Lexar memorijskim karticama došao je kraj

Fotografija članka: Lexar memorijskim karticama došao je kraj

Lexar memorijske kartice zadnjih su 20 godina bile bitno ime u svijetu pohrane podataka, no sada je, čini se, došao kraj. Firma Micron koja je vlasnik Lexara najavila je kako prestaju poslovati u maloprodaji.

Oglas

Prema službenom priopćenju, Micron gasi svo poslovanje u svezi sa maloprodajom memorija te zatvara to odjeljenje. Sada se fokusiraju na “povećavanje prilika u tržištima i kanalima više vrijednosti”.

No ipak, iz Microna kažu da razmatraju mogućnost prodaje Lexar brenda, djelomično ili u potpunosti, tako da još možda ima nade da će Lexarove flash memorije i SD kartice opstati. Objava na službenom blogu Lexara spominje kako će Lexar nastaviti pružati podršku tokom prijelaza, tako da ste za sada sigurni ako bude kakvih problema sa njihovim proizvodima.

U slučaju ovakvog nesretnog raspleta ćemo se morati osloniti na druge pouzdane proizvođače SanDisk, Kingston, Transcend i ostale.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.