LG napušta kinesko tržište pametnih telefona?

Fotografija članka: LG napušta kinesko tržište pametnih telefona?

Prema najnovijim i pomalo neobičnim informacijama, čini se kako se novi LG G6 pametni telefon neće pojaviti u prodaji u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu i najvećem tržištu pametnih telefona na svijetu – Kini.

Oglas

Prema informacijama koje su se ovih dana počele pojavljivati u južnokorejskim medijima, LG G6 se neće pojaviti u prodaji u Kini. Ono što vas sigurno zanima je – zašto? Istražili smo o čemu se radi i otkrili kako za razliku od konkurentskog i također južnokorejskog Samsunga koji se odlično prodaje u Kini, LG se time ne može pohvaliti.

Vjerovali ili ne, udio pametnih telefona na kineskom tržištu u 2016. godini manji je od 0,1%. Ili u prijevodu – na svakih 1000 prodanih pametnih telefona u Kini tek jedan nosi logo LG kompanije, podatak je koji je objavio Strategy Analytics.

Umjesto toga, LG će se orijentirati na tržišta na kojima tradicionalno imaju daleko veće prodajne brojke. U prvom su to redu domaća Južna Koreja, SAD i Europa. Primjerice, u SAD-u imaju odličan tržišni udio od čak 15,5% i s tom brojkom su čak na trećem mjestu. Zanimljivo, godinu dana ranije imali su tržišni udio od 14,9%, tako da nije teško zaključiti kako su im Ameri naklonjeni. Odlično stoje i u Srednjoj i Južnoj Americi, gdje su na 4. mjestu po prodaji smartfona i drže 9,3% tržišnog udjela, također su podaci koje je objavio Strategy Analytics.

Zanimljivo je kako LG ove informacije službeno nije potvrdio, no to je možda u ovom trenutku i manje bitno. Ipak, pitanje je iz kojeg kuta gledate određenu informaciju – 0,1% je tržišnog udjela u Kini je više nego nekoliko desetaka posto u Hrvatskoj… :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.