LG GD880 Mini – velike stvari dolaze u malenim pakiranjima

Fotografija članka: LG GD880 Mini – velike stvari dolaze u malenim pakiranjima

LG GD880 Mini - velike stvari dolaze u malenim pakiranjima

LG Electronics je na Mobile World Congressu, koji se u Barceloni održava do 18. veljače, predstavio je LG Mini (LG GD880). Riječ je o minimalistički dizajniranom mobilnom telefon koji podržava trostruku sinkronizaciju, a na tržištu ga možemo očekivati u ožujku.

Debljine svega 10.6 milimetara i težine 99 grama, LG Mini može se pohvaliti čitavim nizom sjajnih značajki, uključujući trostruku sinkronizaciju nazvanu LG Air Sync. Ova nova generacija mobilne tehnologije omogućava korisnicima da putem bežične veze kontinuirano sinkroniziraju podatke na mobilnim telefonima s informacijama spremljenim na računalu, uključujući povijest internetskih preglednika. Funkcija ujedno osigurava neograničen pristup i ažuriranje sadržaja poput fotografija, video isječaka, kalendara i imenika. Kao prvi mobilni telefon koji podržava LG Air Sync, vrstu tzv. cloud computinga koja je do sada bila dostupna samo na smartphone uređajima, LG očekuje veliko zanimanje za LG Mini na tržištu.

„Živimo u informacijski orijentiranom društvu u kojem je raspršena golema količina podataka i sadržaja. Zbog toga će jedan od najvećih izazova na tržištu mobilne tehnologije biti upravo u industriji upravljanja podacima s naglaskom na jednostavno povezivanje različitih uređaja. Kao odgovor na ovaj trend razvili smo LG Mini koji nudi tehnološku integraciju putem jedinstvene usluge LG Air Sync.“ – rekao je Željko Gabud, voditelj prodaje mobilnih uređaja LG Electronicsa u Hrvatskoj.

Usklađivanje osobnih postavki i podataka korisnika LG Air Sync obavlja na tri različita načina. Prvo, pomoću History Sync usluge, preglednik telefona se ažurira sa 100 posljednjih web stranica koje je korisnik posjetio na svom PC-u, s mogućnošću brzog povratka na bilo koju od njih. Drugo, putem funkcije Personal Information Manager (PIM) Sync, detalji o kontaktima i dnevnom rasporedu mogu se prenijeti s telefona LG Mini na korisnikov PC. čak i u slučaju gubitka ili zametanja mobilnog telefona, korisnik će putem PC-a moći pristupiti svim svojim važnim podacima. Naposljetku, s funkcijom R-Click, fotografije i podaci s korisnikovog PC-a mogu se trenutno prebaciti na LG Mini, što znači da jednim klikom miša bilo koja fotografija s web stranice može postati wallpaper na mobitelu LG Mini.

Osim što kao najmanji i najtanji telefon ima zaslon od 3,2 inča osjetljiv na dodir te stane u svaki džep, LG Mini dolazi i s brzim web preglednikom i naprednim e-mail funkcijama. Zahvaljujući naprednim mogućnostima vezanim za društvene mreže, korisnik putem Facebooka i Twittera na jednostavan način može biti u kontaktu s prijateljima i primati obavijesti o njihovim aktivnostima i planovima. Unutar uskog okvira uređaja LG Mini smjestila se i kamera od 5 megapiksela, podrška za Wi-Fi i HDSPA 7.2 Mbps povezivost, A-GPS te FM radio.

LG je na WMC-u organizirao niz spektakularnih događanja kako bi na što inovativniji način predstavio LG Mini, svoj najnoviji, najmanji i najtanji mobilni uređaj sa zaslonom veličine 3,2 inča u potpunosti osjetljivim na dodir.

Tako se već prvog dana sajma LG Mini vinuo u visine pomoću „dvorca“ napravljenog od skupine poslovno odjevenih ljudi. Oni su se ubrzo transformirali u gomilu akrobatskih izvođača okupljenih u tzv. castell (dvorac na katalonskom, tradicionalno se organizira tijekom festivala u Kataloniji) koji se od početne male skupine, postupno širio i jačao, odražavajući tako rast društvenih mreža.

Drugi događaj, pod nazivom LG Mini Follows Me okupio je 100 ljudi – koliko iznosi prosječna veličina društvene mreže jedne osobe – koji su slijedili jednog korisnika uređaja LG Mini. Skupina je putovala Barcelonom podzemnom željeznicom, stajući u restoranima i provodeći dan uz piće na terasama.

I na kraju, da bi promovirao malen, ali moćan mobitel LG Mini, LG je stručnjacima i distributerima mobilnih komunikacija te domaćim i stranim novinarima omogućio obilazak Mobile World Congressa prikladnom flotom automobila LG Mini.

LG GD880 Mini - velike stvari dolaze u malenim pakiranjima

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.