjive.

Dodali bi za virtualnu tipkovnicu da uključuje način unosa sličan Swype, gdje možete unijeti riječ crtajući put kroz sva slova. Čini nam se da ima puno praznog prostora između tipaka ali manja je vjerojatnost da ćemo promašiti tipku. Tipkovnica podržava haptik povratne informacije. Za unos teksta podržano je još prepoznavanje rukopisa, koji sustav pretvara u ASCII tekst. Optičko prepoznavanje znakova je na visini.

Smart Stay funkcija većini je poznata opet iz Samsungovih uređaja, iako je to prvobitno bio LG-jev patent. Ona onemogućava isključivanje pozadinskog osvjetljenja kada se gleda na zaslon bez obzira na osnovne postavke odlaska zaslona u sleep mod. Više-manje ne radi čitate li sadržaj na zaslonu poput Twitter objava u mraku, ležeći na krevetu. Imamo i opciju automatskog pauziranja videa. Odmaknete li pogled od ekrana, video player će automatski pauzirati video. Nakon što ponovno usmjerite pogled na ekran, video se nastavlja reproducirati. Oba pokreta imaju relativno visok stupanj prepoznavanja. Zadovoljni smo.

Geste se primjenjuju za upravljanje dolaznim pozivima, alarmom i za reprodukciju videa.  Okrenete li smartphone naopako ( na stražnju stranu), poziv će biti isključen ili dolazi do zaustavljanja alarma, ali tako možete i pauzirati gledanje videa. To nam se čini puno više praktično za razliku od  Samsungovih gesti na SGS 4 koje su nepouzdane jer morate raditi određene pokrete rukama pažljivo odmjerenim tempom.

Multimedija

Galerija: LG optimus G Pro koristi galeriju poznatu iz Android 4.0, iako su promijenili boje za drugačiji izgled. Nema nekih drugih posebnih obilježja koja bi ovu aplikaciju razlikovale od izvorne android aplikacije. Značajke za uređivanje fotografija uključuju standardni set opcija popu podešavanja boje, filtre, fino podešavanje ekspoziciju itd.

Glazbeni i video playeri su također malo prilagođeni. Zgodna nam se učinila mogućnost abecednog popisa videa. Video player ima Dolby Mobile zvuk. LG Optimus G pro, podržava širok set glazbenih i video formata do 1080 p rezolucije, uključujući DivX, XviD, i Windows Media format.

Korištenjem BSPlayer 1.8, testirali smo video format 1080 p 60fps = 16 MP4 video. Početak reprodukcije videa ili puni prikaz prikazuju prosječno 30 okvira.

Video Editor omogućuje izrezati video, dodati glazbu ili čak tekst. Želite li se poigrati imate mogućnost da sami napravite novi video od vaših fotografija i video isječaka pohranjenih u uređaju uz pozadinsku glazbu.

Prednja kamera: Prednja kamera od 2.1 MP, čini se da je uvijek u 1080 p video modu. Snimljene fotografije imaju problema s bukom. Prednji objektiv maksimalno može snimiti fotografije rezolucija 1920×1088 točaka.

Stražnja kamera: Fotoaparat se pokreće iz zaključanog zaslona ili kroz prečac na jednom od početnih zaslona ili putem pametne vanjske tipke. Bez obzira na to što koristili, pokretanje je brzo. LG Optimus G Pro kamera ima LED bljeskalicu, 13 MP senzor, otvor blenda f/2.4, i autofokus. Najveća razlučivosti snimljenih fotografija je 4160×3120 točaka u omjeru 4:3, dok 16:09 omjer ima maksimum 4160×2340 točaka. Možete se odlučiti za aktiviranje kamere okidača glasom ako želite. Zvuk okidača može biti isključen. Sučelje kamere nije teško razumjeti. Sličnog je stila kao što ga ima Samsung, ali je grafički drugačije. Po uzoru na ostale high end modele postoji niz raznih softverskih kontrola i značajki: funkcija ručnog fokusa (relativno rijetka u smartphoneima), kontinuirano snimanje do 5 fotografija (pogodno za snimanje kućnih ljubimaca ili djece), kontinuirano brzo snimanje 20 fotografija u nizu (2 sekunde prolazi između pojedinačne slike – HTC One 0.7 sek), i sve slike se automatski spremaju u galeriji tako da jednostavno se mogu odabrati najbolje s iz serije i odbaciti ostatak.
Nadalje, osim praćenja lica imamo Beauty Shot ( postavljanje tonove kože i zamućenje pozadine kada snimate izbliza ljude), (dosta spor), anti-shake funkciju (nije optička, već digitalna), Catch Shot, koju ima većina modela smartphonea ove godine. Hvata sliku prije nego što pritisnete okidač. To pomaže da ne propustite niti jedan važan trenutak. VR panoramski mod je alternativa za Foto sferu. Omogućuje hvatanje fotografija u 360 stupnjeva, što je malo drugačije od standardnog panoramskom načina rada. Uključenjem, pokazuje gdje trebate usmjeravati objektiv. Neke fotke na testu su odlično povezane dok druge smo dobili nazubljene rubove jer smo se previše brzo kretali. VR panorama ima rezolucije 2528×1248 (oko 3.15 MP i 3264×928 ( oko 3,03 MP) i 4160×1600 ( oko 6.66 MP). Postoji i standardni panoramski mod: rezolucija 5152×832 ( oko 4,29 MP), piksela i 5344×912 (oko 4.87 MP). Ima još jedan interesantan način snimanja: Inteligentni način rada ili automatski način rada poznat iz kompaktnih fotoaparata. Ovisno o sceni koju želite snimiti, postavlja automatsku ekspoziciju, ISO, ravnotežu bijele boje i optimizira neke ostale parametre. Slične postavke koriste neki modeli Sony Xperia serije. Balans bijele je točan, fokus je prilično dobar, ali nismo impresionirani rezultatima snimljenih fotografija. Snimate li fotografije rano navečer na otvorenom boje će bit malo bljeđe i imat će buke, dok snimljene na otvorenom pro dobrom svjetlu u cjelini su u redu. Ali pogledate li ih na zaslonu računala u omjeru 1:1 oštrina je tako-tako. Ipak većina ljudi koja koristi kameru smartphonea neće uočiti razliku ali ovu informaciju entuzijasti možda žele uzeti na znanje. Makro snimke su vrlo dobre. Čak možemo reći izvrsne.  Noćne fotografije stavite li ISO na vrijednost 800, dobit će te vrlo svijetle fotografije ali s previše buke.

 

Video snimanje moguće je na maksimalno 1920×1080, 30fps. Video 1080 p snimljen pomoću Optimus Pro G je vrlo dobro. Uključite li WDR snimanja, snimka postaje puno svjetlija i čistija. Dodatak je dual video, koji bilježi događaje s obje kamere u isto vrijeme sa slikom u slici. Za razliku od Samsung dual-kamere, značajka na Optimus G Pro možete samo snimati video, a ne fotografirati.

______________________________________________________________________________________

Sažetak:
LG Optimus G Pro nije bez mana ali ima doista mnogo pozitivnih osobina počevši od same izgradnje. Svi elementi poklapaju se na milimetar i G Pro djeluje čvrsto. Sviđa nam se više nego Samsung Galaxy Note II koji smo koristili privatno, neko vrijeme. Plusevi idu na mogućnost rukovanja jednom rukom, veću razlučivosti zaslona i brži procesor. Iako LG Optimus Pro G ima 13MP kameru, i mi nismo previše zadovoljni (stvarnu kvalitetu fotoaparata mogu procijeniti samo fotografi – profesionalci), ali to ne znači da je ona lošija u odnosu na konkurenciju. Ne sporno je da su snimljene fotografije pogodne za online dijeljenje ili ispis, odnosno za amatersku fotografiju. Ono što nas više zabrinjava kod ovog modela je nadogradnja operativnog sustava zbog loše reputacije LG-ja u tom dijelu, do sada. LG Optimus G pro, još uvijek je korak iza trenutne androida verzije a 4.3 i 5.0 nisu daleko. Sve u svemu, LG Optimus G Pro nudi brojne snažne i produktivne značajke osim performansi. Konkretno ova vrsta smartphonea neće leći svima zbog svojih dimenzija, međutim odličan je izbor za one koji žele imati model s velikim zaslonom. Cijena uređaja iznosi  Uskoro dolazi u Hrvatsku ali cijena nam nije poznata u ovom trenutku.

Foto/video by Racunalo.com (S.Ledinek)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.