Leteći dron s bacačem plamena – kako izgleda kada čisti električne vodove!

Fotografija članka: Leteći dron s bacačem plamena – kako izgleda kada čisti električne vodove!

Novi radni tjedan započnimo s neobičnom vijesti, odnosno videom u kojem su inovativni Kinezi iskoristili leteći dron koji bljuje vatru!

Oglas

Kako se na električnim vodovima i stupovima u Kini može pronaći i krša, odnosno ostataka plastike, tkanina ili tko zna čega. Kako se to zakvači na same strujne vodove teško je reći, možda za to može biti krivac i vjetar. Zakačenu prljavštinu treba nekako ukloniti kako ne bi izazvala kratki spoj i ispadanje strujne mreže. Za taj su problem Kinezi počeli koristiti leteće dronove s bacačima plamena.

Možda malo zvuči neobično, ali kada pogledate video prilog niže sve će vam biti puno jasnije. Jedna kineska kompanija u kineskom gradu Xiangyang dosjetila se ovog načina čišćenja koji je s jedne strane vrlo koristan, a s druge strane vrlo zabavan.

No, dron koji su upotrijebili je prilično velik i moćan, ima čak 8 propelera, te montirani bacač plamena koji se kao i dron može daljinski kontrolirati. Na ovaj se način vrlo efikasno mogu ukloniti plastične vrećice, tkanina, pa čak i ptičji izmet. Zahvaljujući dronovima radnici se više ne moraju penjati na visoke stupove i praktički riskirati svoj život čisteći električne vodove.

Kako spominju kineski izvori, radi se o DJI S1000+ dronu s moćnim motorima koji može podići i do 11 kilograma tereta, a što je dovoljno za podići ručni bacač plamena.

Ovo nije prvi puta da se dronovi koriste za ovu svrhu. Već su to ranije napravili na sveučilištu Lincoln u američkoj državi Nebraska, a radi se o namjenskom dronu koji može, kako kažu, kreirati “kontrolirani plamen”.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.