LG i Samsung ubrzali rad na fleksibilnim zaslonim

Fotografija članka: LG i Samsung ubrzali rad na fleksibilnim zaslonim

Nakon 2 godine pauze, ponovno pišemo o fleksibilnim zaslonima

Oglas

Ako guglate Računalo.com i fleksibilne zaslone, lako ćete naći čalnke iz 2012. i 2013. godine. Priča se izgleda očito ponavlja, ali u mnogo ozbiljnijem tonu.

Još se u siječnju na ETA-i pričalo o Samsungovoj novoj tehnologiji na području zaslona. Bez daljnjih informacija je lagano zamrla. Da bi mobitel mogao imati fleksibilan zaslon, potrebni su očigledno savitljivi elementi do kojih nije lako doći. Odnosno, treba učiniti proizvod dostupnim i financijski prihvatljivim na širokom tržištu.

Samsung i LG su prema zadnjim navodima vrlo blizu tome. Kažu da ni zaslon nije toliki problem koliki problem predstavljaju baterije, matične ploče i druge komponente koje se ne mogu samo tako savinuti. Dokaz ovome je činjenica da je Samsung nedavno patentirao zaslone veličine 11 inča koji se mogu savijati.

Ni LG nije daleko, ali o njegovom se patentu još ne znaju detalji. Apple će se svakako htjeti uključiti u igru, a u tom će slučaju biti potrebna suradnja s jednim od ova dva igrača.

Datumi? Priča se da će prvi modeli Galaxy serije to imati već iduće godine. Između eksperimentalnog Note Edgea i S6 Edgea je prošlo manje od 6 mjeseci. Stoga, možda do kraja 2016. dobijemo jedan vrhunski neeksperimentalni flagship.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.