Lenovo Yoga 920, ThinkPad X1 Tablet, ThinkPad X1 Carbon i IdeaPad 720S sigurniji uz Intel Online Connect

Fotografija članka: Lenovo Yoga 920, ThinkPad X1 Tablet, ThinkPad X1 Carbon i IdeaPad 720S sigurniji uz Intel Online Connect

Lenovo je prva PC tvrtka koja na tržištu predstavlja FIDO – certificirane autentifikatore izravno integrirane u Windows računala radi jednostavnije i sigurnije online provjere autentičnosti prilikom prijave na popularne stranice kao što su PayPal, Google, Dropbox i Facebook.

Oglas

Pokazatelji ukazuju da se 81% proboja podataka odnosilo na slabe, zadane (default) ili ukradene lozinke, a phishing napadi povećali su se za 65% u odnosnu na prethodnu godinu. Zaštita online privatnosti, identiteta i svih vrsta podataka važnija je nego ikad – zahtijeva robusniju sigurnosnu praksu. Lenovo i Intel danas su predstavili prve ugrađene mjere provjere autentičnosti za osobno računalo kako bi podržali online pretraživanje, rad i kupnju preko interneta. Koristeći Intel Online Connect na 7. i 8. Gen Intel Core procesore , najnovija računala tvrtke Lenovo uključujući Yoga 920, ThinkPad X1 Tablet (druga generacija), ThinkPad X1 Carbon (peta generacija) i IdeaPad 720S, integriraju FIDO certificirane autentifikatore izravno u jezgru osobnog računala, donoseći jednostavniju i sigurniju mrežnu provjeru autentičnosti pri prijavi na popularne web stranice, kao što su PayPal, Google, Dropbox i Facebook.

Umjesto da ovise o zaporkama kao jedinoj potvrdi identiteta za prijave na web stranice, korisnici sada imaju sigurniji način prijave pomoću dodira prsta na integriranom čitaču otisaka prstiju putem Universal Authentication Framework (UAF) protokola ili klikomgumba na zaslonu u stvarnom vremenu, putem Universal 2nd Factor (U2F) protokola. Pomoću tih integriranih FIDO autentifikatora web-stranice koriste sigurnosne ključeve koji su zaštićeni i duboko ukorijenjeni u hardver osobnog računala, u konačnici povećavajući zaštitu korisnika i smanjujući prijevare.

• UAF provjera autentičnosti preko otiska prsta: Dodirom prsta na čitaču šifriranih otisaka prstiju ugrađenih u računalu korisnici mogu jednostavno zaštititi svoj PayPal račun.
• U2F s ugrađenom autentifikacijom uz dva koraka (2nd factor authentication): Dodatni faktor sigurnosti integriran je u postupak provjere autentičnosti nakon što se korisnici prijave na web stranicu putem standardnog korisničkog identifikacijske oznake i lozinke. Umjesto korištenja zasebnog sigurnosnog ključa ili SMS koda, autentifikacija drugog čimbenika ugrađena je u samo računalo kako bi identificirala korisnika i izravno ga potaknula da koristi gumb za prijavljivanje na web stranice kao što su Google, Facebook, Dropbox i mnoge druge .

i Intelov Software Guard Extensions (Intel SGX) ugrađeni su u sedmu i osmu generaciju Intel Core procesora te nude zaštitu podataka o autentičnosti korisnika uz implementaciju integriranog čitača otiska prsta za uključivanje mjera osmišljenih za sigurno korisničko iskustvo.

Trgovci također imaju koristi od ove integracije. Pomoću autentifikatora izravno ugrađenih u računala, trgovci mogu proširiti sigurnosne mjere milijunima korisnika koji rutinski koriste svoje računalo za pristup društvenim medijima, bankovnim informacijama i online kupnji.

Danas stvarnost povezanog online svijeta znači da potrošači trebaju sigurnost koja je jednostavna za korištenje. Ovo integrirano rješenje nastoji učiniti upravo to kombinacijom najnovijih tehnologija i hardvera kako bi se smanjilo oslanjanje na lozinke, pomažući zaštititi korisnika od phishinga ili malware napada te zaštititi najizloženije osobne podatke korisnika šifriranjem na razini hardvera. Sve to znači da korisnici mogu provesti više vremena na mreži i manje se brinuti o sigurnosti podataka.

Dostupnost

Intel Online Connect može se preuzeti s web stranice, također će biti dostupan putem opcija Lenovo System Update i Lenovo AppExplorer te na svim Lenovo prijenosnicima sa sedmom i osmom generacijom Intel Core procesora koji imaju omogućen Intel SGX.3

Lista kompatibilnih Lenovo sistema uključuje Yoga 920, IdeaPad 720S, ThinkPad X1 Tablet (druga generacija), ThinkPad X1 Carbon (peta generacija), ThinkPad Yoga 370, ThinkPad T570, ThinkPad P51s, ThinkPad T470s, ThinkPad X270 te ThinkPad X270s. Inače sva najnovija Lenovo računala i dodatnu opremu možete pronaći i u .

Odlazak na internet postao je nezaobilazan dio našeg svakodnevnog života u digitalnom svijetu. Ljudi trebaju jednostavnu, ugrađenu sigurnost koja im pomaže u zaštiti prilikom prijavljivanja na web stranice vezane uz bankarstvo, kupovinu i društvene medije. Partnerstvom s Intelom vezanim uz pružanje FIDO certificiranih rješenja, suočavamo se s izazovima online sigurnosti pružajući jednostavnije i sigurnije iskustvo online provjere autentičnosti i smanjujući našu ovisnost isključivo o zaporkama.
– Johnson Jia, viši potpredsjednik Lenovo računala i Smart Devices Product Group
Intel nastavlja poticati inovativnost koja pojednostavljuje i osigurava računalno iskustvo. Uzbuđeni smo zbog bliske suradnje između Intela i Lenova pomoću hardverske tehnologije na 7. i 8. generaciji Intel Core procesora kako bismo pružili sigurno iskustvo autentifikacije na osobnom računalu.
– Chris Walker, potpredsjednik grupe Client Computing Group i generalni direktor Mobility Client Platform
Oduševljen sam zbog realizacije ovog partnerstva između članova odbora FIDO Alliance, Intela i Lenova, što je rezultiralo prvim ugrađenim otiskom prsta kojeg omogućuje FIDO u PC industriji i sad uključuje podršku za sve FIDO protokole na nekoliko novih vodećih PC modela. Današnje vijesti osnažuju FIDO autentifikaciju kao de facto standardnu tehnologiju za pomicanje svijeta izvan zaporki, na svim uređajima povezanim s internetom: osobnim računalima, mobilnim uređajima i internetskim sadržajima.
– Brett McDowell, izvršni direktor FIDO Alliance
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.