LG G5: neće sva tržišta imati privilegiju dobivanja flagship hardvera

Fotografija članka: LG G5: neće sva tržišta imati privilegiju dobivanja flagship hardvera

Doznali smo kako će se Samsung Galaxy S7 prodavati u različitim verzijama diljem svijeta, a kako se čini na takav se potez odlučila i kompanija LG sa svojim trenutnim G5 flagshipom.

Oglas

Prema informacijama na internetu ovaj će se flagship prodavati u dvije različite varijante koje će izvana izgledati identično, no ispod poklopca će se kriti ogromne razlike. Tako će Europa, SAD, Koreja i druga velika tržišta dobiti LG G5 flagship sa Snapdragon 820 procesorom, dok će Latinska Amerika dobiti model baziran na Snapdragon 652 procesoru koji će umjesto 4 GB RAM-a imati skromnijih 3 GB RAM-a.

Promjena zahvaća i grafički procesor, pa će se tako umjesto Adreno 530 u slabijoj verziji naći Adreno 510 GPU. Propuštanje Snapdragon 820 procesora u slabijoj verziji znači odbacivanje potpore za virtualnu realnost (VR Support), pa je tako LG VR 360 praktički beskoristan u tandemu sa LG G5 modelom ove varijante.

Razlog ovakvog kompanijinog poteza navodno leži u činjenici kako su različiti operateri Latinske Amerike na testiranjima pokazali malo interesa i povratnih informacija za VR podršku.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.