LG G4 i V10: podiže se tužba zbog bootloop problema

Fotografija članka: LG G4 i V10: podiže se tužba zbog bootloop problema

Već neko vrijeme LG manje-više uspješno ignorira globalni problem modela G4 i V10 koji postaju neupotrebljivi nekoliko mjeseci nakon kupnje. Sudska tužba bi mogla promijeniti stvari.

Oglas

Još prošle godine LG je priznao tvornički defekt na gorenavedenim modelima, uzrok kojeg je nedovoljna kvaliteta lemljenja na matičnoj ploči uređaja. Kao krajnji rezultat LG uređaji će početi se smrzavati, usporavati i u konačnici upasti će u beskonačnu petlju. Ona je baš to što joj ime daje naslutiti, uređaj će se pokušati pokrenuti, neće uspjeti tj. srušit će se, te će pokušati se ponovno pokrenuti i tako unedogled dok se baterija ne isprazni (ili je sami ne izvadite).

Nažalost, usprkos priznanju greške, LG je samo korisnicima koji su imali važeći garantni rok odobrio popravak ili zamjenu. Ukoliko je prošao garantni rok, servis bi vam jedino ponudio popravak o vlastitom trošku koji je znao doseći i četveroznamenkasti iznos. Što je najgore, ukoliko ste već dobili novi uređaj od strane LG-a, niti nakon zamjene niste bili sigurni od prokletstva bootloopa jer je LG i dalje proizvodio i davao uređaje sa istim problemom.

Tračak nade nam dolazi iz daleke Amerike, gdje se priprema građanska tužba kojoj je cilj prisiliti LG da uz potpuno priznanje nemara preuzme odgovornost za opoziv i napravi adekvatno obeštećenje svojih kupaca uz opoziv i provjeru uređaja koji su još na tržištu.

Naravno, tužba u Americi ne znači da će LG biti prisiljen reagirati u cijelom svijetu, ali nam bar može dati nadu da će se ipak nešto promijeniti u korist nesretnih vlasnika pogođenih uređaja.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.