LG Fx0 4G LTE prvi smartfon s prozirnim kućištem i Firefox OS-om

Fotografija članka: LG Fx0 4G LTE prvi smartfon s prozirnim kućištem i Firefox OS-om

Južnokorejska kompanija je predstavila novi pametni telefon koji se temelji na operativnom sustavu Firefox OS, o kojem se u posljednje vrijeme sve više čuje.

Oglas

LG Fx0 je ujedno i prvi pametni telefon koji istovremeno ima podršku za 4G LTE i koji radi na Firefox OS-u. Ono što je prilično zgodno vidjeti je njegovo prozirno kućište tako da možete vidjeti što se sve nalazi ispod. U svakom slučaju radi se o drugačijem smartfonu.

Što se hardvera tiče, LG Fx0 se može pohvaliti 4,7 inčnim IPS ekranom HD rezolucije od 1280 x 720 točaka, a radi na popularnom 4-jezgrenom Qualcomm Snapdragon 400 (MSM8926) procesoru na 1,2 GHz. Ugrađeno je 1,5 GB RAM-a i 16 GB interne memorije.

Kao što smo već spomenuli, ovaj uređaj podržava 2G, 3G, 4G LTE mreže, a uz Wi-FI i Bluetooth podržava i NFC bežično povezivanje. Ugrađene su i dvije kamere od 2,1 MP i 8 MP, dok je baterija od 2370 mAh i navodno bi trebala izdržati čak 820 sati na čekanju.

Saznajemo kako će LG Fx0 4G LTE pametni telefon prvo biti dostupan na japanskom tržištu preko -ja (prodaja je počela danas, na Božić) i to u vrlo ograničenim količinama, dok slobodna prodaja započinje 6. siječnja. Cijena nije baš mala, 50.000 jena odnosno 414$. No, ne možemo ga usporediti ni s čim jer je drugačiji i jedinstven kao prvi Firefox OS smartfon koji podržava 4G LTE.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.