LG G6 prvi dojmovi – jednostavno je lijepo

Fotografija članka: LG G6 prvi dojmovi – jednostavno je lijepo

Dizajn pametnih telefona više nije toliko raznolik, uređaji su postali lijepi komadi stakla uokvireni metalom. Sa novim su LG-om G6 pritisnuli tipku “reset”, nakon prošlogodišnje ambiciozne katastrofe G5, koji se osim lažnim metalnim kućištem proslavio i slabo prihvaćenom “modularnošću”.

Oglas

LG je odlučio pokušati nešto sasvim novo, a dizajnom se ovog uređaja zapravo vratio na osnove. Jer jednostavno je lijepo. Nema više utora za , i uveli su izrazito jednostavan i praktičan dizajn, gotovo da nemožete vjerovati da ovaj uređaj dolazi iz iste serije kao i .

Prve dvije stvari koje se primijete na prvu su iznimno visok (ili širok, ovisi kako ga držite) zaslon sa omjerom 1:2, odnosno 9:18. A ovakav omjer slike pruža ljepši prikaz kad gledate kino hitove ili kad koristite multitasking jer jednostavno dobivate više ekrana. Osim neobične rezolucije, ovaj uređaj ima i zaobljene kuteve ekrana što je isto odmah primjetno.

Druga najočitija stvar su ekstremno tanki rubovi s lijeve i desne strane te malo mesa gore i dolje. Moglo bi se reći da je u tome nešto bolji, ali je ipak službeno izašao par mjeseci ranije.

Sam uređaj izgleda kao komad stakla uokviren metalom i ništa ne razbija tu jednostavnost, sa strane su samo dvije tipke za glasnoću. Uređaj se pali pritiskom na staklenu tipku sa stražnje strane (po LG-evom običaju) koja se isto tako savršeno stapa s tim estetskim minimalizmom.

Iako na prvu (isključivo radi debljine od 7,9 mm) nisam imao osjećaj da u ruci imam ultra-premium uređaj odmah sam osjetio neku privrženost i mogu zamisliti kako ovaj uređaj svakodnevno koristim kao jedini smartphone.

Eto, toliko za prve dojmove, kratko ali slatko. Detaljna recenzija slijedi za nekoliko dana, stay tuned… :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.