LG EA93 Ultra Wide Monitor – da je širok, širok je! Prvi 21:9 monitor na svijetu!

Fotografija članka: LG EA93 Ultra Wide Monitor – da je širok, širok je! Prvi 21:9 monitor na svijetu!

LG Electronics je upravo najavio svoj EA93 ultra-široki monitor, prvi monitor na svijetu koji ima dijagonalu u odnosu 21:9, za razliku od “normalne” 16:9 dijagonale.

Oglas

Radi se o 29 inčnom monitoru koji ima 4-Screen Split mogućnost, a namijenjen je u prvom redu onima kojima uvijek nedostaje prostora na radnoj površini, a takvih nas je poprilično :) Umjesto da kupujete dva monitora, LG nudi rješenje u jednom širem monitoru koji ima 100% sRGB za bolji multitasking ali i multimedijske zahtjeve.

Monitor ima IPS matricu tako da je kut gledanja odličan, a i treba biti s obzirom da se praktički nalazi “oko vas”. Zanimljivo je da u LG-ju kažu kako on može pronaći svoju primjenu i u domu i u uredima ili u grafičkim i dizajnerskim studijima. Ako malo razmislite, moguće je na njemu istovremeno pokrenuti i film, ali i raditi “sa strane”, s obzirom na njegovu širinu. A širok je 29 inča, odnosno 73,66 centimetara.

LG za sada nije objavio cijenu ovog monitora, no saznali smo kako će se krajem studenog pojaviti na južnokorejskom tržištu u prodaji, a najvjerojatnije do kraja 2012. godine i globalno. Kada i po kojoj će se cijeni pojaviti na hrvatskom tržištu, raspitajte se kod ovlaštenih distributera.

U videu niže vidjet ćete kako u stvari imate čak četiri radne površine, dvije lijevo i dvije desno (4-Screen Split). Na vama je da si rasporedite posao po ekranu, ovoga puta ne možete “plakati” kako mjesta nemate :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.