LG Gx – stiže li nam to novi smartfon / phablet kao nasljednik LG G2?

Fotografija članka: LG Gx – stiže li nam to novi smartfon / phablet kao nasljednik LG G2?

Potaknuti odličnom prodajom LG G2, top smartfon modela južnokorejske kompanije, vjerojatno su spremni za korak dalje. Je li to novi LG Gx?

Oglas

Kad kod kontaktiramo službeno predstavništvo LG-ja i pitamo ih za informaciju, odlučno zaniječu bilo kakvu “mogućnost” pojave novog uređaja. No, u pravilu se on pojavi nakon manje od mjesec dana. Tako smo skloni vjerovati kako se tamo negdje iza sedam brda, sedam gora i sedam mora valja novi LG Gx.

Informacija koju smo dobili dolazi iz Južne Koreje, domovine LG-ja, točnije iz tamošnjih medija koji znaju poprilično dobro “nagađati”. U njima se može pročitati kako bi slijedeći “G” model mogao upravo biti LG Gx, još jedan model sa slovom “X” u nazivu koje je vjerojatno najčešće korišteno i najomiljenije u nazivima mobilnih, ali i drugih uređaja. Ništa od G3, nego baš Gx :)

Očekujemo kako će i ovaj novi LG Gx raditi na Android operativnom sustavu. I naravno, trebao bi po hardverskim specifikacijama biti bolji od trenutno aktualnog LG G2. Iako se G2 slabije prodaje od očekivanog, mnogi ga stručnjaci zahvaljujući njegovim hardverskim specifikacijama, elegantnom dizajnu i odličnoj bateriji smatraju trenutno najboljim smartfonom na svijetu.

LG Gx - stiže li nam to novi smartfon / phablet kao nasljednik LG G2?Kada već govorimo o hardverskim karakteristikama spomenimo kako bi LG Gx navodno trebao imati 5,5 inčni ekran (G2 ima 5,2 inčni), zatim nešto slabiji 4-jezgreni Qualcomm Snapdragon 600 procesor (kao LG GPad tablet, dok G2 ima Snapdragon 800), iako smo skloniji vjerovati kako bi to mogao biti neki od novih Snapdragon 610 ili 810 procesora, ovisno kada ga LG planira izbaciti na tržište. U svakom slučaju hardverska konfiguracija obećava.

Pretpostavlja se kako će LG Gx imati i 2GB RAM, 32GB prostora za pohranu podataka, stražnju kameru od 13 MP, te bateriju od čak 3140 mAh (G2 ima od 3000 mAh), te će podržavati LTE-A.

Naravno, ni traga ni glasa o podacima kada i gdje će se pojaviti. S obzirom da se LG G2 pojavio nedavno, prije nekoliko mjeseci, LG Gx svjetlo dana ne bi trebao ugledati prije proljeća 2014. godine… ili kasnije…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.