LG G5 i V10 se mogu koristiti u korporativne i vojne svrhe, kaže američka Vlada

Fotografija članka: LG G5 i V10 se mogu koristiti u korporativne i vojne svrhe, kaže američka Vlada

Južnokorejski LG G5 i V10 smartfoni su dobili zanimljiv dobili certifikat za korištenje u okruženjima u kojima je sigurnost prioritet, jer zadovoljavaju međunarodne sigurnosne standarde u korporativnom okruženju.

Oglas

Tu je ocjenu dalo američko Nacionalno partnerstvo za informacijsko osiguranje (NIAP), a koje je i službeno certificiralo LG G5 i V10 pametne telefone za visoko-sigurnosne uvjete. NIAP upravlja globalno poznatim programom Common Criteria Evaluation and Validation Scheme (CCEVS) za procjenu sigurnosne usklađenosti s međunarodnim standardom . Certifikat NIAP priznaju vlade 25 zemalja članica zajednice Common Criteria među kojima su Kanada, Francuska, Njemačka, Indija, Japan, Južna Koreja i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Za one koji ne znaju, LG G5 i V10 su opremljeni kompanijinom GATE tehnologijom za poboljšanu sigurnost platforme, mreže i aplikacija koja omogućava siguran i pouzdan pristup korporativnim podacima. GATE (Guarded Access to Enterprise), je LG-eva sigurnosna platforma nastala 2013. godine kako bi omogućila različita sigurnosna rješenja protiv hakiranja ili pak sustave upravljanja mobilnim uređajima unutar kompanija. GATE-ove složene sigurnosne komponente pomažu održati integritet softverskih komponenti, jačaju zaštitu sustava i sigurnost podataka kompanije bez ugrožavanja performansi.

LG G5 i V10 su također opremljeni Googleovom aplikacijom Android for Work koja iskorištava mrežne mogućnosti LG GATE-a. Android for Work je rješenje koje odvaja i osigurava radne aplikacije od onih privatnih.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.