LG G3, šuška se šuška – procesor s 8 jezgri, QHD ekran, kamera 16 MP

Fotografija članka: LG G3, šuška se šuška – procesor s 8 jezgri, QHD ekran, kamera 16 MP

Sjećate se LG G2 smartfona? Kako ne! Pa predstavljen je tek prije nekoliko mjeseci. Bez obzira na to, čuju se glasine o novom i još boljem LG G3 smartfonu.

Oglas

Isto tako, ako se sjećate i slobodno možemo reći kako je to trenutno jedan od najboljih pametnih telefona na svijetu. No, čini se kako u LG-ju ne spavaju, itekako su se razbudili u posljednjih godinu dana tako da se sada čuju i neke glasine o novom LG G3 koji bi se mogao pojaviti u prvoj polovici iduće 2014. godine.

Isto tako, moramo spomenuti kako je LG Display u kolovozu ove godine službeno predstavio 5,5 inčni IPS LCD ekran QHD rezolucije od 1440×2560 točaka (Quad HD). Iako LG nije precizirao kad će se pojaviti prvi smartfoni s novim QHD ekranom, neslužbene su najave druga polovica 2014. godine, možda se ipak pojavi u novom LG G3 koji je najavljen nešto ranije.

Ne treba posebno spominjati kako će novi LG G3 raditi na Android OS-u, KitKatu ili nekom novijem, a trebao bi imati i možnu stražnju kameru od bar 16 MP. Ono što nas posebno raduje je i novi 8-jezgreni procesor, najvjerojatnije neki koji dolazi iz Qualommove radionice, iako se pojavila priča kako će koristiti vlastiti procesor kodno nazvan “LG Odin”, a trebao bi se koristiti i u novom LG G Pad tabletu.

Zanimljiva informacija govori kako je početkom ove godine LG potpisao ugovor s ARM-om za licenciranje Cortex-A50 serije 64-bitnih procesora, što bi moglo biti prilično zanimljivo, možda i bolje za korisnike/kupce.

Možda se čudite što LG već u prvoj polovici godine namjerava predstaviti novi LG G3 (iako to službeno neće pristati). Razlog je sigurno novi Samsungov Galaxy S5 koji će navodno imati QHD ekran veličine 5,25 inča, a koji navodno dolazi negdje početkom 2014. godine. Konkurencija ne spava, a LG sada drži jako dobar korak.

LG G3

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.