LG G2 – ima sve preduvjete za uspjeh na tržištu [TEST]

Fotografija članka: LG G2 – ima sve preduvjete za uspjeh na tržištu [TEST]

LG je puno naučio iz grešaka u prošlost. Promijenili su politiku poslovanja i krenuli u intenzivni razvoj android ekosustava uz paralelno sudjelovanja u razvoju Google Nexus branda. Kao rezultat njihova rada u nešto više od godinu dana, dobili smo niz high-end modele : , , , Nexus 5 i LG G2. Upravo zadnji model smartphonea je glavni protagonist našeg testa.

Oglas

Često možete ćuti u kafićima ili javnom gradskom prijevozu kada se raspravlja o mobilnim telefonima, da se uglavnom spominju Samsung, Apple, Sony i HTC brendovi,  rijetko LG. Korejski LG je nažalost podcijenjen na našem tržištu iako su prvi u svijetu proizveli dvojezgreni smartphone LG Optimus 2X model i 4-jezgreni LG Optimus 4X HD. Sada nekako osjećamo da njihov najnoviji proizvod LG G2, kojim su napuštene tradicionalne dizajnerske paradigme, mogao bi osvanuti na tronu među tri TOP android modela za 2013 godinu.

LG G2 u dobrom društvu :)

Inspekcija dizajna, kvalitete izrade i funkcionalnih elemenata

 

LG G2 dizajnerski je vrlo klasičnog izgleda, sličan :-( , ali je sofisticiranije izrađen i ima posebnu dizajnersku priču. Dimenzijama 70.9 × 138.5 × 9.1 mm, LG je napravio odličnu ravnotežu u veličini i udobnosti držanja u ruci. Svakako treba napomenuti da iako ima veći zaslon nego i, to nema negativan utjecaj na ergonomiju.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stražnja strana blago konveksna.  Izrađena je od ugljičnih vlakana poput klavirskih tipki  s uzorkom dijagonalnih linija. Nije od stakla, šmrc…šmrc, a plastika lijepo skuplja otiske prstiju. Grrr…grrrr.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na stražnjoj strani tijela je pozicionirana 13 MP kamera s pozadinski osvijetljenim senzorom i OIS optičkom stabilizacijom slike i LED svjetlo. Ispod kamere su  metalik tipke s dobrim  taktilnim odzivom za uključivanje/isključivanje uređaja (srednja tipka) i regulaciju glasnoće ( može se koristiti i za okidanje fotoaparata). Dizajneri su na ideju postavljanja  navedenih tipki na leđa uređaja došli na temelju istraživanja korisničkih pokreta pri rukovanju smartphoneima.  Naime, ustanovljeno je da prilikom držanja uređaja svi prsti su obavijeni oko bočnih strana osim kažiprsta, koji je uspravljen na zadnjoj strani, i zašto da to ne iskoriste za pokretanje tipki.

Znamo da se sada pitate kako je koristiti tipke, i jesu li ili nisu na neprikladnom mjestu? Odmah ćemo odgovoriti na pitanja. S funkcionalne točke gledišta, iskustvo nije besprijekorno kada je u pitanju otključavanje zaslona, ali za kontrolu glasnoće je. Tipke su različito podignute da bi ih prst mogao razlikovati. Trebalo nam je dva – tri dana da se naviknemo ih koristiti.  Za sve one koji se ne mogu naviknuti na novo iskustvo )vjerujemo da će ih bit dosta) ili ako se smartphone nalazi položen na stolu, LG je ponudio alternativni način otključavanja/zaključavanja zaslona : dvostruki dodir prstom po zaslonu. Sada kada smo odgovorili na prva pitanja, vjerujemo da neke od vas zanima dolazi li do slučajnog aktiviranja tipki tijekom nošenja uređaja u džepu? Iskreno, nemamo pojma. Nosili smo LG G2 samo u futroli u torbi/torbicama. Nismo od onih koji imaju naviku nošenja smartphone u džepu hlača ili trenirki. Tipke imaju još jednu zanimljivost vezanu uz estetiku. Pritiskom na njih dolazi do aktivacije pozadinskog osvjetljenja što djeluje prilično atraktivno. Donja površina stražnje strane ima sjajan LG- logo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zvučnici, mikrofon, priključak za punjenje/podatkovni prijenos (MRT 2.0) , 3.5 mm utor za slušalice, svi se nalaze na dnu smartphonea. Kakva je glasnoća zvučnika? Korištenjem glazbenog playera pokrenuli smo pjesmu Life’ s Good i dobili prosječni volumen od 90 dB kao što ima HTC One mini. Međutim, za većinu audiofila, LG je napravio zvučnik tako da je kompatibilan s 24-bitnim / 192 kHz audio datotekama, FLAC ili WAV. Slušalice koje dolaze u paketu prilično su dobre, imaju finu akustiku, flat kabel pa tako neće doći do njegovog ispreplitanja, podešavanje glasnoće zvuka i mogu se putem njih uspostaviti pozivi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMAG0039

Ostale strane tijela su vrlo glatke. Lijevi bok ima ladicu za mikroSIM karticu. Na desnoj strani nema ništa. Na vrhu je IC emiter i mikrofon s poništavanjem šuma.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iznad zaslona u gornjem lijevom kutu pozicionirana je 2.1 MP kamera, senzor udaljenosti, svjetlosni senzor i LED indikator upozorenja.

IMAG0044

Ovdje uočavamo i prednji zvučnik. Donja strana ispod zaslona je dizajnerski vrlo sažeta. LG logo je samo ukras, a iznad njega su virtualne tipke. Njihov broj je moguće odrediti kroz postavke.

Okvir oko zaslona ima 2.65 mm, dok su gornja i donja granična područja puno manja od onih u Sony Xperia Z/ Xperia Z1. LG G2 koristi sRGB IPS ekran s Gorilla Glass zaštitom druge generacije i istog zaobljenog dizajna kao Nexus 4. Njegove dimenzije su 6.5 x 10,75 cm i duljine dijagonale mjeri 12.56 cm. Ekran je u odnosu na 4,7 inčni u modelu HTC One, visinom isti samo je malo više širi. Rezolucija mjeri 1920 x 1080 piksela (1080 x 1776) s prosječnom gustoćom od oko 424 dpi ( HTC One 469 ).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nažalost sam Android sustav je ograničena na rezoluciju od 1280 × 720 ali puna rezolucija dolazi do izražaja u video aplikacijama i igrama. Boje su 32 bitne a vrijeme osvježavanja 60 Hz.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– LG G2 –  / razne tehnologije ekrana i duljine dijagonala

Kut gledanja je samo dobar jer ima pomaka u boji. Inače, boje nam se sviđaju jer su puno više prirodnije nego na SGS4 iako su  malo prezasićene, što znači da su slike snimljene s  LG G2  izgledom malo drukčije prikazane  na uređaju nego  što su njihove izvorne boje. Zaslon podržava do 10 istovremenih dodira prstiju.

Tijekom korištenja zaslona ključne multimedijske mogućnosti automatski se skrivaju tako da ne utječu na gledanje filma ili video zapisa. LG G2 ima funkciju pauziranja videa odmicanjem pogleda od zaslona korištenjem tehnologije prepoznavanja lica.

(vidljivost zaslona na suncu i za oblačnog dana)

Kvaliteta izrade

   8/10

Tehnička specifikacija i njena funkcionalnost

Konfiguracija je pozicionirana u visokoj klasi. LG G2 je srčani model s Qualcomm Snapdragon 800 (S4 Prime MSM8974) procesorom koji ima 4 Krait jezgre na maksimalnom taktu 2265, 6 MHz i 300 MHz minimalnom. Procesor se temelji na 28-nm procesnoj tehnologiji i uključuje Adreno 330 grafičku jezgru. 32 bitni dual chanel SD RAM LP-DDR3 800 MHz mjeri 2 GB ali uz standardne programe koji se izvode u pozadini na raspolaganju korisnicima ostaje oko 900 MB ~ 1 GB. ROM kapacitet je 32 GB. Stvarno je dostupno oko 24.8 GB.

Screenshot_2013-10-10-23-34-58

Iako memorijska kartica nije podržana, mogu se kroz OTG funkcionalnost gledati visoke kvalitete video zapisi i filmovi. Benchmark testovi koje smo proveli pokazali su nam rezultate mjerenja za LG G2 uglavnom pri vrhu.

Benchmark 2

Quadrant Advanced za testiranje performansi detektirao je 19 458 bodova (Xperia Z Ultra je bolja). GeekBench 3 test s ocjenom 844/ 2255 bodova što znatno premašuju smartphone na popisu. Test performansi preglednika Vellamo: HTML 5 i METAL 2645 i 932 boda. U ovom dijelu sintetička mjerila u odnosu na konkurenciju nisu na visini. Razlog se krije u tome što smo mi testirali android preglednik, ne Chrome koji je bolje optimiziran za Snapdragon 800 procesore.

benchmark

GLBenchmark za provjeru grafičkog sustava je pokazao 52 fps, a Nena Mark, je detektirao 59.2 fps. 3DMark za testiranje grafičkih mogućnosti tijekom igranja igara pokazao nam je: Oluja 12.798 bodova i za Ice Storm Extreme 9701 bod. Madagaskar 3D testa testiranje brzine performansi zabilježio je 172418 bodova. Korištenjem Basemark GUI softvera za nativnu rezoluciju dobili smo 60.594 bodova dok za 720p 302.993. Budući da bitnije je stvarno korisničko iskustvo od rezultata u testovima, vrijeme je da ga iznesemo. Za vrijeme našeg korištenja uređaja nismo uočili nikakve zastoje ili trzaje. Poput cijelog softvera, multitasking je vrlo brz. Pohvalili bi integraciju geste  (Slide Aside) 3 prsta za prebacivanje iz jedne aplikacije u drugu, i to, s lijeva na desno.

Screenshot_2013-10-11-23-06-58

Ono što nas je najviše razveselilo je činjenica da nismo imali problema s pokretanjem niti jedne igre čak niti najzahtjevnijih.

Screenshot_2013-10-11-00-33-20

Specifikacije uključuju 24 senzora. Primanje 3G i 4G signala je bez primjedbi. Nemamo pritužbi na Wi-Fi prijem (Wi-Fi Direct) i IR port, Bluetooth, GPS.

Isprobali smo i navigaciju korištenjem Navigon aplikacije. Dobili smo pravi mali GPS uređaj s odličnim prikazom. Isprobali smo NFC i nije bilo problema za prijenos i primanje datoteka preko Android Beama koji kombinira Bluetooth i NFC za dijeljenje podataka.  LG G2 također omogućuje bežićno zrcaljenje kroz  Miracast na kompatibilne uređaje. Opciju nismo isprobali jer nismo imali drugi LG uređaj.

Baterija

Kapacitet Li-Polymer baterije od 3840 mV iznosi 3000 mAh Autonomija baterije je još jedan element koji nas je ugodno iznenadio tijekom intenzivnog korištenja, ali za potrošnju energije u stanju mirovanja mislimo da ima mjesta poboljšanjima. Ovaj uspjeh može se zahvaliti jednim dijelom Qualcomm-ovoj procesorskoj tehnologiji za smanjenje potrošnje energije ali i samom proizvođaču, LG-ju. Naime, LG Chemical, je razvio bateriju koja nema u sebi klasičnu grafitnu anodu već Sio +, pa je tako postignuta veća gustoća. Dodatno, kako bi smanjio potrošnju energije zaslona, LG G2 koristi Graphic RAM (GRAM) koji smanjuje potrošnju energije do 26 % pri nepomičnim prikazima te produžuje korištenje uređaja za oko 10 % (naravno ove vrijednosti su dobivene mjerenjem u idealnim uvjetima i prenosimo ih iz specifikacija proizvođača.).

Budući da smo posebnu pažnju tijekom testiranja upravo obratili mjerenju autonomije baterije, iznijet ćemo vam naše rezultate. Imajte na umu da trajanje baterije također ovisi o mrežama koje se koriste i instaliranim aplikacijama. Mi smo koristili 4G mrežu Hrvatskog Telekoma.

 

  • Svjetlina zaslona postavljena na automatske postavke, korištenje kombinacije mreža 4G/3G/ Wi-Fi, automatska sinkronizacija dva računa elektroničke pošte (ukupno primljeno i odgovoreno na 30 mejlova), Facebooka, LinkedIn-a, Viber, WhatsUp (nekoliko poruka), Skype ( 25 minuta razgovora), plus ažuriranje samo na otvaranje aplikacija za Google + i Twitter i vremenske prognoze svakih sat vremena, uz 50 minuta surfanja internetom, preuzimanje 162 MB podataka s Google Play Storea korištenjem 4 G mreže, 56 minuta razgovora, uključena LED svjetla, nakon 10 sati preostalo nam je 29 % energije. Nije loše za jedan radni dan. Ta vašu informaciju, potpuno punjenje traje oko 3 sata. Nadalje, gledanje Full HD-videa s interne memorije uz 100% svjetline, jede 11% energije, a putem streama 19 – 20 %. Koristite li 4G mrežu postotak se penje na 25 – 27 %. LG G2 nudi Battery Saver mod koji isključuje određene značajke ( Wi – Fi , automatsku sinkronizaciju itd) za produljenje vijeka trajanja pohranjenog kapaciteta baterije .

hardver

  10/10

Android 4.2.2., LG UI i aplikacije

 

LG G2 radi na Android 4.2.2 iako već neko 4.3 inačica je dostupna. LG UI je na vrhu sustava s nekoliko elemenata koji obuhvaćaju estetske promijene, animacijske efekte i dodatke s doista korisnim funkcijama. Više tradicionalnim korisnicima možda će se dizajn učiniti napadnim i prenatrpanim, manje elegantnim nego što to ima Sony ili HTC, ali u svakom slučaju LG ima bolje korisničko sučelje nego Samsung. S tehničke strane teško je pronaći greške.

Na početnom zaslonu osim sata prisutne su informacije poput stanja mreže i pet prilagodljivih prečaca za brzi pristup određenim funkcijama. Postoje brojni prečaci koji se mogu postaviti na zaključani zaslon.

Aplikacijska ladica ili zasloni s prikazom ikona instaliranih aplikacija su jednostavni za navigaciju. Prisutan je dodatak prilagodbe promjene oblika prikaza teksta (izbor od 8 fontova) i veličine fonta cijelog sustava (do vrlo velikog), uključujući web preglednik.

uređenje tipki

Navigacijske android tipke  mogu se prilagoditi našem ukusu i navikama. Koristite li tipke s transparentnom pozadinom stvara se optička iluzija da  ekran je veći.

Brzi izbornik u obavijesnom panelu nudi priličan broj ikona za podešavanje određenih opcija u 4 zasebna reda. Ipak, to je previše informacija na jednom mjestu.   UI donosi 7 prečaca tipki ispod zaslona koje je opet moguće prilagoditi. Kontekstualni izbornik ima različite postavke kada se pritisne na početnom zaslonu. U sustavu postoji mnoštvo opcija za fino podešavanje funkcija smartphonea. Pogledajte što sve je korisnicima na raspolaganju kroz jednu mini galeriju:

Za naš ukus sučelje je  pretrpano aplikacijama (ima ih oko 50) jer osim Googleovih aplikacija i widgeta za servise LG G2 nudi: File manager, Task manager, Polaris Office Viewer 5, aplikaciju za Backup, aplikacija za dijeljenje datoteka, Bilješke, kalkulator, video player, SmartWorld itd.

Nadalje imamo aplikaciju za uređivanje videozapisa….

….e-mail klijent itd. TuneIn je među najpopularnijim internet radio aplikacijama na Android platformi ali i na iOS-u i na BlckBerry-u. Omogućava slušanje gotovo svig mogućigh radio postaja. Niti ona ne nedostaje na popisu.

Kalendar ima brzi pregled mjesečnih događanja ili dnevni pregled u isto vrijeme.

Sviđa nam se što SMS i druge tekstualne poruke dolaze prikazane osim u svojim folderima i u gornjem padajućem izborniku s prostorom za brzo odgovaranje. Usput, prisutna je opciju za glasovne obavijesti o pristizanju poruka i to dobro radi. QSlide su male plutajuće aplikacije transparentno podesive pozadine ( kalkulator, internetski preglednik, kalendar, video player i bilješke) koje se pojavljuju na svim zaslonima bez obzira na to što da radite u tom trenutku na uređaju. Aplikaciji QSlide je lako pristupiti iz obavijesnog bara. QuickMemo smo upoznali na Optimus G modelu. Koristi se za pisanje po zaslonu, odnosno napraviti bilješke prstom i onda spremiti kao . jpg screenshot.

QTranslator je aplikacija za prevođenje temeljena na Google prevoditelju. Koristeći QTranslator, možete postaviti kameru preko teksta na papiru i u nekoliko sekundi dobit će te prijevod. Aplikacija je dostupna i kroz offline rječnike, što može ubrzati vrijeme prevođenja i točnost.

QRemote je aplikacija koja radi u suradnji s IR modulom kao daljinski upravljač za kućanske aparate pa čak i klima uređaje. Postavljanje je jednostavno i softver pruža sveobuhvatne kontrole. Life Square je kolektor zapisa poziva, poruka, bilježaka, fotografija, videozapisa i informacija s društvenih mreža. Služi kao središnji dnevnik za sve interakcije sa svima koje poznajete .

Voice
Voice Mate je glasovni asistent. Uglavnom je razumio naredbe koje smo mu davali na engleskom jeziku poput otvaranja aplikacija, poziva osoba iz kontakata ali za Hrvatski jezik je prava zbunjola.

Pristup za goste (djecu) ili opcija za kreiranje dva računa:  Nekako postaje uobičajena stvar da posudimo smartphone djeci za igranje ili prijateljima iz nekog razloga, ali pri tome ne želimo da vide baš sve što imamo spremljeno u memoriji. Kroz gostov račun tako možemo u miru posuditi smartphone i odrediti koje aplikacije mogu koristiti drugi. Za ovaj način rada potrebno je aktivirati uzorak za zaključavanje zaslona. Moguće je postaviti račune za 20 osoba. Više nego dovoljno, zar ne?

Google navigacija radi sasvim OK. Sateliti su na spronalazili s pteciznošću od +/-   10 metara.  Internet: LG je ponudio kao i većina današnjih proizvođača mobilnih uređaja korisnicima na odabir dva preglednika:  nativni iz android sustava i Chrome. Ali, u android preglednik je ubačena zgodna opcija za uzimanje snimki zaslona cijele mrežne stranice. Zaslonsku snimku kasnije možete smanjiti ili izrezati željeni dio. Ako je članak predugačak (kao ova recenzija), snimka neće bit baš uspješna.

Ovdje trebamo spomenuti da želite li igrati online igrice i gledati video na nekim mrežnim stranicama morate preuzeti i instalirati Flash player. Postoji jedan mali problemčić koji smo uočili tijekom korištenja internetskih preglednika: Prolazi malo previše vremena kada se iz zooma vraćaju u normalni prikaz.

Geste obuhvaćaju automatsko odgovaranje na poziv čim smartphone približimo uho, okretanjem uređaja dolazi do utišavanja zvuka, zaustavljanje alarma,  prelaskom ruke lijevo ili desno iznad tipkovnice podešava se njen položaj,  pomicanje očiju zaustavlja video, a  naginjanjem smartphonea ulijevo ili desno premješta se ikona na zaslon koji želimo. Sve geste rade dobro. Ne savršeno, ali zadovoljavajuće. Prisutan je tihi način rada koji čuva naš san noću da ne budemo ometani vibracijama ili zvukovima iz LG G2 smartphonea. Nije niti loše koristiti ovu opciju za popodnevno peglanje kapaka :)

tipkovnice

Tipkovnica: LG ima opciju za korištenje jednom rukom tako da bude prikazana s lijeve ili desne strane.

ocjena OS-a

  9/10

Multimedija

 

Prednja kamera daje fotografije od 1920×1080 točaka u omjeru 16:9 i video 1080 p na 30 fps. Glavna kamera ima senzor  razlučivost od 13 MP. Objektiv za zaštitu protiv ogrebotina koristi safir – kristalno staklo .  Otvor blende ostaje na f/2.4, što se može smatrati standardom za top modele. Na plus strani je podrška optičkog stabilizatora OIS koji ne radi sjajno ali ima koristi od njega, najviše ta snimanje video isječaka. Tipka za kontrolu glasnoće može se koristiti kao samookidač.  LG G2 je prvi model proizvođača koji podržava 9 točaka automatskog fokusiranja unutar 3 x 3 rešetke. Ovisno o svjetlosnim uvjetima radi bolje ili lošije. Kamera u foto načinu rada snima fotografije na 13 MP maksimalne rezolucije 4160 x 3120 točaka u omjeru 4:3. U omjeru 16:9 nije moguće koristiti razlučivost senzora od 13 MP već 10 MP i tada dobivamo fotografije rezolucije 4160 X 2340 točaka. Korištenjem 8 MP u omjeru 4:3 dobivamo fotografije 3264 x 2448 točaka, dok 1280 x 960 točaka rezolucije u omjeru 4:3 daje nam 1 MP. Kamera je brza osim kada se snimaju HDR fotografije. Sučelje kamere ima mnogo promjena u odnosu na prijašnje modele. Ovdje LG koketira sa Samsung Galaxy grafičkim sučeljem. Klikom na gornji lijevi kut u postavkama je moguće podesiti razne opcije u detalje. U postavkama imamo odabir načina rada bljeskalice, praćenje lica u tri koraka, Inteligentni automatski način rada , Shot & Clear (uklanjanje objekata s fotografija), odabir scena, aktiviranje okidanja glasom, određivanje ISO vrijednosti ili balansa bijele boje, timer , geotagging, snimak u trenutku (snima fotografiju prije nego se pritisne okidač), okidanje do 20 slika u brzom slijedu itd. VR panoramski mod koristi se za snimanje fotografija u 360 stupnjeva. Nakon ulaska u ovaj način rada potrebno je pritisnuti tipku kamere kako bi se pokrenulo odbrojavanje za 3 sekunde, a zatim krećete kadrirati laganim pomicanjem smartphonea gore i dolje. Nakon sinteze dobivamo fotografije rezolucije 3200 x 1920 točaka oko 6.14 MP. Koristimo li standardni panoramski mod dobivamo fotografije rezolucije 5888 x 1008 točaka na oko 5,94 MP. Beauty način rada prepoznaje lica i automatski ih sintetizira bez dodatne konfiguracije.

trio

trio 2

iPhone

Fotografije u punoj rezoluciji su dostupne .

Kvaliteta fotografija nije na razini ali opet smo ostali ugodno iznenađeni. Fotografije na dnevnoj svjetlosti su nam mrvicu bolje nego na nedavno recenziranoj , iako je isti Sonyjev Exmor RS, senzor u igri. Na zadane postavke , dobili smo odlične rezultate na prostoru . Balans bijele boje i detalji nisu loši iako postoji buka koristili se zoom. U slabijem svjetlosnom okruženju pati od istih problema kao njegovi konkurenti. Ima li dovoljno svjetline u zatvorenom prosto fotke su dobre. Bljeskalica pomaže u rasponu od 6-10 metara. Makro snimke imaju prilično točne boje u većini situacija .

Fotografije u punoj rezoluciji su dostupne .

Video specifikacije nisu nikako loše. Kamera snima 1080 p video na 30 fps ali može i na 60 fps. Postoji nekoliko načina snimanja, dodani su neki zabavni efekti, praćenje zumiranje, hvatanje 2 MP fotografije tijekom snimanja, i dual video snimanje korištenjem obje kamere. Izlazna rezolucija je samo 1280×720 točaka. Potonju opciju LG je promovirao još u veljači za G Pro smartphone a u ožujku je osvanula i na SGS4 modelu. Za video je moguće koristiti Audio Zoom koji će prikazati gdje zvuk bi trebao biti uhvaćen.

Galerija je dobila samo kozmetičke promijene u obliku boja u odnosu na izvornu aplikaciju. Ništa više. Korištenjem proširenja galerije je moguće uređivati fotografije primijeniti filtre. Sve standardno. ClipTray je folder koji nedavno kopirane slike u jednoj galeriji za jednostavnu organizaciju. S ovog mjesta nije problem poslati one slike na e-mail, poruke ili priložiti dokumentima.

Video player dopušta prilagoditi brzinu video reprodukcije, Najbrža opcija je 1.5 puta, a 0.5 puta najsporije. Bez problema smo pokretali  sve glavne video formate.  Kroz BSPlayer mogli smo pokrenuti  HD MOV  i MKV video-formate.

LG G2 ima FM radio prijemnik. Nemamo prigov0ra na rad. Sviđa nam se što ima opciju za određivanje vremena njegova isključivanja.

MM

  8/10

_________________________________________________________________________________________________

Ukupni dojam:

Nepotrebno je reći da nismo nimalo razočarani LG G2 modelom. LG G2 je prema našem mišljenju najboljih flagship smartphonea (bez phableta) dostupan u ovom trenutku. Čipset je vrh vrhova i ” Samsung Exynos 5410 Octa ozbiljno zaostaje. Ekran je odličan, samo šteta da nije osjetljiv tako da se može koristiti rukavicama. Kvaliteta zvuka je vrlo dobra ali nije na visini. Jedna od većih zamjerki s naše strane je korištenje sjajne plastike u izradi stražnje strane. Nismo ljubitelji plastike.

Ukupni rangFoto/video mogućnosti su jednako dobre kao i kod konkurencije ali autonomija baterije je bolja. Kada smo već kod konkurencije, njegovi glavni protivnici su HTC One kvalitetom izrade kučišta i Sony Xperia Z1 sa svojom otpornošću na prašinu i hidroizolacijskim svojstvima. Sve u svemu LG G2 ima sve preduvjete za uspjeh na tržištu i dokazuje da je LG je u stanju proizvesti jako zanimljiv uređaj po konkurentskoj cijeni.  LG G2  je raspoloživ u bijeloj i crnoj boji, a u Vip ponudi dostupan je po cijeni od 599 kuna u tarifi Tango 5, odnosno 5.299 kuna u slobodnoj prodaji.  

foto/video www.racunalo.com (Sanja Ledinek)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.