LG G3 – bili smo na hrvatskoj premijeri super smartfona

Fotografija članka: LG G3 – bili smo na hrvatskoj premijeri super smartfona

LG G3 će u hrvatskoj biti dostupan od srpnja, vjerojatno kod svih operatera i u slobodnoj prodaji. Cijena za sada nepoznata, ali okvirno ih možemo pretpostaviti.

Oglas

Jedan od trenutno najboljih smartfona koji postoji, novi LG G3, danas je predstavljen vodećim hrvatskim medijima. Među njima i naša mala ali  moćna redakcija, te smo među prvima uživo vidjeli i snimili novi LG G3 super smartfon, koji zaista tako možemo nazvati. Prema prikazanim karakteristikama novi je južnokorejski pametni telefon ponovo zacrtao neke standarde koje će konkurencija teško dostići.

O novom LG G3 smartfonu smo već toliko pisali da već i vrapci na grani znaju sve o njemu. No, samo ćemo vas podsjetiti kako se radi o nasljedniku isto tako uspješnog LG G2 smartfona koji se u prvom redu ističe po kvalitetnom Quad HD ekranu rezolucije 2560×1440 točaka odnosno 538 ppi (točaka po inču), što je 4x HD odnosno 2x Full HD. LG se pohvalio kako je s ovim ekranom uspio pokriti više od 3/4 prednje površine (76,4%), što možete vidjeti i na slikama – rubovi ekrana su vrlo blizu samih rubova cijelog smartfona, pogotovo lijevi i desni rub. Na taj način smartfon djeluje manji u ruci i lakši za korištenje, iako se radi o povećem 5,5 inčnom IPS ekranu.

LG G3 smartfon hrvatska premijera

Kada već spominjemo udobnost, LG-jevci su posebno naglasili sam oblik uređaja koji su nazvali “Floating Arc”. Ukratko, radi se upravo o idealnoj veličini i zaobljenosti stražnje metalizirane maske kako bi osjećaj držanja bio što ugodniji. Zahvaljujući finoj završnoj obradi praktički je nemoguće ostavit otiske prstiju. I dalje ćete sa stražnje strane imati inovativnu tipku “Rear Key”, koja se pokazala kao pun pogodak i kod G2 modela. U novom LG G3 smartfonu je ta tipka samo malo redizajnirana, te je još prirodnija za korištenje. I samo grafičko korisničko sučelje (GUI) operativnog sustava je pojednostavljeno i jednostavnije za korištenje, u skladu s kompanijinim novim konceptom “Simple is the New Smart”.

I kamere su posljednja riječ tehnike. LG nije upao u zamku i napravio otklon prema velikom broju piksela kod stražnje kamere. Kažu kako je 13 MP idealna mjera, a više su poradili na tehnologiji optičkoj stabilizaciji slike (OIS+) i ultra brzom laserskom automatskom izoštravanju. Ako nas pitate, mislimo da su napravili korak u pravom smjeru. I prednja je kamera jako dobra, ima razlučivost od 2,1 MP, te veći senzor i otvor blende (bolje snimke u zamračenom prostoru) za sve popularnije “selfije”, koje sada možete snimati i gestama (primjerice, stisnete šaku).

I glazbeno iskustvo je popravljeno, što dokazuju i zvučnici od 1 W uz Boost AMP tehnologiju. Baterija je odvojiva i kapaciteta 3.000 mAh s naprednom softverskom optimizacijom kako bi se dodatno produljilo trajanje baterije do slijedećeg punjenja.

LG G3 smartfon hrvatska premijera

Upravo je taj softverski dio posebno jak kod LG G3 smartfona. Jedna od jačih značajki je i novi Smart Keyboard, odnosno pametna tipkovnica koja smanjuje pogreške pri tipkanju, kako kažu, i do 75% praćenjem i analiziranjem navika te omogućava prilagodbu položaja tipkovnice. Tu je i Smart Notice koji daje razne prijedloge i preporuke na temelju ponašanja korisnika, načina korištenja telefona i lokacije. Posebno možemo istaknuti Smart Security među kojima je i hvaljeni Knock Code za otključavanje i zaključavanje telefona osobnim uzorkom, odnosno tapkanjem po bilo kojem dijelu zaslona od 2 do 8 puta.

LG G3 će na našem tržištu biti dostupan početkom srpnja u tri atraktivne boje: crnoj, bijeloj i zlatnoj boji, kako u slobodnoj prodaji tako i kod operatera. Za sada cijena nije poznata, no neke preporučene cijene u Europi se kreću od 549 eura za model s 2 GB RAM i 16 GB za podatke, 599 eura za 2 GB RAM i 32 GB za podatke, te 649 eura za 3 GB RAM i 32 GB za podatke. Cijene mogu varirati od zemlje do zemlje. U Hrvatskoj očekujemo kako će se cijene na slobodnom tržištu kretati od 5.500 do 6.500 kuna, ovisno o maržama i modelima. Naravno, u paketima operatera ćete ih plaćati na rate.

Uz LG G3 super smartfon predstavljen je i novi LG G Pad 7.0 tablet, bežični punjač, te nove LG Tone Infinim HBS-900 slušalice. O njima nekom drugom prilikom…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.