Lenovo Windows RT Tablet bit će ARM inačica nagrađivanog IdeaPad Yoga modela?

Fotografija članka: Lenovo Windows RT Tablet bit će ARM inačica nagrađivanog IdeaPad Yoga modela?

Svi ste sigurno čuli za Lenovo Yoga hibridni laptop/tablet. Predsatvljen je početkom godine na CES 2012 sajmu gdje je pokupio brojne nagrade. No, u Lenovu pripremaju nešto novo.

Oglas

Načuli smo kako se radi o novom tabletu koji će raditi na Windows RT operativnom sustavu (to je Windows 8 OS prilagođen za tablete), a temeljit će se na ARM tehnologiji. Naime, spominjemo jer je to laptop/tablet koji ima Intel Core i5 procesor i radit će na novom Windows 8 operativnom sustavu, dok će ovaj za sada neimenovani novi Lenovo tablet imati ARM arhitekturu, ili točnije rečeno radit će na Tegra 3 platformi, te će imati i Windows RT OS koji je i namijenjen za uređaje koji rade na ARM-u.

Ako ste pomislili kako će Lenovo uskoro na tržište izbaciti dvije inačice Yoga tableta, onda ste u pravu. Na vama je da odaberete koji je bolji, ali već postoje neke zanimljive naznake. Primjerice, Nvidia platforma je štedljivija tako da će vam baterija duže trajati nego na onoj s Intelovim procesorom, iako je ugrađen štedljivi ULV procesor (Ulatra-Low Voltage).

Šuška se kako će cijena Intel modela Yoge koštati oko 1.800$, a Nvidia model će biti jeftiniji.

Možda ovoj informaciji ne bi bilo loše dodati i ingformaciju kako i ASUS trenutno razvija sličan tablet. Zvat će se TAICHI (Tajči?), a prototip su predstavili prošlog mjeseca na sajmu Computex 2012. TAICHI će imati 11,6 ili 13,3 ekran Full HD rezolucije (1920×1080 točaka), te će raditi na Intel Core “Ivy Bridge” novom procesoru treće generacije.

I na kraju, pogledajte i ova dva videa, koji će vam pružiti i informaciju više. Posebnu pažnju obratite na posljednju sliku, na kojoj je naprevljen i pregled hibridnih ultrabook/tablet proizvoda, vrlo je poučna.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.