LG G2 službeno predstavljen u New Yorku, novi premium smartphone s puno novih tehnologija

Fotografija članka: LG G2 službeno predstavljen u New Yorku, novi premium smartphone s puno novih tehnologija

Kako izgleda i koliko je moćan novi LG G2? Dovoljno je reći kako ulazi u klasu smartphonea kao što su Apple iPhone 5, Samsung Galaxy S4, HTC One, Sony Xperia Z i Motorola Moto X. No, LG je naglasak stavio ne na hardver nego na softver. Pametno i mudro.

Oglas

Jasno, nakon ove premijere pojavit će se pregršt glasina ili bolje rečeno nadglasavanja koji je među njima bolji. Ono što smo mogli vidjeti uživo na predstavljanju, LG G2 je zaista vrhunski smartphone koji može slobodno stati uz bok konkurentskih top modela. Uvijek smo nekako bili naklonjeni ovoj južnokorejskoj kompaniji koja je uvijek nekako nezasluženo u drugom planu.

Novi LG G2 više nema u nazivu riječ “Optimus”. Očito je kako i LG ide na jednostavnost i bolju prepoznatljivost što bi se marketinški moglo isplatiti. Ono što smo uspjeli saznati je kako novi LG G2 ima Power (paljenje i gašenje) i Volume tipke (pojačavanje i stišavanje tona), što nas i nije iznenadilo, čista klasika. No, iznenađenje je što su te tipke postavljene ispod kamere sa stražnje strane i u sredini. Izgleda simpatično, pitanje je li i praktično. U LG-ju tvrde kako je ovo puno prirodniji dizajn i kako će korisnici uvijek znati gdje se nalaze te tipke, bez potrebe da ih traže “okolo” smartphonea.

LG G2 ima 5,2 inčni IPS ekran Full HD rezolucije (1920×1080 točaka), a radi na 4-jezgrenom Qualcomm Snapdragon 8974 procesoru na 2,26GHz. Ugrađeno je 2GB RAM-a, stražnja kamera ima 13 megapiksela i prekrivena je “safirnim” staklom – to znači da je puno otpornija na mehanička oštećenja. Prednja kamera je također solidna od 2,1MP.

Za pohranu podataka poslužit će 32GB od čega je iskoristivo za korisnike odo 24GB. Baterija je prilično jaka, 3000mAh, a kada vam je sve uključeno (WiFi, Bluetooth, GPS,…) trebala bi izdržati oko 30-ak sati rada. Pomalo neugodno iznenađenje je nedostatak microSD, ulaza, u LG-ju valjda znaju zašto su ga izostavili.

Ono što smo u prijenosu uživo iz New Yorka primijetili je kako je kompanija za LG G2 naglasak više dala na softversku podršku nego na sam hardver koji je sve manje faktor zbog kojeg se kupuju smartphonei. Upravo je softver ona dodatna “snaga” zbog koje će se kupci odlučivati koji uređaj kupiti.

Novi LG G2 ima pregršt novih tehnologija i inovacija, izdvajamo:
– direktnim pristupom u QuickMemo i kameri – ako držite tipku za pojačavanje glasnoće zvuka 3 sekunde aktivirat će se QuickMemo aplikacija. Ako 3 sekunde držite tipku za stišavanje tona, pali se kamera. Isto tako, kada se kamera upali, ta ista tipka služi i za “okidanje”.
– Knock Knock “kucanje” (kuc-kuc) – ako dva puta “tapnete” ekran aktivirat će se LG G2 ili vratiti u stanje mirovanja
– Auto-Focus u 9 točaka – karakteristika boljih D-SLR digitalnih fotoaparata, a sada i na LG G2 smartphoneu koji može fokusirati objekte u više točaka, čak devet
– Audio Zoom – kada npr. snimate video i ako zoom-irate neku osobu, uređaj će pojačati glas te osobe a umanjiti glasove (zvuk) drugih osoba ili okoline
–  Hi-Fi Music and Audio: LG G2 je prvi pametni telefon koji može svirati FLAC audio zapise u 192kHz, 24-bitni zvuk i WAV zapise. Ovisno o tržištu, uz LG G2 ćete moći dobiti i posebne slušalice kako bi mogli čuti “napredniji” odnosno kvalitetniji zvuk
– Guest Mode – kao i nova inačica standardnog Android OS-a, i LG G2 podržava “guest profile”. To vam je nešto slično kao npr. “korisnik” profil na Windows operativnom sustavu, što znači da ne možete ništa instalirati ili brisati, nego samo koristiti uređaj. Drugim riječima, to znači da LG G2 možete dati i djeci da se igraju, bez bojazni da će vam nešto izbrisati ili instalirati
– Answer Me – ako vas netko zove, samo prislonite telefon uz uho i slušalica će se automatski aktivirati – ne morate posebno stiskati “zelenu tipku”
– Quick Remote – smartphone možete iskoristiti i kao univerzalni daljinski upravljač, zahvaljujući ugrađenom infracrvenom senzoru. Zafrkavajte ukućane mijenjajući kanale, a da ono to i ne znaju :)
– Quick Window Case – slično kao i Samsungov Galaxy S4, samo nešto malo drugačije

Možda bi bilo i najkorektnije reći kako novi LG G2 i po izgledu i po mogućnostima nalikuje na Galaxy S4. Koji je bolji, teško je reći, tu su negdje, no LG je predstavio neke novitete koje nema Samsungov model, a kako je i noviji dat ćemo mu blagu prednost.

Novi LG G2 će se u narednih dva mjeseca pojaviti u više od 130 zemalja širom svijeta. Već pogađate, među njima je i Hrvatska, gotovo vam sigurno možemo potvrditi kako će se ovaj vrhunski smartphone pojaviti i iu Hrvatskoj.

Kompletnu konfiguraciju novog LG G2 smartphonea možete pronaći i na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.