LG 34UM95 IPS UltraWide QHD 34 inčni monitor odličnog omjera stranica od 21:9

Fotografija članka: LG 34UM95 IPS UltraWide QHD 34 inčni monitor odličnog omjera stranica od 21:9

Novi LG 34UM95 monitor bi se trebao svidjeti mnogima – ljubiteljima filmova, ali još više gamerima i dizajnerima, i onima kojima uvijek fali prostora na radnoj površini.

Oglas

LG Electronics je objavio kako će najnoviji predstavnici njihove linije UltraWide monitora omjera stranica 21:9 od početka srpnja biti dostupni na hrvatskom tržištu. Riječ je o prvom na svijetu 34-inčnom 21:9 IPS UltraWide QHD monitoru (model LG 34UM95) koji pruža sve prednosti zaslona ovakvog ultraširokog omjera stranica i zapanjujuće QHD razlučivosti (3440×1440) te modelima serije UM65 dostupnima u veličinama od 25, 29 i 34 inča za produktivnost pri radu te realistični doživljaj gaminga i filmova.

Monitor LG 34UM95

Monitor 34UM95 postavlja nove standarde povezivanja sa svojom podrškom za Thunderbolt™ 2 koji osigurava brzinu prijenosa do 20 Gbps, trenutno najveću u segmentu monitora. Thunderbolt™ 2 korisnicima omogućava gledanje i uređivanje 4K videa te istovremeni prijenos podataka na druge uređaje kroz jedan ulaz. Moguće je lančano povezati i do šest uređaja te tako stvoriti nevjerojatno učinkovit radni prostor. Isto tako, Thunderbolt™ 2 omogućava korisnicima povezivanje monitora LG 34UM95 s novim Appleovim računalom Mac Pro, a time i iskorištavanje najveće brzine pri povezivosti putem kabela koja je trenutno dostupna.

Multimedijski urednici i grafički stručnjaci cijenit će visoku razlučivost i povećane sveukupne mogućnosti upravljanja bojama. Uz prikaz zapanjujuće jasnoće i boje, LG 34UM95 može prikazati preko 99 posto sRGB prostora boja te nudi vrhunsku 10-bitnu dubinu boje. Hardverska kalibracija je također moguća zahvaljujući LG-evom softveru True Color Finder i ugrađenom scaleru. Štoviše, LG je ovaj monitor dizajnirao kako bi nadišao zahtjeve grafičkih stručnjaka i profesionalaca u industriji zabave kad je riječ o točnosti prikazanih boja.

LG 34UM95 IPS UltraWide QHD 34 inčni monitor odličnog omjera stranica

34UM95 uključuje LG-eve funkcije 4-Screen Split i Dual Link-up koje omogućuju korisnicima manipuliranje i konfiguriranje prostora na zaslonu kako bi odgovarao njihovim potrebama. Monitor podržava HDMI i DisplayPort za zrcaljenje i prijenos sadržaja s niza uređaja. Sve to prati elegantan izgled uz LG-ev uranjajući dizajn CINEMA SCREEN i koncept Crystal Float. Tu su i nevjerojatno uski okviri i transparentan stalak, a monitor je opremljen i ugrađenim stereo zvučnicima za uživanje u igrama i filmovima.

Tu su i značajke prilagođene korisnicima za još ugodnije iskustvo uporabe. Način rada za čitanje (Reader Mode) sprečava naprezanje očiju i smanjuje potrošnju energije prikazom slike nalik ispisu na papiru. 34UM95 koristi i LG-evu značajku Flicker-Safe s certifikatom TÜV Rheinlanda za učinkovitost u uklanjanju treperenja zaslona. Tu je i upravljanje uz Joystick on-screen-display, sustav izbornika za praktičnu i udobnu navigaciju.

Monitor LG UM95 dobitnik je nagrade Best Photo Monitor koju dodjeljuje ugledna organizacija Technical Image Press Association (TIPA), ali i najpoznatije nagrade za dizajn red dot. Na našem je tržištu dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 7.999 kuna.

Monitori serije UM65

Uz UM95, LG je predstavio i nešto tanje i ekonomičnije monitore serije UM65 koji dolaze s dijagonalama svojih IPS zaslona od 25, 29 i 34 inča te razlučivošću 2560×1080. Ovi uređaji pružaju praktične funkcije multitaskinga te jednako naprednu kvalitetu slike, no korisnici mogu izabrati veličinu zaslona koja odgovara njihovim potrebama. Ova se serija također može pohvaliti dugim popisom impresivnih značajki koje čine zabavu intenzivnijom, multitasking jednostavnijim, a obavljanje posla produktivnijim.

Monitor 25UM65 dostupan je po preporučenoj cijeni od 1.999 kuna, 29UM65 po cijeni od 3.499 kuna, a 34UM65 za 4.599 kuna.

LG 34UM95 IPS UltraWide QHD 34 inčni monitor odličnog omjera stranica

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.