Lenovo Yoga 3 Pro 13,3 recenzija – lagan, prelijep i vrlo moćan

Pokreni i gledaj YouTube video zapis
Fotografija članka: Lenovo Yoga 3 Pro 13,3 recenzija – lagan, prelijep i vrlo moćan

Prije točno 11 mjeseci prvi smo u Hrvatskoj testirali novi Yoga 2 Pro prijenosnik. Povijest se ponavlja, na našem testnom stolu prvi smo dobili i novo Lenovo Yoga 3 Pro fleksibilno prijenosno računalo.

Oglas

Lenovo Yoga 3 Pro – osnovne značajke:
– 13,3 inčni QHD osjetliv na dodir
– Intel Core M-5Y70, Intel HD grafika
– 8 GB RAM-a
– 256 GB SSD
– web kamera
– Windows 8.1 Pro
– baterija litij-ionska, 4 ćelije
– dimenzije 330 x 220 x 15,5 milimetara
– težina 1,39 kilograma
– Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0, microHDMI, 2x USB 3.0, 1x USB 2.0 (s DC-in funkcijom), pregršt korisnih aplikacija…

Prijenosno računalo koje smo dobili na test nasljednik je prošlogodišnjeg hvaljenog modela koji se proslavio svojim dizajnom, fleksibilnošću, jakom konfiguracijom i vrlo stabilnim radom. Novi Lenovo Yoga 3 Pro napravio je ne jedan nego dva koraka dalje – hardver je osvježen najnovijom 5. generacijom Intelovih Core procesora iz “Broadwell ” obitelji, dizajn je osjetno tanji i elegantniji uz potpuno novu šarku koja je ponovo revolucionarna i omogućuje rad u bilo kojem položaju.

Imati u rukama jedno ovakvo prijenosno računalo pravi je privilegij. Testirati smartfon ili tablet, to može svatko priuštiti, no ovakav elitni prijenosnik, to mogu samo portali odlikaši kao što je naš Racunalo.com. Ponosni smo što imamo višegodišnju odličnu suradnju s kompanijom Lenovo tako da smo prvi dobili priliku isprobati ovaj prijenosnik za profesionalce. To vam sugerira i sufiks “Pro” u nazivu samog prijenosnika.

¸Podsjetit ćemo vas kako je Lenovo Yoga 3 Pro svoju premijeru doživio u prvoj polovici listopada ove godine na posebnom eventu u Londonu, o čemu smo vas također . Predstavljen je uz još pet vrhunskih Lenovo tablet, tri na Androidu i dva na Windows operativnim sustavima.

I novi Lenovo Yoga 3 Pro prijenosnik predstavlja sam vrh kompanijine, ali i svjetske ponude u toj klasi. O seriji Yoga više ne tremo puno ništa objašnjavati, svi znaju kako se radi o seriji prijenosnika koji se zahvaljujući rotacijskoj šarki od 360 stupnjeva u trenu pretvara iz prijenosnog računala u tablet. Osim toga, elegantno je lijep i tanak, tako da ćete jednostavno privlačiti tuđe poglede kao magnet, a prilagodnjiv je kao što ste i vi sami u svom svakodnevnom životu. Lenovo Yoga 3 Pro je Mercedes među laptopima, to vam mora biti jasno.

Sadržaj kutije

Ono što nas je prvo ugodno iznenadilo je veličina kutije. Nećete vjerovati, ali ona je tek nešto veća od samog prijenosnog računala. Čak smo pomislili kako je u njoj tablet, ali nije. U njoj je pravi prijenosnik koji se proteže od jednog do drugog ruba kutije. Inače je standardno crne boje, kao i drugi Lenovo proizvodi, sa srebrnim slovima.

Druga stvar koja nas je iznenadila je ono što smo vidjeli nakon što smo otvorili kutiju. I sami znate kako ambalaža itekako prodaj proizvod, a ova je i kvalitetna i inovativna. Kako vadite prijenosnik? Samo lijevi i desni “jezik” otvorite prema van, a sredini dio kutije se podigne (pogledajte video). Jednostavno, već nam se i ovo sviđa.

Ispod samog prijenosnika u lijevom pretincu se nalazi punjač s USB kabelom, dok se desno nalazi ponešto papirologije, upute i garancijski list. No, ono što nas je dodatno iznenadilo je Google Play dodatak koji vam nudi neograničenu glazbu koji sugerira kako se na laptopu nalazi posebno modificirani radio koji omogućuje besplatno slušanje glazbe u prva tri mjeseca korištenja Lenovo Yoga 3 Pro laptopa. Vidite što se sve može pronaći u kutiji, vrlo zgodno :)

Dizajn

Ljepota na našem stolu, što drugo reći. Lenovo Yoga 3 Pro je ponovo osjetno ljepši od svog prethodnika. Istina, i dvojka je izuzetno lijep prijenosnik, no ovaj novi model je ponovo u svemu nadmašio svog prethodnika. Idemo redom… Kućište je vrlo elegantno , tanko i metalno, kvaliteta se osjeti iz svakog kuta, kako bi se reklo.

Primjerak koji smo dobili na test je srebrne boje, a iskreno se nadamo kako će se u prodaji pojaviti i onaj prekrasni narančasti koji je puno upečatljiviji i prepoznatljiviji. Sa stražnje se ekrana u gornjem lijevom uglu ponosno se smjestio Lenovo logo. Cijelo kućište ima lagani točkasti dizajn koji je jedva vidljiv, ali dovoljno da na njemu ne ostaju otisci prstiju. S donje se strane nalaze standardne četiri gumene nožice koje sprječavaju klizanje po stolu, a u lijevom i desnom donjem kutu su otvori koji nam sugeriraju kako se tu nalaze zvučnici.

Ono što nas je malo začudilo je kako nema ventilacijskih izlaza, onih famoznih duguljastih rebrastih proreza. Razlog leži u tome što je u Lenovo Yoga 3 Pro prijenosnik ugrađena najnovija Intelov Core generacija procesora iz “Broadwell” obitelji, a za koju kažu kako im hlađenje ne treba. Isto tako, to je vjerojatno pomoglo i u dizajnu koji je sada još tanji i elegantniji, sve je bliže tabletima.

Svi ulai i izlazi su naravno smješteni po lijevom i desnom rubu. Na lijevom se nalazi USB 2.0 ulaz žute boje koji istovremeno služi i za punjenje, zatim 1x USB 3.0 ulaz, microHDMI video izlaz, te višestruki čitač memorijskih kartica. Po desnom ćete rubu pronaći tipku za paljenje i gašenje, tipku koja zaključava rotiranje ekrana, tipku za pojačavanje i stišavanje zvuka, zajednički ulaz/izlaz za slušalice i mikrofon, kao i USB 3.0 ulaz koji može poslužiti i za punjenje drugih mobilnih uređaja.

Šećer smo ostavili za kraj. Popularne šarke koje se i na ovom modelu zakreću za potpunih 360 stupnjeva. No za razliku od Yoga 2 modela koji je imao dvije, Lenovo Yoga 3 Pro ima čak šest šarki koje su još jače i čvršće te će izdržati još više otvaranja i zatvaranja. Ono što moramo spomenuti kako niti u starijoj generaciji nismo imali problema s njihovom izdržljivosti jer traju praktički beskonačno, a ovdje još i duže :)

Jeste li znali kako su šarke izrađene od čak 813 pojedinačnih komada aluminija i čelika, a inspirirane su remenom za sat tako da izgledaju zaista sjajno, i to doslovno :)

Kako je Lenovo Yoga 3 Pro hibridni prijenosnik, i sami znate kako ima više različitih položaja u kojima ga možete koristiti – kao prijenosno računalo, stalak, tablet ili šator. Kako ga god postavili, prijenosnik će automatski signalizirati u kojem se položaju nalazi i istovremeno prilagoditi ekran (rotacija) i tipkovnicu (isključivanje) u skladu s određenim položajem. Primjerice, u šator modu slika se okreće za 180 stupnjeva, dok se u tablet modu tipkovnica isključuje, jer je zaslon okrenut za čak 360 stupnjeva tako da se tipkovnica nalazi s donje strane (a i uključuje se automatska rotacija ekrana, kao na tabletu).

Prema vanjskom izgledu Lenovo Yoga 3 Pro prijenosnik jednostavno odiše luksuzom i fantazijom. Naravno da ćemo za dizajn dati čistu desetku, izgleda, kad je tako lijep… :)

Ekran, tipkovnica i touchpad

Kada smo ga otvorili, dobili smo kontrast u bojama i materijalima – dok je vanjski dio kućišta srebrne boje i metalno hladan, unutrašnjost je potpuno crna i od gumiranog materijala s rupičastim dizajnom koji daje vrlo ugodan osjećaj pod prstima. Dakle, kompletan okvir oko 13,3 inčnog ekrana je potpuno crn, kao i odmorište za ruke te cijela pozadina oko tipkovnice.

Kada već spominjemo ekran, radi se o jednom od trenutno najkvalitetnijih ekrana na tržištu. Sa svojih 13,3 inča i širokokutnom IPS matricom podržava QHD+ rezoluciju od 3200 x 1800 točaka. U ovom dijelu u samoj rezoluciji nema pomaka u odnosu na prošli Yoga 2 Pro model što mislimo kako i nema potrebe. Same ikone i općenito prikaz na ekranu djeluju nevjerojatno čisto i oštro, dok su boje žive. Pregledali smo nekoliko fotografija i video i moramo reći kako smo doslovno uživali. Nisu to one bliješteće i kričave boje, nego vrlo ugodne za gledanje, a opet dovoljno jake i intenzivne.

Jesmo spomenuli kako je ekran osjetljiv na dodir i to istovremeno deset prstiju? Evo, sada znate i to. Ono što možda malo kvari sliku je lagani odbljesak koji se vidi na ekranu što vam možda neće prijati prilikom korištenja u otvorenom prostoru, no to možete riješiti pojačavanjem pozadinskog osvjetljenja. No, tada se i baterija brže troši, što je logično

Iznad ekrana se nalazi kvalitetna HD web kamera (720p) koja možda po rezoluciji djeluje skromno, no ne dajte se zavarati “megapikselima”, slika na kameri je vrlo kvalitetna. Ispod ekrana se nalazi kapacitivna“Windows” tipka koja vas vraća na početno Modern UI sučelje (ex-Metro UI) Windows 8.1 operativnog sustava. Zgodno je što pomoću posebne aplikacije možete uz pomoć web kamere računalom upravljati i pokretima – listati stranice knjige, premotavati glazbu, pojačavati i stišavati zvuk,…

Sama tipkovnica je na Lenovo prijenosnicima uglavnom savršena. I ovdje se radi o poznatoj Lenovo “AccuType” tipkovnici sa zaobljenim i uvijek nasmiješenim “smile” tipkama. Za Lenovo Yoga 3 Pro prijenosnik su odabrali malo tvrđe tipke s kratkim hodom i vrlo brzim odzivom, tako da će sam rad, odnosno kucanje teksta biti pravi užitak. Isto tako, tipke su prilično odvojene jedna od druge tako da to smanjuje mogućnost pogreške na minimum. Istina, nama bolje leže nešto mekše tipke, no s obzirom na izuzetno tanak dizajn, jasno nam je kako se Lenovo jednostavno morao odlučiti na ovakvu varijantu tipkovnice. U stvari, odabrali su ono najbolje što se može smjestiti u ovu elegantnu liniju. Naravno, kada ste u tablet modu, tada se po potrebi pali i ona virtualna tipkovnica koja je skrivena u samom ekranu.

Jesmo spomenuli kako tipkovnica ima pozadinsko osvjetljenje? Evo, sada i to znate :) Inače, ono se pali istovremenim pritiskom tipki “Fn” i razmaknice, lijepo vam je označeno narančastim oznakama. Samo pozadinsko osvjetljenje je također jedno od najugodnijih koje smo vidjeli, tako da ćete na Lenovo Yoga 3 Pro prijenosniku raditi s užitkom.

Ono što nam se posebno sviđa je činjenica kako je Lenovo poradio na kvaliteti touchpada, tako da ovaj koji je ugrađen u Lenovo Yoga 3 Pro prijenosnik radi savršeno. Sastoji se iz jedinstvene površine koja je nešto niža od okoline, a u koju su integrirane i lijeva i desna tipka, a koje su tek naznačene ravnom okomitom narančastom linijom u dnu touchpada. Nemamo tu što puno filozofirati, radi savršeno. I naravno podržava multitouch – scroll-anje, povećavanje i smanjivanje, rotiranje,… :)

Ukupno gledajući, Lenovo Yoga 3 Pro prijenosnik je prelijep, izgrađen od kvalitetnih materijala i vrlo kvalitetnim ekranom, tipkovnicom i touchpadom. Užitak za oči i rad.

Hardverska konfiguracija

Kineska je komapnija u Lenovo Yoga 3 Pro prijenosnik ugradila samo ono najbolje. Za početak spomenimo kako je predinstaliran Windows 8.1 operativni sustav koji se podiže za nevjerojatnih 10-ak sekundi, gasi se za nešto manje. Iz “sleep” moda se vraća praktički trenutno, treba mu oko sekunde.

Procesor je potpuno novi, a radi se o 5. “Broadwell” generaciji 64-bitnih procesora – Intel Core M-5Y70 na 1,10 GHz / 2,60 GHz. Razvijen je u novoj 14-nanometarskoj tehnologiji, ima 4 MB cache memorije, 2 jezgre, te podržava do čak 16 GB radne memorije. Spomenimo i kako je integrirana nova generacija grafike – Intel HD 5300, što bi trebalo osigurati još bolje multimedijske mogućnosti.

Pohvalno je što je već ugrađeno 8 GB DDR3L RAM-a (1600 MHz), kao i brzi tvrdi disk od 256 GB. Testirali smo njegovu brzinu i moramo priznati kako je brz – prosječno čita brzinom od 483,62 MB/s, a zapisuje 252,33 MB/s. Drugim riječima, brzina rada na Lenovo Yoga 3 Pro prijenosniku je neupitna. Jednostavno ćete uživati.

Što se tiče hlađenja, ipak smo pogriješili. Malo boljim osluškivanjem uređaja zaključili smo kako on ipak ima ventilator, ali radi tako rijetko, tiho i neprimjetno tako da ćete zaboraviti kako ga uopće ima. Nije nam jasno kako su ga samo uspjeli ugurati u ovako tanko kućište :)

Priču o hardveru ćemo zaključiti ovako – čini nam se kako je hardverska konfiguracija na Lenovo Yoga 3 Pro prijenosniku praktički – idealna. Dovoljno je jaka za sve što trebate, a rad je tih i ugodan.

Audio/video

Već vjerojatno i sami zaključujete kako je multimedijska podrška na Lenovo Yoga 3 Pro prijenosniku praktički savršena. Kako i ne bi kada je Yoga serija upravo namijenjena multimediji i zabavi, no isto tako je spremna odraditi i bilo koji poslovni zahtjev koji stavite pred ovo lijepo i svestrano hibridno prijenosno računalo.

Oni koji bolje poznaju Lenovo znaju kako kompanija ugrađuje samo kvalitetne stvari, kao što su Premium JBL zvučnici s podrškom za Waves Audio. Zvuk je zaista odličan, kvaliteta nije upitna, iako imamo malu zamjerku – čini nam se kako bi mogao biti i jači. Ne bismo se bunili i da ima više dubokih, basova.

Rad s videom, gledanje filmova u različitim pozama (laptopa, naravno!) to je apsolutno neupitno. Bez obzira na kojoj se podlozi nalazio i kako ga postavili, kvaliteta slike (ekrana) i zvuka je ugodna za gledanje.

Rad u Windows 8.1 OS-u, dodatne aplikacije

Zahvaljujući brzom SSD disku, Windows 8.1 Pro OS se podiže za nevjerojatnih 9-10 sekundi, gasi se za još i manje, a iz “sleep” moda se vraća praktički trenutno, tako da nije teško zaključiti kako je na Lenovo Yoga 3 Pro prijenosniku brzina i njegova vrlina. Sve radi glatko i elegantno, isprobali smo ga praktički u svim njegovim položajima, tranzicija je brza i onako kako bi trebalo biti. Ono što dodatno možete je blokirati rotaciju ekrana, ako baš želite. S Windows 8.1 Pro, dobivate sve što je u sustavu Windows 8.1, plus poboljšane sigurnosne značajke kao pouzdano podizanje, poboljšanu biometrijsku podršku, sigurnosnu kopiju na SkyDrive, i još mnogo toga.

Ono po čemu je Lenovo izuzetno jak je softverska podrška. Ne radi se o grupi bezveznih i nekorisnih aplikacija, nego svaka ima svoju svrhu i iskoristivost. Tako ćete i u Lenovo Yoga 3 Pro prijenosniku pronaći pregršt korisnog softvera, kako onog sistemskog i sigurnosnog, tako i posebnih aplikacija koje će u potpunosti iskoristiti mogućnosti ovog prijenosnika.

Predinstalirani softver:
– Office 2013 Trial (select models)
– Lenovo Cloud Storage
– Lenovo Veriface
– Lenovo Motion Controll
– Lenovo SHAREit
– McAffe Internet Security
– Evernote
– OneDrive
– OneNote
– Filmon.TV
– Nitro Pro
– Yoga Phone Companion
– Yoga Camera Man
– Yoga Chef
– Yoga Photo Master
– Yoga Picks …

Naravno, dodatne aplikacije možete downloadati s raznih online shopova kao što je i Windows Store. Neke od dodatnih korisnih stvarčica koje vam nudi Lenovo možete vidjeti i na screenshotovima koje smo snimili. Neki su nas podaci i dodaci zaista ugodno iznenadili. Primjerice, jesmo li spomenuli kako možete prijenosnikom upravljati i pomoću gesti? :)

Povezivost

Kompanija je u Lenovo Yoga 3 Pro ugradila neke bolje ili čitajte – brže načine internetskog povezivanja. Za početak ističemo brži WiFi 802.11ac koji je od klasičnog “n” brži za oko tri puta, što nije nikako zanemarivo, dapače itekako će se osjetiti u svakodnevnom radu i spajanju na Internet preko Wi-Fi veze.

Podržava također i Bluetooth 4.0, gigabitni LAN, a samo ćemo vas podsjetiti kako ima 2x USB 3.0 ulaza, 1x USB 2.0 ulaz s DC funkcijom (punjenje), kao i 4-u-1 čitač memorijskih kartica (SD, MMC, SDXC, SDHC). Komunikacijsku ćemo sliku upotpuniti i s microHDMI video izlazom za spajanje na recimo HDTV, a u je i uvijek korisni audio “combo” ulaz za slušalice i mikrofon.

Još da ima i podršku za SIM karticu, gdje bi mu bio kraj… :)

Baterija

Baterija u ovom prijenosniku je dostatna za vrlo ugodan cjelodnevni rad. Po specifikacijama traje oko 7,2 sata, što možemo gotovo i potvrditi, nama je držala nešto više od 6 i pol sati, ovisno što radite. No, ono što je bitno spomenuti je kako na raspolaganju osim balansiranog imate i High Performance mod u kojem se baterija najviše troši, kao i Power Saver koji može osjetno produžiti trajanje baterije. Isto tako, postoje i dva načina punjenja baterije – prvi je Normal Mode, a drugi je Conservation Mode koji može produžiti vijek trajanja baterije i do 60%. Ako vam se ne žuri s punjenjem, svakako odaberite drugu opciju.

Srećom što ovaj hibridni prijenosnik ima SSD disk, tako da baterija zaista može dugo raditi. Za vrijeme igranja video igara ne računajte na trajanje duže od 2 i pol sata, i to ovisi koliko je zahtjevna video igra.

Video igre

Kako je i Lenovo Yoga 3 Pro multimedijsko prijenosno računalo namijenjeno za zabavu, ali bez dodatne grafičke kartice, zanimalo nas je kako novi Intel Core M-5Y70 procesor iz 5. “Broadwell” generacije žvače video igre. Naravno, pri tome u stvari mislimo kako će se integrirana Intel HD 5300 grafika ponašati u igrama. Naša iskustva govore kako je starija Intel HD 4xxx serija znala biti prilično solidna i igre su uglavnom radile korektno, ponekad uz smanjivanje rezolucije, ali radilo je.

Nemamo razloga tu puno filozofirati nego jednostavno treba prionuti na posao i instalirati neke video igre. I ovaj puta smo se odlučili za pravo i propisno grafičko “mučenje”, te smo se odlučili za jedan noviji i jedan stariji igraći naslov, no oba grafički vrlo zahtjevna – Far Cry 3 i GRID Autosport.

je već po tko zna koliko puta opjevana pucačina u prvom licu (FPS, First Person Shooter) koja i danas slovi kao jedna od grafički najžešćih igara. Nakon instalacije i pokretanja igre iznenadili smo se kako je bila igriva. Vrlo važna karakteristika je kako smo mogli prilično dobro ciljati i pucati u protivnike. Igra je lagano trzala cijelo vrijeme, ano spuštanjem rezolucije i detalja tek za dlaku mogli smo vrlo ugodno igrati.

Druga igra je potpuno nova, pojavila se prije 2-3 mjeseca, GRID Autosport, poznati gamerski naslov još poznatije ekipe iz Codemastersa. Ovaj puta vas radnja igre odvodi sa prljavih i prašnjavih off-road staza i gradskih ulica na trkaće staze u kojima ćete pokazati tko je “boss” i čiji će se auspuh gledati tijekom utrke. Igra se za divno čudo ponašala bolje i grafički “mirnije” od FC3, tako da jednostavno možemo zaključiti kako će vam Lenovo Yoga 3 Pro moći itekako poslužiti za igranje video igara.

Naravno, nemojte se zavarati – ovo nije gamersko računalo, ali će prilikom igranja video igara “držati vodu”. Ako hoćete doživjeti pravi gamerski doživljaj tada se morate odlučiti na kupovinu pravog gamerskog prijenosnika s dodatnom (dediciranom) grafičkom karticom, kao što su primjerice (s dvije dodatne grafičke kartice).

Zaključak

Što na kraju reći o ovom ljepotanu? Lenovo Yoga 3 Pro je definitivno jedno od najljepših prijenosnih računala na tržištu, a svojim fleksibilnim mogućnostima i radom u više položaja jednostavno vas ostavlja bez teksta. Već na prvi pogled svatko bi ga poželio imati, a na prvi dodir ćete osjetiti kako kvaliteta puca iz svakog kuta. Posebno smo ponosni što smo ga isprobali prvi u Hrvatskoj i regiji :)

Ovo je i prvo prijenosno računalo koje smo isprobali na novim Intelovim “Broadwell” procesorima 5. generacije koji su po nama najviše napredovali u onom dijelu oko hlađenja, zahvaljujući manjoj potrošnji struje uz bolje performanse. To spominjemo upravo zato jer Lenovo Yoga 3 Pro je praktički nečujno računalo koje će vam omogućiti potpunu koncentraciju na posao koji radite, gledanje filmova ili igranje video igara.

Hardverska konfiguracija kao da je stvorena za njega, iako se i sami možete poigrati i donekle prilagoditi konfiguraciju za svoje potrebe. Sviđa nam se što ima najbrži Wi-Fi (ac), a ono što nas uvijek oduševi je možda i ponajbolja tipkovnica na tržištu. Lenovo je naučio lekciju i počeo ugrađivati i vrhunske touchpade, za ovaj nemao zamjerke.

Sam rad prijenosnika je brz i stabilan zahvaljujući i i više nego dovoljnoj količini radne memorije, kao i brzom SSD disku. Ono što bismo voljeli je kada bi baterija možda bila malo dugotrajnija. Oko 7 sati je ok, trajanje se može produžiti i softverskom manipulacijom, ali Lenovo je ipak poznat i po moćnim baterijama tako da bismo voljeli imati i koji sat autonomije više. Zbog tankog dizajna očitno nisu mogli ugraditi jaču odnosno veću bateriju.

Zvuk je prilično dobar, ali po našem mišljenju nema dovoljno snage, tako da ste na granici u razmišljanju – spojiti dodatne zvučnike ili ne. Isto tako, web kamera je i dalje osnovna (720p), iako ima iznenađujuće dobru sliku, očekivali smo barem 2 MP, kao što imaju neki konkurentski uređaji.

Ono što Lenovo uvijek jako dobro radi je bogata softverska podrška s pregršt vrlo korisnih aplikacija. Tako ćete primjerice moći upravljati računalom i putem pokreta (gesta). Zahvaljujući svojim vrlo elegantnim dimenzijama Lenovo Yoga 3 Pro je vrlo lako prenosiv i stane praktički u svaku torbu.

I na kraju – cijena. Kako volimo reći, elitno prijenosno računalo ima i elitnu cijenu. Lenovo Yoga 3 Pro se u Hrvatskoj prodaje po vrlo šarenim cijenama, od 9,819 kuna pa sve do 11.999 kuna, naravno ponešto se razlikuje i u konfiguraciji. Ipak, kao referentnu cijenu ćemo uzeti onu u , odnosno , a to je 10.799 kuna za ovu konfiguraciju. Cijena je poprilična, moramo priznati, ali je ovaj hibridni prijenosnik praktički neusporediv s konkurencijom. Ono što volimo kod Lenova je kvaliteta i ovo će prijenosno računalo sigurno trajati godinama. Naravno, imate i dvogodišnju garanciju, tako da ste praktički mirni.

Ukupno gledajući, nije teško zaključiti kako smo Lenovo Yoga 3 Pro jako – poželjeli… :)

Više informacija potražite na .

Ako vas zanima naša recenzija prijašnjih Lenovo Yoga prijenosnika, evo direktnih linkova:Reproduciraj audiovizualni sadržaj

Lenovo Yoga 3 Pro (13,3 inča) – ključne značajke:
– EKRAN: 13,3 inčni IPS Full HD rezolucije 1920 x 1080 točaka, multitouch u 10 točaka
– PROCESOR: 2-jezgreni Intel Core M-5Y70 1,10GHz / 2,60 GHz (4 MB cache), 64-bitni, Broadwell
– GRAFIKA: Intel HD 5300 integrirana
– RAM: 8 GB DDR3L  (1600 MHz)
– POHRANA PODATAKA: 256 SSD
– KAMERE: web kamera HD rezolucije (720p)
– OS: Windows 8.1 Pro (64-bitni)
– BATERIJA: litij-ionska s 4 ćelije, do 7,2 sati rada
– DIMENZIJE: 330 x 220 x 15,5 milimetara
– TEŽINA: 1,39 kilograma
– OSTALE ZNAČAJKE: Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0, microHDMI, 2x USB 3.0, 1x USB 2.0 (s DC-in funkcijom), 4-u-1 čitač SD kartica, pregršt korisnih aplikacija…
– JAMSTVO: 24 mjeseca fizičke osobe / 12 mjeseci pravne osobe

+ Hvalimo
+ vrhunski dizajn
+ hibridna fleksibilnost – 4 pozicije (Yoga način otvaranja u 360 stupnjeva)
+ odlična tipkovnica i touchpad
+ odličan ekran vsoke QHD+ rezoucije
+ bogata softverska podrška
+ nečujno hlađenje
+ vrlo dobra cijena

– Zamjeramo
– slabiji zvuk
– osnovna web kamera
– cijena

DOJMOVI I OCJENE

Dizajn
Ocjena 10 za Dizajn
Ekran
Ocjena 9 za Ekran
Procesor, grafika, RAM, ROM
Ocjena 9 za Procesor, grafika, RAM, ROM
Kamere
Ocjena 7 za Kamere
Audio/Video
Ocjena 8 za Audio/Video
OS, dodatne app
Ocjena 9 za OS, dodatne app
Povezivost
Ocjena 8 za Povezivost
Baterija
Ocjena 8 za Baterija
Video igre
Ocjena 8 za Video igre
Cijena (uloženo/dobiveno)
Ocjena 7 za Cijena (uloženo/dobiveno)
Naš dojam
Ocjena 9 za Naš dojam

8.36

Ukupna ocjena

UKUPNI DOJAM: Kvaliteta, ljepota, fleksibilnost, nove tehnologije, užitak je raditi na ovom prijenosniku. Cijena mu je poveća, no približava se Božić, moguće su akcije, kao i u siječnju 2015. godine. Radom i izgledom ovog ljepotana sigurno ćete biti zadovoljni, ovo je top multimedijska klasa. Srebrna boja je jako lijepa, ali svakako odaberite narančasti model :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.